Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarok szeretnek túlórázni...

Magyarok szeretnek túlórázni és dolgozni?

Figyelt kérdés
Valahogy úgy vettem észre hogy nincs ez a hatalmas felháborodás hatalmas sztrájkok és még sorolhatnám de ezen a tüntetéseken sincsen egy millió ember. Állítólag még a népszerűség sem csökkent annyira a fidesznek. Magyarokat nem zavarja a túlóra? Az hogy esetleg dolgozni kell jóval többet és nem Európa Uniós átlag fizetésért....
2019. jan. 5. 16:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%

"Lehet tévedek.

Ez inkább a vendégmunkásokat érinti, de ők egyébként sokat dolgozni jönnek, az már más kérdés hány hónapig él, aki minden nap 16 órákat dolgozik"

Meg az állami dolgozókat. Orvosok, mentősök, rendőrök, tűzoltók.

Ők nem hiszem, hogy nemet mondhatnak a túlórára. És ha ők is kimennének külföldre, akkor ki mentené a szros kis életünket?

2019. jan. 5. 19:34
 12/16 anonim ***** válasza:

"Miért lettem lepontozva?"

Ezen az oldalon erre nem kell indok. Szokj hozzá!

2019. jan. 5. 19:50
 13/16 mindentudó99 ***** válasza:

3# Nem kell belinkelni semmit. A legproblémásabb része a munkaidőkeret 1-ről három évre való bővítése. Földi haladó hogy fogja tudni észben tartani évekig mikor mennyit túlórázott.

És az ezért járó pótlékot kifizetik e neki pontosan a keretidő végén vagy nem . Mert a kormány állitásával ellentétben keretidőben a túlóra pótlék részét nem számolják el havonta most se. Csak a keret idő végén. Pont ez a lényege a keretmunkaidőnek. Lehet a keretidő végefele nem lesz annyi munka és ahelyett hogy kifizetnék a felhalmozódott túlórapótlékot azt mondják csúsztasd le. Maradj otthon két hetet. Na abban a hónapban kltheti bért fogsz kapni. Király mi?

2019. jan. 5. 20:08
 14/16 anonim ***** válasza:

" Pont ez a lényege a keretmunkaidőnek. Lehet a keretidő végefele nem lesz annyi munka és ahelyett hogy kifizetnék a felhalmozódott túlórapótlékot azt mondják csúsztasd le. Maradj otthon két hetet. Na abban a hónapban kltheti bért fogsz kapni. Király mi?"

Ennek nem igy kellene működni, vagyis nálunk másként megy.

Nálunk a munkaidőkeret és a fizu fix.

Tehát nekem heti 40 órát kellene dolgoznom hetente. De ezt pontosan sose sikerül összehozni.

Viszont a fizetésem minden hónapban ugyanannyi. Akár 120 akár 220 órát dolgozok egy hónapban.

De meghatározott időnként (munkaidőkeret?), elszámolunk az órákkal. Ha pluszban vagyok akkor kifizetik vagy lecsúszom (otthon vagyok, de teljes fizetést kapok), ha kevesebb akkor ledolgozom a különbséget (nem egészen túlóra, mert a fizetést már megkaptam érte).

2019. jan. 5. 20:25
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarokat nem zavarja a túlóra?"

Ha kötelező lenne, biztos sokakat zavarna. A nagy többséget egyszerűen nem érinti a dolog ugyanúgy nem fognak 400 órát túlórázni ahogy eddig sem túlóráztak 250-et sem.

2019. jan. 6. 01:00
 16/16 anonim ***** válasza:
51%
Egy vashordót kibélelnek rongyokkal és meghúzza magát az ember pár órát hunyni 2 műszak közt a cég udvarán. Még csoda, hogy Orbán agyából ez nem pattant ki.
2019. jan. 6. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!