Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnál egy ilyen átalakít...

Mit szólnál egy ilyen átalakításhoz az iskolai oktatásban?

Figyelt kérdés

Reggel bemennek a gyerekek. Megállás a zászlórúd előtt, himnusz eléneklése, miközben felhúzzák a zászlót.

Bemennek a tanterembe, ahol helyet kap a tábla felett Szent István és Horthy Miklós képe.

Horthy-képre nézés, tisztelgés, "Ha szégyent hoznék a Hazára, ne legyek több, mint utolsó féreg!" kiáltás.

"Hon és népismeret" valamint "Hazafias erkölcsök" nevű órák bevezetése.

A tesiórák közül heti kettőn "Köz- ön- és nemzetvédelem" óra, ami gyakorlatilag a katonai kiképzés egy gyerekekre szabott és fegyvermentes változata.

"Köz- ön- és nemzetvédelem" órák végén Horthy-kép előtt tisztelgés, "Ha szégyent hoznék a Hazára, ne legyek több, mint utolsó féreg!" kiáltás, majd a Himnusz eléneklése.

Énekórák közül heti 1 énekórán nemzeti, katonai és kuruc indulók tanulása.

2010. jún. 28. 14:28
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
76%
Én támogatom az ötletet. Szerintem be kellene nyújtanod hivatalos helyeken is.
2010. jún. 28. 15:39
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

"hol lesz szükség harcra? ne legyetek már ilyen gyerekek. "

Ez földrajzi jellegű kérdés? Akkor tessék, mondj egy helyet ahol szerinted nem.

2010. jún. 28. 15:41
 23/37 anonim ***** válasza:
24%

57

Mesélj nekünk, kivel leszünk háborúban, hogy szükség lesz erre? :)

2010. jún. 28. 15:43
 24/37 anonim ***** válasza:
60%

"Ez a kommunizmus aktuális változata lenne"

Nem. Ez nemzetszocializmus lenne, fajelmélet nélkül. Vagy legalábbis az nem szerepel a leírásban.

A politikai nézetek kisgyerekebe való beleneveléséről már elmondták a véleményemet. Egyszerűen undorító. Teljesen lényegtelen, hogy egy jó rendszerre tanítod-e, vagy sem. Egy demokratikus országban az ilyet gyökerestül ki kell irtani, nem hogy még támogatni is!

A zászlófelvonást még úgy ahogy támogatnám, meg a himnuszéneklést is, de eskütétel? Hol élsz te?

""Hon és népismeret" valamint "Hazafias erkölcsök" nevű órák bevezetése."

Hon és népismeret? Magyarul történelem? Az oktatásmódot kéne megreformálni, nem mindenféle fantázianevű értelmetlen órákat bevezetni. Hazafias erkölcs? És ki határozza meg, hogy mi a hazafias erkölcs? És, ha már itt tartunk, ki határozza meg, hogy mivel hoz valaki szégyent a hazájára? Majd te? Vagy a politikai vezetés? Ezt hívják diktatúrának, öcsi.

"A tesiórák közül heti kettőn "Köz- ön- és nemzetvédelem" óra, ami gyakorlatilag a katonai kiképzés egy gyerekekre szabott és fegyvermentes változata."

Igen? Hogy már képezzük is a cigányverőket? Mert gondolom ide akarsz kilukadni. Így is van elég agresszív gyerek. Anyukám tanítónő és így is alig bír a hiperaktív gyerekekkel. Nem hogy ha még verekedni is tanítanánk őket! Így is egyre gyakoribbak a tanárverések. Mi lenne itt, ha karatézni, meg aikidozni tanítanánk a gyerekeinket. Akkor valószínűleg a végén a tanár nem tudna feljelentést tenni az eset után és még akkor is szerencséje lenne, ha utána kijönne az intenzívről. Kösz, én ebből nem kérek.

Középiskolában esetleg valami távolról erre emlékeztetőt el tudnék képzelni, ahol a diákoknak már van annyi esze, hogy ne verjenek mindenkit agyba-főbe az új tudásukkal, de ott sem ilyen céltudatosan katonai kiképzés kéne, legfeljebb hogy rendszeres testmozgásra neveljük őket és ne a torna óra ne csak arról szóljon, hogy mozogjon is valamit a gyerek, hanem tényleg erőnléti testedzés legyen. Nem azért, hogy aztán elverhessék egymást, mert a te ötletednek az lenne a vége, hanem hogy egészségesek legyenek.

Az "élettan" órával, amit egy korábbi válaszoló írt, maximálisan egyet értek.

"Énekórák közül heti 1 énekórán nemzeti, katonai és kuruc indulók tanulása."

Azokat a kuruc indulókat, amiket a XX. század elején írtak egyes kutatók pénzszerzés céljából? Elárulom neked, hogy a ma kuruc dalként ismert dalok 90%-a Rákóczi után legalább száz évvel született és köze sincs hozzájuk.

Katonai indulókat? Mi a francnak? Nem vagyunk mi katonaállam, mint azt már páran elmondták. Nem erőszakra kell nevelni a gyerekeket. Épp ellenkezőleg! Békés együttélésre. Így is rengeteg az erőszak. Sokan azt kifogásolják, hogy a TV-ből csak az árad, hogy az erőszak mindenre megoldás. És akkor még az iskolában is ezt tanulja a gyerek? Röhej.

Nemzeti dalokat? Azt még talán. Esetleg.

Költözz át Észak-Koreába! Ott divat az ilyesmi. Vagy találd fel az időgépet és menj vissza a harmincas évek második felének Németországába! Jól éreznéd magadat ott.

Az ötödik lovas

2010. jún. 28. 15:47
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Nemzeti érzelmű vagyok, de ennek a nagyrésze baromság. Volt hon- és népismeret óránk 5.-ben egy fél évig. Azalatt a fél év alatt a parasztházak szerkezetét és a búboskemence használatának elméletét tanultuk... A himnuszos dolog még oké, de a tövvi hülyeség.
2010. jún. 28. 16:10
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Jobbikkal szimpatizáló és támogató ember vagyok.

A himnuszt nem bánnám ha lejátszanák az iskolába a tesi óra is lehetne több.

De ez inkább olyan ifjakat képezne ki akik brutál harcoló gépek lennének.

Spártai módszerek.

Nem támogatnám.

Viszont az nem lenne szégyen ha egy 14 éves magyar diák esetleg fejből tudná a nemzeti dalt a szózatot meg a himnuszt.

2010. jún. 28. 16:17
 27/37 anonim ***** válasza:
68%

Én a 80-as évek elején jártam iskolába..Voltak iskolai szabályok amiket kötelező volt betartani..

Pl:

-mindenkinek megvolt a kötelező helye..Nem ülhetünk oda ahová akartunk.A tanár döntötte el..Év közben is ő változtathatott az ülés renden..

- nem Szent István,és Horthy képe volt a tábla felett hanem a Magyar Népköztársaság címere.

-Ha ünnep volt,kötelező volt az ünneplőruha(fehér blúz/ing, fekete szoknya/nadrág-és mindig énekeltük a Himnuszt vigyázzállásban

-kötelező volt az iskolaköpeny viselése..

-Hon és népismeret óránk volt.

-Volt természetvédelmi óra is,ilyenkor néha kimentünk az utcára és "megmentettük a földet" szeméttől..

-énekórán sok propaganda dalt tanultunk énekelni...

-"Ha szégyent hoznék a Hazára, ne legyek több, mint utolsó féreg!" kiáltás." Hál istenek ilyen nem volt,azért ez elég durva,hiszen mindig tisztelet tudóan kellett beszélnünk egymással és a tanárokkal is...

-zászló felvonás és zászló levonás előfordult bizonyos napokon...

Amit a kérdező írt azt nem támogatnám,de amiben én voltam,meg a velem, egyidősek azt igen..(már az én időmben sem volt olyan szigorú,de akkor még volt tekintélye a tanárnak/diáknak...

40/N

2010. jún. 28. 16:19
 28/37 anonim ***** válasza:
52%

"Viszont az nem lenne szégyen ha egy 14 éves magyar diák esetleg fejből tudná a nemzeti dalt a szózatot meg a himnuszt."

Az ilyen jellegű dolgokat én is maximálisan támogatnám.

A magyar nemzet történetének és jelképeinek ismerete. Ez a minimum. De amit a kérdező ír, az inkább fanatikus radikális-képzés lenne, amely után már csak egy lépés az SS-hez hasonló erőszakszervezetek felállítása.

Az ötödik lovas

2010. jún. 28. 16:20
 29/37 anonim ***** válasza:
63%

esélytelen.

minden reggel zászlós himnuszos...? esetleg midnen hétfőn de nekem még az is sok.

Attól hogy a tábla felett mosolyognak kedvesen senki nem fogja őket jobban tisztelni, és egyébként az hogy ők kerüljenek a tábla felé az a te személyes véleményed, ez meg ne haragudj de nem indít meg.

Miután tiszteségesen eldalolásztuk a himnuszt és zászloztunk egyet még bent is tisztelgünk minden reggel? hogyne.

Hon és népismeret van, mi tanultunk. egyébként nem kéne kötelezővé tenni csak komolyabban venni a tanítását a többi tantárgynak, hidd el bele lehet foglalni. Hazafias erkölcsök... hihi:) ezaztán a megfoghatatlan "tudomány". ki mondja meg mi az erkölcsös?

a katonai kiképzéstől lényegtéen röhögőgörcsöt kaptam, már írták miért. arról ne is beszéljünk hogy heti két tesiora van össz középsuliban.

már megint tisztelgünk? nem elég még? ez már a képmutatás kategoriába megy át neharagudj. sok idiota kisgyerek tiszteleg egy arckép előtt, azt sem tudják mit tett, de kötelező ugye.

Nem tudom nálunk énekből is egy volt egy héten, és ha indulot kell tanulnunk népdalokat mért nem? hja mert téged az nem érdekel.

2010. jún. 28. 16:25
 30/37 Tila_Tequila válasza:

Szeretném, ha Te is végigcsinálnád ezekt középiskolásként ;)

Kb 1 óra buszozás után, mikor várod, hogy végre reggelizhess, még előtte himnuszt kell énekelni, meg esküt tenni, megírnád a házidat, de nem, mert nézni kell valamilyen képet és tisztelegni... Tudod, valakit nem attól tisztelünk, hogy nézzük a képét! És ezt senkire sem lehet ráerőltetni.

Na hagyjuk inkább! :D Majd ha Te csinálod ezt tizenakárhány éven át, le a kalapom előtted!

Én bizony nem járnék így suliba!

2010. jún. 28. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!