Csak nekem furcsa, hogy ilyenek a Magyarok?
Igen, neked furcsa, ami nem meglepő, ha nincs megfelelő tapasztalatod.
Azért a "magyar" szó ebben az összefüggésben kisbetűvel írandó, ha nagybetűt használsz, az nem a tisztelet jele, hanem nyelvtani hiba.
Igen, lehetséges, hogy errefelé sok dologban jobb, mint Szerbiában. De azért egyfelől nem mindenben, másfelől ezt nem egy rosszabbal összehasonlítva kell megállapítani. Ha helyesen akarsz eljárni, azt kell vizsgálni, milyen lehetne, és ehhez képest milyen.
Mondjuk ha Szerbia most egy egység, akkor lehetne másfél is, ennyivel rosszabbak a vezetői. Ha Magyarország most egy egység, akkor lehetne (sőt kellene lennie) három vagy négy egység, ennyivel rosszabbak a vezetői. Ha tanultál egy kis matematikát, ez azt jelenti, a magyar vezetés két háromszor rosszabb a szerbnél.
Ami pedig a CSOK-ot illeti, elhiszem, hogya haverod most örül. Én valójában arra leszek kíváncsi, mit gondol 10 év múlva. Én tudom, és te?
"Szerbiában éltem és Szerb iskolába jártam. Abban az időben semmi értelme nem volt Magyarul tanulni. Most legalább aki Magyarul tanul kap támogatást meg állampolgárságot is."
Hát ez a baj látod.... Szavazatvásárlási céllal kap állampolgárságot a határon túli magyar. Ez nagyon szép, csak nem sheretem, ha az én sorsomba olyan akar beleszólbi, aki nem ül velem abban a szarban, amiről dönt.
"Mivel az állampolgárságot megszereztem átjöttem ide dolgozni."
Te legalább átjöttél.
"Magyarországon legalább kifizetnek és az adók mellet marad még pénzem elmenni szórakozni is nekem ez Szerbiában luxus lett volna."
Tarts el majd belőle egy családot. Egyből luxus lesz itt is.
"Évekre visszamenőleg nem kaptunk prémiumot nagyon örültem mikor megkaptam."
Ez az a kategória, amikor azonos súlyú országokat kellene összehasonlítani.
" De a munkatársaim elkezték szidni a fideszt meg olyan szavakat használni káromkodásokat, amit én egyáltalán eddig nem hallottam."
Egyre többet fogsz hallani.
"Megtapasztaltam, hogy a magyarok nagyon választékosan tudnak csunyán beszélni."
Minden okukegvan rá.
"Látom, hogy az interneten mindenki a túlóra törvényt kritizálja."
Okkal.
" Az igazat megvalva egyetlen egy emberrel sem találkoztam akire eddig rákényszerítették volna."
Adódik a kérdés, vajon hány emberrel találkoztál és a te értelmezésedben mi a kényszer?
Az én értelmezésemben az már kényszer, ha a főnök bejön, hogy "Bélám, holnap lenne egy kis túlmunka, vállalod?"
-Nem.
"Aha, jó. Ja, a múltkori selejted miatt beszélnünk kell, a vezetőség nem engedhet meg ennyi hibát, hó végén elbocsájtunk".
Leegyszerűsítettem a folyamatot, de így fest nálunk az önkébtes túlóra. Ha kell, akkor kell. Ha nem vállalod, ne aggódj, nem arra fognak hivatkozni a kirúgásodkor.
És az a helyzet, hogy ma így működik Magyarország. Ha valamire lehetőséget teremt a törvény, az nem a munkavállalónak sansz, habem a munkáltatónak, aki vissza fog élni vele, ha kell.
"Én is túlórázok és kifizetnek legalábbis eddig Magyaroknál mindig kifizettek nem úgy mint Szerbiában."
Örülhetsz, nem ez az általános, de jelen esetben ez a kisebbik probléma.
"Mikor beteg voltam hallotam a korházban kettő idős nénit beszélni arról mien rossz állapotban van az egészségügy. Én meg elkeztem gondolkodni ha ez rossz akkor a Szerbre mit mondjak?"
Persze, Zambiához képest is egész jó, mert nem sátorban műtenek legyek közt.
"Jó azért itt Magyarországon is vannak nehézségek de az életszínvonal sokkal jobb."
Keress itt, költad el itt, élj itt, adózz itt, tarts el családot itt. Máris nem a szerb életszínvonalhoz fogod méregetni az ittenit, hanem a saját helyzetedhez.
Mellesleg ha szarban vahy, akkor legfeleljebb neked könnyebbség, ha az eddig nyakig ért, most meg derékig. Csak mi tudjuk, hogy érhetne az bokáig is, ehelyett derékig állunk benne. Ennyi a nézőpontbeli különbség.
"A haverom a CSOK-al nagyon jól járt meg a családi pótlék is jol jön. Hallotam, hogy valakinek nem jött jól a CSOK az elmondaná miért?"
Hogyne. Pl azért, mert az egy gyermekes családokat magukra hagyták. Egy gyerek nem gyerek. A CSOK pedig azoknak kedvezhet, akiknek elegendő önerejük van és még nincs lakásuk. Mit tippelsz, hány család tud ma itthon mellényzsebből előrántani 1-20 milliót?
"Orbán szerintem egy világ színvonalú politikus bár igaz, hogy mindenből haszna is van amit tesz és ezért utálják őt anyian."
Szereintem a világ egyik legnagyobb gazembere. Egy autokrata patkány.
A korrupciót magyarázni kell, hogy miért káros?
Kezükben a média és a bíróság. Azt csinálnak amit akarnak. Tudod miért veszélyes ez? MErt ezáltal törvényen felüliek.
Ha pl.: egy fideszes felső vezető elgázolná egyik családtagodat és az meghalna nem vonnák felelősségre mert tőlük függ a bírók karrierje. Eltussolnák az ügyet.
Az állami földekből csak a benfenntesek kaptak több száz hektárt. Milyen jogon kap 5-600 millió forintnyi földet? Neked mennyit kell ennyi pénzért dolgozni?
Eltörölték a műemlékvédelmet csak azért, hogy kedvükre és hasznukra bontassanak le városrészeket és töröljék el történelmi örökségünket.
Gerjesztik itt a mesterséges keresletet az építőiparban. De igazából megint csak a bankok és az építőipar jár jól amiben szintén érdekelt a fidesz.
Ha igazán segíteni akartak volna akkor bármilyen házvásárlásra adnának pénzt nem csak újra..
Továbbá vezető pozicióba nem a tehetséges emberek fognak kerülni hanem a semmittevő tehetségtelen rokonok. pl.: Mészáros és családtagjai. Ez pedig évtizedekkel fogja visszavetni a gazdaságot és a kultúrát és mindent. Demivel náluk a hatalom senki nem fog szólni és a fényesre nyaljuk a seggüket mert a magyar jó része az egy ilyen szolga nép.
Jaj drága, azért, mert neked marad még pénzed szórakozni, az nem azt jelenti, hogy marad pénzt egzisztenciát teremteni, családot alapítani, lakást vásárolni, stb.
(Amúgy annak is örülök, hogy a migránsok ellen ott a kerítés meg hatalmas színjáték, hogy be ne jöjjenek, mert nekünk végünk, de a szerbeket és hasonlókat tárt karokkal fogadjuk, hadd tizedeljék tovább a munkahelyeinket és ingatlanjainkat. Fuck logic.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!