A kormány megnöveli a túlóra keretet ez még hagyján, de miért növeli meg a kifizetésének az időkeretét?
Az EU-nak meg van meghatározott maximális túlórakerete, azaz 416 óra.Ennél kevesebb lehet egy tagállamban, több nem.
A magyar kormány ezt 400-ra akarja növelni, amivel nem is lenne olyan nagy probléma.
Viszont az,hogy a kifizetésének időkeretét 1 évről három évre növeli, na az csúnyán mondva g_ciség.
Miért nem jó az 1 éves időkeret?
Ezért hívják rabszolgatörvénynek, mert túlórázik a munkavállaló, de nincs időben kifizetve a túlóra.Továbbá, túl sok jogot kapnak a munkáltatók, a munkavállalók pedig kiszolgáltatottá teszi.
Ha jól sejtem, az egész törvény úgy keletkezett,hogy egyes vállalatok képviselői elkezdtek nyafogni a kormánynál a munkaerőhiány miatt, viszont többet fizetni meg nem akarnak.
A kormány,hogy befogja a szájukat, megalkotta ezt a rabszolgatörvényt.
Azért ,hogy el lehessen sumákolni a túlóra kifizetését , ezzel ingyen munkát kapjanak a multik.
Mindenképpen nagyot fognak szívni a mutik. Majd aláíratják az emberekkel az új szerződést. Az emberek egy része nem akarja majd aláírni ,ezért ki lesznek rúgva. Az emberek másik része aláírja majd és ők később jönnek rá, hogy nem bírják azt a sok munkát, ezmiatt otthagyják a multikat. Akkor lesznek a multik nyakig a pöcegödörben, ha alig lesz ember a gyártósoron. Majd mennek dolgozni külföldre , muszájból.
Ezt nagyon nem gondolták át a multik és a kormány. Máshogy kellett volna megoldani.
Mindenttudó. Ezt értem. Sajnálom , mert nem vagyok a multik ellen. De. Se a kormány ,se a multik nem akarják megérteni, hogy a magyaroknak is ugyanúgy több pénz kell, mint a németeknek, vagy a franciáknak.
Csökkentsenek adókat. Akkor a multi többet tud fizetni, a magyar vállalkozások is több levegőhöz jutnak. Az adócsökkentésnek lenne egy ezeknél is nagyobb haszna. Ide jönnének külföldről is a vállalkozások. Ide tennék a székhelyüket, hogy ide adózzanak. Mert azok oda mennek, ahol alacsonyak az adók. Sok cég több adót fizet még akkor is, ha alacsonyabbak lennének az adók.
Ahogy én tudom, az "időkeret" a túlóra természetbeni visszaadására vonatkozik. Hogy 1 éven kellett szabadságban kiadni.
De most havonta kellene pénzben kifizetni, ezt mondták.
Mellesleg a rabszolgákat fizették egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!