Mit szólnál egy ilyen átalakításhoz az iskolai oktatásban?
Reggel bemennek a gyerekek. Megállás a zászlórúd előtt, himnusz eléneklése, miközben felhúzzák a zászlót.
Bemennek a tanterembe, ahol helyet kap a tábla felett Szent István és Horthy Miklós képe.
Horthy-képre nézés, tisztelgés, "Ha szégyent hoznék a Hazára, ne legyek több, mint utolsó féreg!" kiáltás.
"Hon és népismeret" valamint "Hazafias erkölcsök" nevű órák bevezetése.
A tesiórák közül heti kettőn "Köz- ön- és nemzetvédelem" óra, ami gyakorlatilag a katonai kiképzés egy gyerekekre szabott és fegyvermentes változata.
"Köz- ön- és nemzetvédelem" órák végén Horthy-kép előtt tisztelgés, "Ha szégyent hoznék a Hazára, ne legyek több, mint utolsó féreg!" kiáltás, majd a Himnusz eléneklése.
Énekórák közül heti 1 énekórán nemzeti, katonai és kuruc indulók tanulása.
"A kérdező furamód hallgat"
Mit kéne még mondanom? Feltettem egy felvetést, ti meg reagáltok rá. Ez nem chat-oldal.
Horthy ha lehet,még rosszabb volt,mint Kádár. Kádár idejében a nép legalább megtudott élni. Horthy idejében pedig csak a jobbmódúak,és az arisztokraták éltek jól.
Keress olyan embert,akinek a nagyszülei vagy dédszülei Horthy idejében uradalmi cselédek, vagy a pesti Valéria-telepen lakó munkások voltak! Tőlük hitelesebb képet kaphatsz,mint a nemzetieskedő íróktól.
Szent István még csak eltudnám fogadni,de Hortyhit semmiképpen. Még jó,hogy nem Szálasit akarod isteníteni.
A Rákosi-korszakra hasonlítanak az elképzeléseid.
Minden osztályteremben ott volt Lenin.Sztálin,Rákosi képe. Ha valaki kiejtette a száján valamelyikük nevét,akkor felállva kellett ( még a munkahelyeken is) tapsolni és éltetni őket.
Tornaórán gyakorolni kellett az MHK-versenyekre (Munkára,Harcra kész Mozgalom). Azonkívűl menetelni is kellett! Szabályosabb sorokban tudtunk menetelni,mint most a bohóckodó gárdisták.
Hetenként 2 karének volt a rendes énekórákon kívül. Legalább 20-30 mozgalmi dalt tanultunk és kellett énekelnünk.
Zászlófelvonás minden ünnep előtt volt.
Köszönöm,de nem kívánok ilyen iskolát az unokáimnak.
Okosabba dolgokkal foglalkozhatnál,mint az ilyen eszement dologgal.
ma 16:19 vagyok
Csak tudnám,hogy miért lettem lepontozva!! mert megírtam az én időmben milyen volt az oktatás intézménye???
Te lettél lepontozva? Akkor én mit szóljak?
Amúgy én azt nyomtam, hogy hasznos a válaszod.
Az ötödik lovas
"Hon és népismeret" valamint "Hazafias erkölcsök" nevű órák bevezetése.
Jó, csak ez bővítené az óraszámot, Hon és népismeret ráadásul csak egy héten egyszer volt nekünk...
"A tesiórák közül heti kettőn "Köz- ön- és nemzetvédelem" óra, ami gyakorlatilag a katonai kiképzés egy gyerekekre szabott és fegyvermentes változata. "
Hmm... Inkább legyen mindennap egy testnevelés óra.
"Köz- ön- és nemzetvédelem" órák végén Horthy-kép előtt tisztelgés, "Ha szégyent hoznék a Hazára, ne legyek több, mint utolsó féreg!" kiáltás, majd a Himnusz eléneklése.
Inkább Szent István királyunk képe legyen.
"Énekórák közül heti 1 énekórán nemzeti, katonai és kuruc indulók tanulása. "
- Jó, de ehhez komoly gyerekek kellenek. Vannak olyanok akik kuncognak, ne adj Isten hangosan nyerítenek vagy röhögnek egy dal alatt, fehér bőrűek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!