Miért „fegyverkezik" Magyarország?
Figyelt kérdés
Még régebben láttam egy-két cikket, hogy milyen fejlesztésekbe kezdett bele az ország, nemrég pedig azt is olvastam hogy azért egy Magyarország szempontjából jelentős mennyiségű harckocsikat vásároltak. Ekkor bukkantam rá a Zrínyi 2026 tervre, amely a sereget elvileg elég jól fel akarná fejleszteni, de kérdezem én, eddig miért nem kezdtek bele ilyen nagyszabású tervekbe? Minek most ez? Ennyire veszélyben lenne az ország, vagy mi a fene? Én arra is gondoltam már, hogy a fidesz talán a sereggel akarná a hatalmát bebiztosítani vagy ilyesmi, lehet hülyeség, nem tudom.2018. dec. 23. 21:33
1/16 anonim válasza:
Hogy ledúrja Ausztriát a Föld színéről.
2/16 anonim válasza:
A magyar nehézfegyverzet jelentős része az orosz időkből itt maradt ócskavas kategória. Mivel nato tagok vagyunk akár harci tevékenységre is utasítást kaphat a magyar katona. A tálibok a röhögésbe halnának bele ha ezekkel a fegyverekkel nato egység ként felvonulnánk.
Meg magyar katonának lenni is milyen jó dolog ha ilyen fegyverekkel kell harcolnod ami most van. Ez egy szégyen az országra nézve.
3/16 anonim válasza:
Egy újabb mutyi, közbeszerzés lefölözése.
4/16 anonim válasza:
Mert szorongatja a tökünket Trump, mivel a NATO előírt minimumot azaz a GDP 5% sem költjük a hadseregre.
5/16 anonim válasza:
Ha megnézted a tervet, akkor biztos, hogy ott van válasz is a kérdésre.
Előbb nem volt pénz rá. És már eddig is 2%-ot kellett volna a katonaságra fordítani.
Inkább kérdezd az itteni DKsokat, hogy miért nullázták le a honvédelmet.
7/16 anonim válasza:
Pl mert nemzetbiztonsági szempont. Bármikor bárki megtámadhat. Nyílván nagyobb országok ellen elkezdeni is felesleges de egy romániát stb azért fel kéne tartóztatni ha kell. Meg ugye a terrorfenyegetettség miatt is fontos hogy legyenek normális fegyverek.
8/16 anonim válasza:
Vannak vállalt, de nem túl lelkesen teljesített Nato-kötelezettségeink, ez lendít a dolgon valamennyit. Trianon hagyatékaként a labancok és a szlovénok kivételével minket utáló országok vesznek körül. Nem régen az egyik szomszédos országot szinte megsemmisító háború dúlta fel, egy másik szomszédunkban most is háborús viszonyok vannak. Mivel a haderőinket a rendszerváltás után durván lezüllesztették, ideje volt a fejlesztésnek, és a régi mondás szerint is "ha békét akarsz, készülj a háborúra".
9/16 anonim válasza:
Diktátoroknál presztízskérdés a hadsereg fejlesztése.Lásd Észak Korea,ahol a lakosság majdnem fele hivatásos katona
10/16 anonim válasza:
Édes Istenem; hát hülyének nézel? Hogy a DK-sok "a békét szeretik és elítélik az agressziót"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!