Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért „fegyverkezik" Magyarors...

Miért „fegyverkezik" Magyarország?

Figyelt kérdés
Még régebben láttam egy-két cikket, hogy milyen fejlesztésekbe kezdett bele az ország, nemrég pedig azt is olvastam hogy azért egy Magyarország szempontjából jelentős mennyiségű harckocsikat vásároltak. Ekkor bukkantam rá a Zrínyi 2026 tervre, amely a sereget elvileg elég jól fel akarná fejleszteni, de kérdezem én, eddig miért nem kezdtek bele ilyen nagyszabású tervekbe? Minek most ez? Ennyire veszélyben lenne az ország, vagy mi a fene? Én arra is gondoltam már, hogy a fidesz talán a sereggel akarná a hatalmát bebiztosítani vagy ilyesmi, lehet hülyeség, nem tudom.

2018. dec. 23. 21:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
68%

Ne adja isten, hogy egyszer magyar katonákat kelljen bevetni valahol. Ha a jelenlegi fegyverzettel küldenék őket lehet, hogy te gépelnéd másnap a felháborodott kérdést, hogy miért küldik rozsdás vasakkal a halálba a magyar katonákat.

A jelenlegi magyar harckocsik kiiktatása az ISIS tizenéves harcosainak rutinfeladat.

Végre egy katona vezeti a honvédelmi tárcát és nem valami ostoba civil mint előtte sokszor.

2018. dec. 24. 00:37
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

#7 ja, a gazdasági, és katonai szövetséges románia nyilván megtámad minket :D

Putyin elvtárs, és szovjetúniója ellen nem sokat érne pár leo, ahogy a terroristák ellen sem, főleg mivel magyarország túl jelentéktelen, hogy a fideszen kívül más terroristák célpontja legyen.

2018. dec. 24. 02:43
 13/16 anonim ***** válasza:
73%
Olyan szomszédok között, akik gyűlölnek minket, öngyilkosság nem fegyverkezni.
2018. dec. 24. 08:10
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert a hadsereg harcértéke és felszerelése egy rakat sz@r. Ennek a fenntartása pénzbe kerül, amit tök feleslegesen szórunk ki évente.

Ha már van honvédségünk akkor az legyen normálisan felszerelve, legyen modern és jól képzett.

2018. dec. 24. 13:42
 15/16 anonim ***** válasza:
Ami jelenleg a magyar hadsereg tulajdonában van fegyverzet, az egy közepes 2-ik világháborús kategória. Pl egy amerikai 60-as évekbeli fegyverzet hülyére verné az egész hadsereget mindenestül.
2018. dec. 28. 22:35
 16/16 anonim ***** válasza:
45%

A hadsereg fel fejlesztése már nagyon időszerű volt.Ahogyan elöttem is írták a Magyar honvédségnél régi elavult hadi technikát használnak.

És ami a probléma,hogy a Magyar honvédség hadereje kislétszámú még a 30.000 főt sem éri el.Jelenleg van nekünk kb 12 db T-72 tankunk ezek régi elavult az 1970 évekből való orosz technikák.

Nézz utána interneten pl Románia haderejének 75.000 fő jól felszereltek és több mint 800 tankkal rendelkeznek.

Ugyan most "békés" a kapcsolatunk a szomszédos romániával,de ha teszem azt a körülmények úgy hozzák, azok román tankok hamar eljutnak Debrecenbe sajnos a történelmünkben volt már ilyenre példa.

2019. jan. 9. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!