A Fidesz miben segített a fiataloknak elhelyezkedni, önállósodni az egyetemi éve után?
Azon kívül persze, hogy hallgatói szerződés kötelezősége, a lakástakarék eltörlése és az, hogy annyi adót kell fizetni, mintha 5 gyermeket tartanának el.
10 évvel ezelőtt minimum 10 millió ft-tal olcsóbban voltak csak Budapesten a lakások (rokonoméknak még megvannak a papírok). Az, hogy minimálisan növelték a fizetéseket, valahogy nem érződik, hogy kompenzálná mindazt, amit ők okoztak.
De legalább lesz stadion?
Ja 86 ezerig adómentes volt. 170ezertől meg 36%. (ja és mindez bruttóban). Ennyire nem szépülhetnek meg a rossz emlékek.
Lepontozhat a sok bolsevik, akkor se jön vissza istenített diktátor kádár apátok. Sok ingyenélő sírja vissza, mert akkor minden jobb volt, persze fiatalok voltatok, meg a cerka is fogott. Erre emlékeztet benneteket fleto.
Érdekes, én semmilyen pártra nem vártam, amikor elhelyezkedtem meg önállósodtam. A Fidesz ne udvaroljon helyetted még esetleg?
Aki már családalapításon gondolkodik, annak ott van a CSOK.
"Tehát a szocik adórendszere pont az alacsonyabb keresetűeknek kedvezett"
Nem, a szocik adórendszere az adócsalásnak és a svájci bankszámláknak kedvezett. Persze, egy egyszerűbb ember ezt nem igazán érti, csak azt hallja a TV-ből, hogy "kevesebb adót fizetnek a gazdagok, fúj!". Miért fáj az neked, hogy az, aki nem te vagy, kevesebb adót fizet? Egy adórendszer lényege nem a közös teherviselés lenne, azaz az, hogy mindenki saját képességeinek megfelelően FIZETI az adót?
A szocik adórendszere a minimálbéreseket segítette, akik vagy csalás útján kerestek ennyit, vagy a világ életükben meg sem próbáltak letenni semmit az asztalra, ezért kerestek csak ennyit (esetleg a rendszer egy elnyomott csoportja, pl ápolók és egészségügyi dolgozók, de ők tényleg a kisebbség)
Egy adórendszerben a polgárságot, a középréteget kellene támogatni, hogy legyen értelme miért tanulni, hajtani. A túlontúl gazdagok megsarcolása kérdéses, mert elmletileg!!! ők szintén megdolgoztak a pénzükért, pontosan azzal tesznek hozzá a közöshöz, hogy utánuk a 15% nem 15 000 Ft, hanem 150 000.
#12 tőletek fideszkomcsiktól megszoktuk azt a vicces iróniát amikor ti komcsiztok másokat, főleg KISZ, MSZMP tagságiakkal, és ügynökmúlttal, mint a kormánytagok :)
De vissza is jött istenített kádár apátok! orbán viktor a neve, és már őt istenítitek, miközben államosít, megvédi az országot a hanyatló nyugat ügynökeitől, és ápolja az örök szovjet-magyar barátságot :)
"170ezertől meg 36%. (ja és mindez bruttóban)" ejha! akkor a 120-as nettómra a legmagasabb kulcsot fizettem (mert a bruttója 200 fölött volt), és az összes elvonás így is kb ugyan annyi volt akkor mint ma a több mint 2x annyi nettóra?
Az igen! Tehát a sokat keresők se jártak jól, csak a kevesebbet keresők még rosszabbul :)
Nem volt minden jobb, van sok minden ami ugyan olyan a sz@r maradt, de sok még rosszabb lett.
# 16!
Buktad!
Kicsit sem vagyok fideszes.
De a memóriám se szelektív!
Akkor szarabbul éltem, nem haladtam pedig dolgoztam, tanultam. Sok volt az elvonás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!