Csak nekem furcsa, hogy ilyenek a Magyarok?
és mi, magyarok mikor kapunk támogatást azért, hogy tudunk magyarul és itt akarunk dolgozni? :D
mert én például anyagilag nem vagyok megbecsülve. nem a munkahelyemen, mert ott a lehetőségekhez mérten a maximális megbecsülést kapom...viszont a munkahelyem kevésbé...most éppen kaptak a kisvállalkozások egy kis adócsökkentést, viszont ez továbbra sem fedezi a kötelező minimálbéremelés hozta kiesést...végtelenségig nem lehet növelni az árakat, mert az ügyfélvesztéssel jár, és járt is elég sok vállalkozásnál...a délmagyar meg lehozza úgy, hogy azért zárt be többezer kisvállalkozás a régióban, mert nincs munkaerő...:D ja, vagy mert nem tudták kitermelni a plusz költségeket.
de oké, a munka szerintem elfogadható...tényleg jobb, mint mondjuk szerbiában.
de az egészségügyet hiába hasonlítod össze, mert az, hogy szerbiában rosszabb, nem fog téged megvígasztalni, ha mondjuk nem kerülsz időben műtőbe, mert nincs elég orvos, emiatt hosszabb a várólista, mint amennyit te kibírnál...magánorvosra meg ha van pénze az embernek, akkor szerintem szerbiában sem kevésbé színvonalas az ellátás...
Eddig neked rosszabb volt, most jobb. Fogadd el, hogy annak, aki eddig itt volt, lehet rossz.
Képzeld magad egy magyar, pályakezdő ápoló helyébe. Hazaviszel 160-at, 80 az albérleted, mellette eszel, bérletet veszel vagy tankolsz, esetleg rendszeresen gyógyszert szedsz,havonta egyszer szórakozol és talán évente egyszer kinéz egy belföldi nyaralás. Számolgatsz, hogy jó lenne egy esküvő, aztán esetleg saját otthon, kis spórolás, hogy megteremthesd a megfelelő körülményeket egy gyereknek... Közben meg azt látod, hogy aki amúgy is jól él, van három gyereke már, kap egy tízest pluszban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!