Szerintetek ha tanulok egy szakmàt amivel külföldön nem tudok elhelyezkedni, viszont a párom kimenne mit tegyek?
Akkor nem a szakmádban helyezkedsz el, vagy tanulsz mellé másikat is.
Amúgy a párod "kimenne", de ott majd lesz egyáltalán biztos állása?
Azért megjegyzem, nem egy kisgyerekes család van, ahol egyik fél kint dolgozik és csupán hétvégente jár haza. Mégis megvannak.
Milyen szakmád van amivel kint nem tudsz könnyen elhelyezkedni? Ha van nyelvtudásod, s ezen múlik a kapcsolat, helyedben nem töprengenék.
Ismerősöm a mekiben kezdte, majd megtudták, hogy van egy használható szakmája, azóta "ö a császár", s felesége is hasonlóan járt. Persze minden kezdet nehéz, ő vagy két évig nyomatta a mekit.
"Egyébként meg nincs hazaszeretet a párodban, hogy minden áron külföldre akar menni?"
Lehet hogy a párja élni és nem létezni szeretne erre nem gondoltál?
Hazaszeretet? abból hány havi villanyszámlára futja? hány kiló kenyér?
Akik kimenekültek nem azért tették mert nincs bennük hazaszeretet, azért menekültek ki mert nem lehet megélni.
Még, ha nem is a szakmádban akkor is mindenáron ki kell menni külföldre. El kell felejteni, hogy te itthon bármiben is eltudsz majd helyezkedni. Pusztán abból indulj ki, hogy egy takarítónői munkára is szakirányú végzettséget és több éves valós szakmai gyakorlatot várnak el rögtön a takarítónői tanfolyam elvégzése után.
Még, ha nem is a szakmádban dolgoznál kint akkor is menj ki, itt rosszabb lesz minden, főleg mikor a letelepedési kötvények, stb miatt egy csomót kell majd adóznunk, hogy vissza tudja az állam fizetni.
Mindenképpen fejezd be az iskolát. Ebben a "szakmában" itthon is jól meg lehet élni. Ha párod ezt nem érti meg, nincs értelme a kapcsolatnak. Persze sok minden függ az egyéb körülményektől (párodnak mi a hivatása, milyen feltételekkel akar külföldre menni, mennyire stabil a kapcsolatotok, vissza akartok-e jönni -amikoris befejezheted az egyetemet, stb.).
3-as vagyok. Elnézést, félre értettem a kérdésed. Akikről én beszéltem egészen más szakmában voltak otthon, amivel aztán saját vállalkozást indítottak. Képesítés nélkül kint kevesebbet kereshetsz, mint itthon az egyetem elvégzése után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!