Ha a magyar kormány ennyire családbarát, akkor miért akarja a rabszolgatörvénnyel és az újabb túlórákkal szétszakítani a családokat?
Én nem hiszem el, hogy van olyan normális dolgozó, aki önként és dalolva a 3 év múlva talán esedékes és esetlegesen akkor kifizetésre kerülő túlórák miatt vállalja, hogy ezentúl inkább még többet gályázik és még kevesebbet látja a családját!
Szerintetek nem ellentmondásosak a szavak, az ígéretek és a tettek?!
Taki havonta dolgozok 370 óra körül nem éves szinten. És nem önként dalolva hanem mert elvárják. Én beérném feleennyi pénzzel is.
"Vagy minden héten 48 órát dolgoztatok? "
Nahh akkor tanuljunk meg számolni kedves gyermekem. Egy napom ugye 13 óra, mert sofőrként ennyit enged a jogszabály.
Beszorzod kettővel az 30 óra. A maradék három napon ugye nyújthatom két órával tehát 15 óra szorozva hárommal az 45.
A hatodik napot csak minden második héten dolgozhatom mert ugye a 45 -ösömnek is meg kell lennie, meg csak nem kéne kimenni a 144 órából sem a hét kezdés és vége közt, mert hogy ugye ennyit enged a jogszabály.
Na most ha netán szombatot nyomok az már nem szokott teljes nap lenni csak mondjuk 5 és 8 óra közt valamennyi. Számoljuk itt most csak öt órát a szombatokra hogy ne jöjjön ki túl sok hátha ki bírjuk úgy hozni hogy neked van igazad és tényleg csak 48 órát dolgoztam.
És akkor most adjuk össze takikám:
rövid hét 30+45 óra az összesen 75
hosszú hét 30+45+5 óra az összesen 80 óra.
Legyél nyugodt hogy amit csak a jogszabály megenged azt ki is tapossák a magyar parasztból, ha belőled nem akkor vagy rohattul szerencsés ember vagy, vagy nagyon nagy talpnyaló.
"Nahh akkor tanuljunk meg számolni kedves gyermekem. Egy napom ugye 13 óra, mert sofőrként ennyit enged a jogszabály.
Beszorzod kettővel az 30 óra. "
Látod, ha megtanultál volna számolni és nem maradtál volna hülye, lehetnél matektanár, és megúsznád napi 5-6 óra munkával.
@19 Igen, ezt nevezik kötelezettségszegésnek, amiért minden további nélkül munkaügyi bíróságra vihet a munkáltató. Értem, hogy jó móka hányni a vért, de tényleg fogalmad sincs a hatályos szabályokról. Egy gyárban talán még csapkodsz ajtót, de nekem mondjuk 3-6 hónap átlagosan hasonló kaliberű munkát találnom.
Eddig egy olyan évem volt, amikor 250 óránál kevesebbet dolgoztam, de még csak nem is ezzel van a baj. A munkaidőkeretes munkavégzés az, amely rettenetesen problémás, ezt három évre emelni egészen hajmeresztő és indokolatlan (legalábbis én még nem láttam elfogadható munkajogi indoklást), teljes mértékben a munkáltató fele lejt a pálya.
Az utolsónak igaza van, ez a duma hogy a te beleegyezéseddel lehet csak a túlmunkát elrendelni csupán elméletileg létezik, a gyakorlatban számtalan dologgal tud a mukaadód rákényszeríteni arra hogy aláírd a túlmukáról szóló papirokat.
Ezért állnok az a kijelentés kósátül hogy nem lesz kötelező a túlóra.
Véleményem szerint munkaerő hiány miatt a multik gyakoroltak nyomást a kormányra.
Nem véletlen, hogy a témában éppen Németországban adott interjút Szijjártó.
Az utóbbi időben több cikk is megjelent arról, hogy bizonyos multi cégek ki akarnak vonulni az országból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!