A Kormánypárti szavazóknak nem rossz Mészáros Lőrincz gazdagodása?
Nem, a kormánypártiak ingerküszöbe egy megmagyarázhatatlan mentális szindróma miatt nem átléphető.
Még a Varga István jobboldali sajtó véleményére is azt reagálták, "szegény öreg, megbolondult..", vagy "Soros lefizette"...
Miért érdekelné őket Mészáros gazdagodása? :/
Sajnos ez már egy olyan kóros állapot, amiből elég rögös a visszaút..
Nem rossz nekik. A jelenlegi Fidesz-szavazók Kádár népének örökösei, akik a Kádár-rendszer hallgatólagos közmegegyezését átmentették a jelenkorba.
Ez a közmegegyezés pedig úgy szólt: amíg a prolinak megvan a maga szerény kis életszínvonala, addig nem vitatja, hogy a hatalmon lévők hogyan kerültek oda és milyen módon gazdagodnak.
Jelenleg ez a helyzet: a Fidesz rengeteg szavazójának nagy része ebben a világban él. Neki megvan a maga közmunkája, betanított melója, közszférában garantált irodája vagy épp dohányboltja, állami monopóliuma, garantált közbeszerzése. Ezért cserében nem emel szót az ellen, hogy Pénztáros Lölő éppen hány milliárdot akaszt le a közpénzekből tisztán.
És ha zavar? Változik attól valami? Nem. Nem vagyok 20 éves, úgyhogy van pár kormánnyal tapasztalatom. Az én életemet konkrétan egyik kormány sem befolyásolta jelentős mértékben. Amit elértem, vagy amit nem, az nem tőlük függött.
Mindegy ki van kormányon, mindig megy a lopás, a mutyi. A mai világban, mint mindenről, erről is többet tudunk. De ez így volt eddig is. Úgyhogy olyan szempontból nem zavar, hogyha nem ő lenne, akkor más. Ha nem a Fidesz, akkor a másik párt embere. De sose én leszek, az biztos :)
M.L már gazdag volt 2010 előtt is. Az hogy elnyer bizonyos pályázatokat nem kellene figyelem középpontjában lennie. Egy sikeres vállalkozó ugyanis pályázik sok helyre. Az ellenzék ezt felfújja. Leadják hírnek, hogy ML nyert pályázatot. Nem is említik, hogy korrupció lett volna, de a politikai hírekben szándékosan olyan körítéssel adják elő, mintha korrupció lett volna, pedig szó sincs erről.
ML magyar ember. Itthon teremt munkahelyeket. A termékei, szolgáltatásai itthon kerülnek eladéásra, befizeti utánuk az adót. Minden tevékenysége a MAGYAR GAZDASÁGOT PÖRGETI. Nem viszi ki a pénzt két lapáttal, mint a Strabag. Kifizeti a vállalkozókat, akik nem lesznek öngyílkosok mint az SDSZ-MSZP idejében.
Az adókból mind részesülünk. A termékekből szintén. A gazdaságot pörgeti, ami mindenkinek jó. A mai ellenzék idején kivittek minden pénzt és a szocik zsebbe kapták a pénzt érte, hogy a strabag nyert. Miközben nem fizették ki az alvállalkozókat ami következtében öngyílkos lett számos magyar és családok sora ment tünkre. Ez jobb ? :O
No...akkor fussunk neki.
Nagyítható kép.
Cégek alapítási és/vagy Mészáros Lőrinc általi befolyás kezdeti dátumait keressük...
:)
Na erről beszéltem, mint a 15-ös, aki még meg is magyarázza hogy miért jó neked hogy Mészáros szétrabolja az országot.
Ha megengeded tételesen megcáfolnám minden mondatodat.
"M.L már gazdag volt 2010 előtt is."
Igen? Én egy Forbes listán sem látom az Orbán-kormány előtti időkben, ellentétben mondjuk Csányival.
"Az hogy elnyer bizonyos pályázatokat nem kellene figyelem középpontjában lennie."
Aha, tehát szerinted ne is tudjon róla a magyar paraszt hogy egy stróman felvásárolja az országot. Csak fogja be a száját és dolgozzon, igaz? Elvégre demokráciában élünk vagy mi a fene...
"olyan körítéssel adják elő, mintha korrupció lett volna"
Mert az is. Nem azzal van a baj hogy Mészáros pályázatot nyert. Azzal van a baj hogy mindig csak ő nyer és senki más. Tudod tisztességes piacgazdaságban ha közbeszerzés van akkor többen pályáznak, majd aki a legolcsóbban/legjobb minőségben tudja elkészíteni adott dolgot az nyer. Itt mi van? 3 opció:
1. Megpályázzák többen a dolgot, majd Mészáros nyer, holott voltak nála sokkal kedvezőbb/olcsóbb/jobb minőségű pályázatok, de valamiért mégis ő nyer, hogy aztán (kivétel nélkül 3-4-5-szörös túlárazások mellett) rossz minőségben ő csinálja meg az adott stadiont.
2. Megpályázzák többen de mindenkit kizárnak apró mondvacsinált hülyeségek miatt (nem tett pontot a pályázatban az évszám mögé meg ilyenek), míg csak Mészáros marad és így ő nyer, természetesen mindig kifogástalan pályázattal, miközben néha azt sem tudja hogy milyen rendezvényen van (emlékezetes mikor a riporter megkérdezte hogy mit gondol az új kastélyáról amit megvett, erre ő azt mondta nem is tudta hogy vett kastélyt de köszöni az infót).
3. Mást már el sem engednek indulni a pályázaton csak Mészárost aki ugye nyer is elég könnyen. (kivéve persze ha Orbán veje nyer) - Mikor láttad te az utóbbi években hogy bármilyen nagyobb közbeszerzést, pályázatot ellenzéki vagy akár csak független cég/párt/ember/szervezet nyert volna el?
"ML magyar ember. Itthon teremt munkahelyeket."
Mert más magyar ember nem tud munkahelyet teremteni itthon igaz? Érdekes, 3-an is keresünk pénzt a családban, mindhárman itthon, és egyikünk sem Mészárosnál dolgozik...
"A termékei, szolgáltatásai itthon kerülnek eladéásra"
Pontosan mit is állít elő vagy szolgáltat? A közbeszerzéseken túl persze. Egyetlen terméket vagy szolgáltatást sem tudok a nevéhez kötni amivel találkoztam volna (a focistameztől amivel az ecsetfejűeket szponzorálják attól most tekintsünk el).
"Minden tevékenysége a MAGYAR GAZDASÁGOT PÖRGETI."
Mert más ember nem tudná pörgetni a gazdaságot igaz? Pláne ha valaki a tényleges értékéért készítené el az adott utat/épületet, nem hatszoros áron... Sőt mondok jobbat, ha az én zsebemben megmaradna az a pénz amit legombolnak rólam, akkor tudnék vásárolni dolgokat és én is tudnám pörgetni a gazdaságot (ha utánaszámolsz, láthatod hogy Mészáros vagyona minden magyar dolgozó embert 30-40 ezer forinttal minimum szegényebbé tett, amiből elég sok mindent lehetne venni).
"Az adókból mind részesülünk. A termékekből szintén."
Nem. Az adókat mi befizetjük, cserébe meg nem kapunk semmit, az Eü romokban, oktatás romokban, közlekedés romokban, nyugdíjrendszer kuka, de a lényeg hogy több adót fizetünk mint valaha.
"A mai ellenzék idején kivittek minden pénzt és a szocik zsebbe kapták a pénzt érte, hogy a strabag nyert."
Megmondanád ez miben volt más, mint mikor Lőrinc nyer és milliárdokat tesz zsebre? Megint az a fránya kettős mérce igaz?
"következtében öngyílkos lett számos magyar és családok sora ment tünkre."
Arra gondolsz, amikor a Fidesz rákente bajnaira a libás ügyet, aztán amikor eltávolították akkor rögtön jött a helyreigazítás hogy amúgy semmi nem volt igaz belőle csak karaktergyilkosság volt?
Mesélj még kérlek.
Nagyon pörgeti a gazdaságot a túlárazott sz.rjaival....
Mellesleg adót is csal sok helyen olvasható.
Amúgy miért van olyan érzésem h egy ember nyomja itt gyakorin 2-3 nickrol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!