A Fidesz azért hivatkozik állandóan arra, hogy a Sargentini-jelentés a migránspolitikája miatt van, mert nem akar szembenézni a saját hibáival?
Az uniós képviselők azt állítják, hogy nincs köze a migrációhoz, a Fidesz viszont váltig állítja, hogy ez az egész a migránspolitikájuk miatti támadás. De teszem azt, miért nem csinálja azt a Fidesz, hogy legalább egyszer elvonatkoztat ettől, és azt mondja az uniónak: "oké, ha önök ezt mondják, akkor tegyük fel, hogy nincs köze hozzá, és menjünk végig a pontokon, a vádakon, és végre öntsünk tiszta vizet a pohárba, szemtől szembe, hogy önöknek konkrétan mik a problémái velünk."
De ezt nem tette meg a Fidesz. Ez talán azt jelenti, hogy mellébeszélnek, mert meg sem adják annak az esélyét, hogy esetleg tényleg nem a migránspolitikájuk miatt van a jelentés, és az eddigi bírálatok.
Tehát úgy tűnik, hogy nem néz szembe a kormány a helyzettel, mint akinek sumákolnivalója és takargatnivalója van. Ha nem lennének nagy bajok a kormányzásukkal, akkor nem lenne támadási felület sem, és nem birálnák őket. Én persze az EU-t sem védem, de ez most nem tartozik a kérdés szoros témájához.
Mert a szavazóik ezt értik csak: migráns, migráns, migráns.
Négy kulcsszó van: migráns, soros, brüsszel, terror. Ha ezeket sokat mondogatod, előbb-utóbb miniszterelnök leszel.
3-as, ha írtak is cáfolatot a jelentésről, nekem eddig az jött le belőle, hogy szerintük, a Fidesz szerint az elejétől a végéig hazugság. Tudomásom szerint így reagáltak rá.
Hozzáteszem, azt én sem vitatom, hogy vannak benne téves, vagy legalább sántitó részek, de attól a többi még igaz marad.
#5, mégegyszer: nem elég neked, hogy beleáll az eljárásba, és meg fogja vitatni pontról-pontra, betűről-betűre az állításokat? Mit akarsz előre elismertetni velük? Nem mindegy neked, most mit mondanak? A vita során, végén ki fog derülni. Miért kellene bármit előre elismerni egy Szargentini fércmű alapján?
Az is ki fog derülni, ha esetleg megint játszik brüsszel a joggal, és semmibe vesz azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!