Mit szólnál egy ilyen átalakításhoz az iskolai oktatásban?
Reggel bemennek a gyerekek. Megállás a zászlórúd előtt, himnusz eléneklése, miközben felhúzzák a zászlót.
Bemennek a tanterembe, ahol helyet kap a tábla felett Szent István és Horthy Miklós képe.
Horthy-képre nézés, tisztelgés, "Ha szégyent hoznék a Hazára, ne legyek több, mint utolsó féreg!" kiáltás.
"Hon és népismeret" valamint "Hazafias erkölcsök" nevű órák bevezetése.
A tesiórák közül heti kettőn "Köz- ön- és nemzetvédelem" óra, ami gyakorlatilag a katonai kiképzés egy gyerekekre szabott és fegyvermentes változata.
"Köz- ön- és nemzetvédelem" órák végén Horthy-kép előtt tisztelgés, "Ha szégyent hoznék a Hazára, ne legyek több, mint utolsó féreg!" kiáltás, majd a Himnusz eléneklése.
Énekórák közül heti 1 énekórán nemzeti, katonai és kuruc indulók tanulása.
Hon és népismeret oktatnak, ez az önvédelem tanulás testnevelés órán jó ötlet, a többi viszont röhej.
Próbáld meg értetni Horthyt egy 7 évessel...
"Próbáld meg értetni Horthyt egy 7 évessel..."
Nem kell, hogy értse, csak legyen számára egy ismerős, megbízható és pozitív személy, mire olyan korba és, hogy jobban megérti.
jobbikos vagyok de ez baromság többségében.
azért nem kommunista vagy náci agymosás kell ide.
önvédelem helyett elsősorban inkább fegyelmet kéne oktatni. Nem hiányzik, hogy leendő bűnözőknek még katonai kiképzést adjunk.
amúgy meg nem vagyunk katonaállam, hogy a gyerekeket harcra tanítsuk alapból.
A kérdésed nagyon is provokáló, emiatt ítélik el a nemzeti radikálisokat -.-
Az órákkal egyetértek, viszont ez a tisztelgés pont ellenkező hatást váltana ki, vagyis már elvből tele lesz a hócipője minden kisiskolásnak Horthyval, anélkül, hogy tudnák ki is volt ő. Így is eléggé ellentétes a megítélése a szubjektív történelemoktatás miatt, nem kell rátenni még egy lapáttal.
Reggel bemennek a gyerekek. Megállás a zászlórúd előtt, himnusz eléneklése, miközben felhúzzák a zászlót.
Szlovákiában ez a földhülye Slotának jutott eszébe. Ezzel mindent elmondtam. Nem attól lesz valaki hazafi, hogy belenyomod az orrát a nemzeti jelképekbe.
Bemennek a tanterembe, ahol helyet kap a tábla felett Szent István és Horthy Miklós képe.
A nagy kékeres ló*aszt, mit keresne ott a lovas tengerész?! Ki választotta őt meg? Volt valaha is szavazás arról, hogy Horthy legyen a kormányzó?
Horthy-képre nézés, tisztelgés, "Ha szégyent hoznék a Hazára, ne legyek több, mint utolsó féreg!" kiáltás.
Ja, ha te olyan okos vagy, hogy tudod mi hoz szégyent kollektive az egész magyarságra, akkor hívd fel Orbánt, hogy adja át neked a kormányzást. Ide érzem az avétos tömjénszagot.
"Hon és népismeret" valamint "Hazafias erkölcsök" nevű órák bevezetése.
Háháháhá, háháháh, áhháháh, az ötvenes éveket tanulmányozd, pajtás, és cseréld fel az internacionalista/kommunista szavakat nemzetivel. Döbbentes vagy. Az erkölcs mi a haláltól lesz hazafias?
A tesiórák közül heti kettőn "Köz- ön- és nemzetvédelem" óra, ami gyakorlatilag a katonai kiképzés egy gyerekekre szabott és fegyvermentes változata.
Nemzetvédelem, hatéveseknek. Megyek hányni.
"Köz- ön- és nemzetvédelem" órák végén Horthy-kép előtt tisztelgés, "Ha szégyent hoznék a Hazára, ne legyek több, mint utolsó féreg!" kiáltás, majd a Himnusz eléneklése.
Most hánytam, erre visszajön Horthy, na gyönyörű.
Énekórák közül heti 1 énekórán nemzeti, katonai és kuruc indulók tanulása
Mármint kurucnak mondott rossz műdalok, ugye? Miért énekeljen egy nyolcéves katonai indulókat? Elmúltál 13?
Én is jobbikos vagyok, de elég nagy baromság a nagy része.
Mellesleg a zászlós megemlékezés, és esküszövegmondás az USA-ban bevett dolog, és a katonai kiképzés is jó ötlet lenne ha önként választható lenne.
DE a sok kis formaiság csak egy púp lenne az ember hátán.
Te enyhén szólva beteg vagy. Belebetegedtél a hazaszeretetbe...
Arról hallottál már, hogy az iskolában nem tanítunk politikát, nem nevelünk politikai nézeteket a gyerekekbe?? Azt a diktatúrákban szokták csinálni! Mindenkinek meg van a joga hozzá, hogy olyan nézeteket állítson a gyereke elé példaként, amilyet akar! Márpedig az én gyerekem nem fog egy lassan 100 éve elhunyt politikust imádni minden áldott nap, mint a szocializmusban nevelkedett gyerekek, akik Lenint mindennap imáikba foglalták. Nem a múltat kéne imádni, és ajnározni, hanem a jövőt kéne építeni! Igen, kell ismerni ehhez a történelmünket, és tisztelni is kell nagyjainkat, de nem kell ennyire túlzásba vinni!! Több építés, kevesebb imádat!
Tudod hol csinálnak ilyet a mai napig? Kubában! Ott is minden reggel himnuszt énekelnek, és szívükre tett kézzel mondanak mindennap valamilyen "szlogent" a tanulásról vagy a kommunizmusról, vagy Fidelről, Che Guevaráról és José Martíról, és hidd el, hogy ők utána ezzel viccelődni szoktak otthon..soha nem veszik komolyan. Tudom, mert anyukám kubai, és ebben nőtt fel.
Ahogy pedig mások mondták előttem: nem vagyunk mi katonaállam! Személy szerint nem szívesen tanítanék alapból agresszív gyerekeknek semmilyen harcmodort...Arról nem is beszélve, hogy egy gyereknek hiába magyarázod alsó tagozatban, hogy "ez csak önvédelem"...Hidd el, hogy ő nem arra fogja használni.
Én inkább életórát vezetnék be: minden évben az adott korosztálynak megfelelő szinten élni tanítanám őket. Pl felsőben vagy gimiben lehetnének ilyenek: mi az a hitel, hogy kell felvenni, mire kell odafigyelni, mikor felveszem, hogy ne verjenek át. Mi az a kamat, hogyan kell előnyös kamatozású számlát nyitni. Mik a sárga csekk részei, mik a rózsaszín csekk részei. Mire figyeljek oda vásárlásnál (pl.: az ár csalóka, mert a kilóárat érdemes nézni, hogy megtudjam, mi az olcsóbb)...szóval hogyan lehet minél gazdaságosabban elintézni a nagy bevásárlást...
Ezekre igenis nagy szükség lenne!! Továbbá nem ártana egy illemtan és etika óra sem, de semmiképpen sem hazaimádás, meg "hazafias erkölcsök"! Hadd döntse már el mindenki, hogy mit imád, és mit nem! Ne azért szeressük Magyarországot, mert belénk nevelték az iskolában, hanem azért, mert - mint én is - egyszerűen szeretjük és kész! Ezt pedig nálam inkább az irodalomórák és a kultúrám megismerését célzó kirándulások érték el, de sosem éreztem, hogy kényszerítenének, csak megmutatták, hogy mi van itthon, megismertem, és beleszerettem --> és ez így egészséges!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!