Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fiatalok miért nem szeretik...

A fiatalok miért nem szeretik a baloldalt? Se az MSZP, sem a DK nem tetszik nekik.

Figyelt kérdés
Azt látom magam körül,hogy mindenki a jobbikba van beleszerelmesedve és én vagyok az egyetlen kommunista.20/F

2019. jan. 12. 00:45
 31/97 anonim ***** válasza:
100%

Úgyvan, b#zi gazdagok! Legalábbis mindenki aki nálad gazdagabb! Meg az anyjukat, ugye?!

Amúgy neked is az az álmod hogy majd jön 2030-ban egy 20 éves, és azt mondja neked hogy "Nagyon szép kis béred van. Mit szólnál ha nekem adnád?"

Mert kb emellett kampányolsz.

A társadalmi felzárkóztatást támogasd, én is teszem, de a magántulajdon létjogosultságát a középosztályon, de még egységesen az egész felső osztályon ne kérd számon.

Neked se tetszene ha 15 év kitartó vállalkozás és önképzés után azt mondanák hogy a céged mától állami.

2019. jan. 13. 03:26
 32/97 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a válaszaidat látva téged nem a liberálisok fognak kicseszni az egyetemről, hanem a tanáraid a vizsgán.
2019. jan. 13. 04:43
 33/97 A kérdező kommentje:

Már megvannak a vizsgáim a félévre.3-as 4-esek lettek.

De miért akarjátok elveni tőlem az ingyen tanulásnak a lehetőségét?!Erre nem válaszoltatok.

2019. jan. 13. 10:34
 34/97 anonim ***** válasza:

33# kérdező, senki nem akarja elvenni. Ha kinyitod a szemed, láthatod, hogy pont az MSZP-DK-Fidesz azok a pártok, amelyek a leginkább liberálisak gazdaságilag. Egyre nehezebb bejutni államilag finanszírozott egyetemi képzésre, egyre több a követelmény, egyre több a fizetős szak ( és egyre drágábbak a szakok ). Ugyanakkor ezzel párhuzamosan kijelentették, hogy céljuk a szakmunkások számának növelése, és a "munka alapú társadalom" létrehozása.

Pont az általad felsorolt pártok akarják elvenni tőled az ingyenes felsőoktatást. Nézd meg a pártok programjait. Például az LMP és a Momentum egyenesen ingyenes felsőoktatással kampányolt, a Jobbik pedig könnyítené az egyetemre való bejutást.

Egyébként csak úgy mellékesen: milyen szakon tanulsz?

2019. jan. 13. 10:42
 35/97 A kérdező kommentje:

De a liberálisok el akarják venni az állami támogatást,ez az ideológiájuk.Az MSZP azt mondta,hogy mindenki számára lehetővé tenné az első diploma megszerzését ingyen.

Közgázra járok Foszkra.Az alapképzésre csak fizetősre lett volna elég potom,mert 460 körül volt a ponthatár,nekem meg csak 380 volt

2019. jan. 13. 12:43
 36/97 anonim ***** válasza:

35# "De a liberálisok el akarják venni az állami támogatást,ez az ideológiájuk.Az MSZP azt mondta,hogy mindenki számára lehetővé tenné az első diploma megszerzését ingyen"

A fidesz is mondott ilyet amíg ellenzékben volt. Aztán láthatjuk hol tartunk. És azt is láttuk, hogy hol volt az ingyenes diploma az MSZP 8 éves kormányzása alatt.

De ha te vagy a jövő közgazdásza, kezdhetek aggódni..

2019. jan. 13. 13:07
 37/97 anonim ***** válasza:

Sehol sincs csak fizetős rendszer a felsőoktatásban. Az Egyesült Államokban például ösztöndíjakkal lehet menni egyetemre. De persze ezért teljesíteni is kell.

A fizetőssé tétel mellett amúgy én se állok ki (balos vagyok). De az vicc, hogy a tanulmányi szigorítások miatt mennyien siránkoznak. Mintha nem lenne tele a felsőoktatás olyan állami ösztöndíjasokkal, akiknek volt egy jó érettségijük, de nem akarnak dolgozni. Az egyetem pedig nagyjából a jageres üveget jelenti számukra. Majd kettessel átbukdácsolnak egy csomó uv-vel, mert miért ne.

2019. jan. 13. 13:44
 38/97 anonim ***** válasza:
100%
És miért tartják hülyének a közgázosokat című műsorunk 132 226 547. adását látták...
2019. jan. 13. 14:34
 39/97 anonim ***** válasza:

Egyébként te kérdező, most konkrétan azt az MSZP-t akarod, ami elkezdte fizetőssé tenni a szakokat és bedarálni a képzést ( nem támogatták az egyetemeket, boldoguljanak ahogy tudnak ), ahelyett a fidesz helyett ami ugyanezt csinálja, csak még nehezíti is a bejutást az egyetemekre.

Ez olyan, mintha nyakig lennél a tehénsz@rban, de te ehelyett inkább át akarnál mászni a szomszédos gödörbe, hogy nyakig legyél lósz@rban.

És te tényleg pénzügyekkel fogsz foglalkozni?

2019. jan. 13. 15:10
 40/97 anonim ***** válasza:
100%

A közgázosokra jellemző hogy több száz oldalnyi, már már az érthetetlenség határát súroló szakszöveget képesek bebiflázni, meg olyan matekot tanulnak hogy attól ketté áll a füled, de emellett valahogy mégsincsenek a szakterület magaslatán, maximum részfeladatokat látnak át.

tudományok kategóriában vitáztam pont egy poszt PhD-s közgazdásszal, aki a különböző országokban diagnosztizált rákbetegek száma, és az ország centralizáltsága között akart közvetlen összefüggést teremteni, azon az analógián haladva, hogy a centralizáltság és decentralizáltság milyen hasonlóságban van a szervezeten belüli daganatokkal...

szóval nem igazán megyu nekik az ismeretek integrált alkalmazása a gyakorlati kérdésekben.

Ellenben nagyon szépen tudnak nyakkendőt kötni.

2019. jan. 13. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!