Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor oldja meg a kormány,...

Mikor oldja meg a kormány, hogy az iskolákban ne kabátban kelljen ülni a hideg miatt, és a krétát ne a tanároknak kelljen megvenniük a saját nettó 130 ezer forintos fizetésükből?

Figyelt kérdés
Aki azt akarja írni hogy nem igaz amit mondok, el se küldje, mert a saját iskolámról beszélek.
2018. okt. 29. 17:53
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes fizetések röpködnek itt...

Van egy pedagógus bértábla, meg lehet nézni, hogy mennyit lehet keresni a gyakornoki fokozattól kezdve az x év és Ped. 2-ig. Egy kezdő tanár nettó 110 körül kap, három évente lép kategóriát, és persze lehet portfóliót készíteni magasabb fokozatért, de ez mindenképp véges.

Középiskolai végzettségű tanár meg nincs. Főiskola vagy egyetem szükséges a tanításhoz.

Én jelenleg nettó 164-et keresek, Ped. 1-ben, és még nem volt se időm, se kedvem azért a pár ezer forint pluszért nekiállni portfóliót készíteni. (Ennek csak a leírása 150 oldal, amit el kellene olvasni, hogy mit hogyan, és akkor még sehol sem vagyok. Szóval majd ha kötelező lesz, az két-három év még, azt hiszem.) Két továbbképzésen voltam eddig, összesen 60 kredit, a másodiknak még most fogom írni a beadandóját; és még további 60 kredit kell, bár nem sürgős még. (Aki esetleg nem tudja: minden tanárnak 7 évente 120 kredit értékű továbbképzésen kell részt vennie, különben nem taníthat.)

A fűtéssel soha nem volt gond, nem is lehet, kötelező biztosítani.

Mondjuk, az eszközöket is, aztán mégis volt olyan, hogy egy hétig nem volt kréta. A "luxuscikkekről", mint projektor, normális számítógéppark, elegendő számú és működőképes CD-lejátszó, laptop stb., már ne is beszéljünk. Nagyon nyomják pedig az IKT-t, csak nincsenek meg hozzá a feltételek. Hosszan tudnám még sorolni a hiányosságokat, nehézségeket, de nem teszem. Tényleg gáz a helyzet, méghozzá nagyon, ez a lényeg. Több iskolára is van rálátásom, mindegyikben ugyanez van, pedig nem Mucsaröcsögén élünk, hanem Pest megyében.

2018. okt. 29. 22:41
 22/22 anonim ***** válasza:
75%
Próbálom megérteni, hogy mi visz rá egy főiskolát/egyetemet végzett embert arra hogy 160 ezer forintért dolgozzon olyan helyen ahol naponta hülyét csinál belőle az aktuális politika és a megfelelő munkakörülmények sem biztosítottak.
2018. okt. 29. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!