Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha semmiképp sem vagyok...

Ha semmiképp sem vagyok hajlandó elvállalni a túlórát, akkor ki fognak rúgni? Edzeni akarok, nincs időm túlórázni.

Figyelt kérdés

2018. dec. 10. 21:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem az lesz h oda fognak menni az emberek ahol ez nincs"

Oké, de ezt honnal fogod tudni? Vagy ha az elején nem is, de később bármikor változtathat a munkáltató.

"Én a szakképzett munkaköre gondoltam. Nem az 1-8 osztályt végzettekre. Mondjuk ha az illető sofőr, v szakács, v ápoló, informatikus... ezeket 1000 helyre keresik."

És akkor a többieket már figyelembe se kell venni? Vagy a kevésbé keresett szakmákat? Nem egy ismerősöm szerette, amit csinált, de csak megutáltatták vele.

De munkaerőhiány sincs mindenhol. Ahol pedig nincs konkurencia, ott rá vannak kényszerítve a munkáltató akaratára.

2018. dec. 11. 08:59
 12/16 anonim ***** válasza:
47%

"Oké, de ezt honnal fogod tudni? Vagy ha az elején nem is, de később bármikor változtathat a munkáltató."

Van egy olyan h próbaidő 3 hónap alatt azért kiszokott derülni.

"És akkor a többieket már figyelembe se kell venni?"

Milyen többieket ? Országos szintű munakeröhiány van.

A pénztárostól a rendőrön át pincérig nincs olyan terület ahová nem keresnének embert. Kereskedelem, vendéglátás, tömegközlekedés, feldolgozó ipar, egészségügy, építőipar, szakmunkásból mint asztalos, vízszerelő, hegesztő, CNC gépkezelő, Diplomás munkakörök...

Ha most arról van szó h valaki annyira buta h semmit nem tud megtanulni és még betanított munkásnak se jó.

Az nem az én hibám meg nem is a munkakódé.

Na viszlát.

2018. dec. 11. 16:45
 13/16 A kérdező kommentje:
Mekem van egy szakmám,mégsem tudtam benne elhelyezkedni
2018. dec. 11. 17:23
 14/16 anonim ***** válasza:
Csicska ez a rendszer, el kell innen húzni.
2018. dec. 12. 17:24
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"Túlóra nem lesz kötelező soha. Pláne nem 400 óra"

Hány példát soroljak fel ennek megcáfolására?

2018. dec. 12. 18:58
 16/16 anonim ***** válasza:

Az 1-es a lakájmédiából tájékozódik, az agya már rég kimosva.

Természetesen 250 (KSZ-be foglalva akár 300) túlóra eddig és ezután is elrendelhető KÖTELEZŐ jelleggel, akár mit is pattogna a munkavállaló.

A +150 lesz az opcionális csak, más kérdés, hogy ismerjek már, hogy mihez van a munkavállalóknak beleszólása és joga. Leginkább csak ahhoz, hogy a kötelességeit betartsa...

2018. dec. 12. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!