Ha semmiképp sem vagyok hajlandó elvállalni a túlórát, akkor ki fognak rúgni? Edzeni akarok, nincs időm túlórázni.
Nálunk ki rúgták azokat akik nem mentek be a "kötelező" túlórákra..szóval cég válogatja
Mer utána meg olyan helyen voltam hogy ha nem akartál akkor nem is kellett menni.
"Ezért csak üres locsogás az ellenzék károgása ezügyben. Túlóra nem lesz kötelező soha."
Ebből látszik, hogy nem igazán van képben. Először olvasd el, hogy a túlórát másik neve, rendkívüli munkavégzés.
Áprilisi az írás, szóval eléggé új.
"Ha azonban a rendkívüli munkavégzés elrendelésének feltételeit a munkáltató betartja, akkor a munkavállaló köteles az utasítást teljesíteni és munkát végezni. Ha a dolgozó ennek nem tesz eleget, akkor nem csak az utasítás teljesítésére vonatkozó kötelezettségét szegi meg, hanem a munkavégzési kötelezettségét is. Ebben az esetben a munkavállalónak viselni kell a következményeket, amely legrosszabb esetben a munkaviszony felmondással (akár azonnali hatállyal) való megszüntetése is lehet."
Ez egy jogász válasza a Túlóra soha nem kötelező mondatodra.
"Egy lehetőség lesz legálisan aki szeretne többet keresni kicsit"
Ezt elmagyaráznád, hogyha én többet akarok dolgozni, akkor ahhoz miért a munkáltatónak kell elrendelnie a munkavégzést?
Szerintem az lesz h oda fognak menni az emberek ahol ez nincs és annak lesz embere. Ahol meg van oda nem fog menni senki. Nekem is volt olyan szerződésem h "Kötelezhető rá, egyéb nem munkakőri feladat ellátása"
Már nem is ott dolgozom, persze ezt az 1. nap nem mondták.
Ez egy új típusú piaci versenyt fog generálni.
Élet halál harc a minimális munkaerőért. Szeretnéd h ő meg ő nálad dolgozzon akkor te ezt nem fogod bevezetni.
Mer amúgy is van 1000 hely. Laszóval fogják a munkaválalokat.
Az erre való kötelezés egyenlő lenne az öngyilkossággal.
"Attól függ, hol."
Én a szakképzett munkaköre gondoltam. Nem az 1-8 osztályt végzettekre. Mondjuk ha az illető sofőr, v szakács, v ápoló, informatikus... ezeket 1000 helyre keresik.
Ezeknek van alku pozíciójuk. Épp elméjű ember ezeket nem fogja piszkálni. Mer ha igen elmegy és akkor nézhetsz. Nem mindenki közmunkás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!