Miféle részegség?
De most tényleg, én nem azt mondom, hogy legyünk antialkoholisták, de azért ne legyen már az a természetes, hogy ebéd egy pohár vörösbor, vacsora után egy sör, reggel kezdésnek meg egy pálinka.
Biztos nagyon durva, de vannak olyanok, mikor hónapokig nem iszom egy kortyot se, és nem azért mert én antialkoholista vagyok, hanem mert minek igyak, akkor mikor nincs buli.
"Nem az a gondom,hogy egy pohár bort ivott,hanem az,hogy nem tartotta be a törvényt"
Akkor most a törvényt önmagáért kell betartani,vagy az értelme miatt?:)
"De most tényleg, én nem azt mondom, hogy legyünk antialkoholisták, de azért ne legyen már az a természetes, hogy ebéd egy pohár vörösbor, vacsora után egy sör, reggel kezdésnek meg egy pálinka. "
Szerintem az első kettővel nincs különösebb probléma.A harmadik az alkoholistákra jellemző.Én egyébként szintén nem szoktam inni hónapokig.És hangsúlyozom az ittas vezetést nagyon elítélem.Az ittas vezetést,nem a műszerrel kimutatható,csekély,a vezetési képességeket nem befolyásoló mennyiségű alkohollal való vezetést.Itt arról van szó,hogy nem lehet egy rohadt esküvőre/ballagásra/szülinapra elmenni,csak tömegközlekedéssel.Nem azért,mert inni menne az ember,hanem mert EGYETLEN DECI pezsgővel szokás ilyenkor koccintani az ünnepeltre.Meg igen,arról,hogy nem biztos,hogy mindig tudja előre az ember,hogy egy óra múlva vezetnie kell.És azzal meg szerintem EGYEDÜL vagyunk az Eu-ban,hogy bármilyen csekély mennyiségnél is azonnal,mérlegelés nélkül elveszik a jogosítványt.Olyan van néhány(kevés,és azok is mind volt szoci országok),ahol zéró tolerancia van,de a minimális mennyiségnél is azonnal eltiltással szerintem egyedül vagyunk.De ha 27 országból 26-ban nem tiltanak el két deci sör miatt,akkor biztos nem abban az egyben hülye a törvény,hanem a másik 26-ban...
A 0,8 felettiek büntetése meg immáron félmillió körül szokott lenni.Na ettől szerintem valóban fog csökkenni a balesetek száma.A probléma viszont,hogy amikor a TV-ben azt mondják,hogy X ittas baleset történt,az nem azt jelenti,hogy annyi történt valóban az ittasság miatt.Nem,az többségében azokat jelenti,aikor megivott a sofőr egy sört,de a baleset anélkül is bekövetkezett volna,leginkább mert más szabályt is megszegett,egyébként meg a sör nem is volt rá hatással.Biztos vagyok benne,hogy önmagában egy pohár sör NEM okoz balesetet.
A rendőrség kampányfilmjei sem igazolják ezt.Itt van például ez:
Nagyon megrendítő,és elgondolkodtató,csak épp a zéró toleranciát nem igazolja.A film egy VALÓBAN részeg,bedrogozott felelőtlen vetető tettének tragikus következményét mutatja be.Olyan megtörtént eseten alapuló kampányfilmet is csinálhattak volna,amikor egy pohár sör okozott balesetet.Ja,hogy ilyen eset nem történt?
Ha beülsz egy több tonnás kocsi volánja mögé ne igyál semmit.
Aki nem iszik rendszeresen 1 pohár sörtöl is elszál és veszélyes a volán mögött.
Minden alkesz egy pohár sörrel kezdi a karierjét aztán hozzászokik és ,ár 2 pohárral, dobozal iszik aztán egy üveg tömény piával folytatja mert már csak az hat.
"Nem az a gondom,hogy egy pohár bort ivott,hanem az,hogy nem tartotta be a törvényt,ráadásul rá volt bízva gyerek is.
Az alkohol mennyisége innen tökmindegy." Te tartottál már be törvényt életedben? Én mág soha.
"Biztos nagyon durva, de vannak olyanok, mikor hónapokig nem iszom egy kortyot se, és nem azért mert én antialkoholista vagyok, hanem mert minek igyak, akkor mikor nincs buli."
Nem durva, én is jó ha havonta, kéthavonta iszom de a törvénnyel nem értek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!