Örültök neki, hogy júli 18-tól tilos a dohányzás a legtöbb fővárosi aluljáróban?
Én nagyon, már nagyon vártam, csak tartassák is be az emberekkel. Örsön mindig van 1-2 rendőr, max összeszednek párszáz ezer Ft bírságot, hisz 30.000 -ig lehet büntetni aki dohányzik odalent. Örülök, hogy kiállt a városvezetés végre mellettünk nem dohányzók mellett is kicsit.
alig bárom, hogy a buszmegben is tiltsák.
szerintem sokkal kevesebb az agyonparfümözött ember mint a bunkó dohányos fajta.
mindenesetre van pár ember akit a parfüm zavar. és van k.szott sok akit a dohányzás zavar.
amúgy a parfümtől nem kapsz tüdőrákot.
Csak egy kis történet.Múlt hétvégén egy szafari parkban sétáltunk a párommal.Csodálatos idő,csodás állatokkal..Az ember élvezi a "csendet" a jó levegőt. Séta közben az előttem lévő pár akik kis gyerekkel voltak cigiztek,és csak fújták a füstöt mások orra alá.A legtöbb füst az én arcomba ment.Bár személy szerint nem csinálok ebből ügyet,ahogy most sem akartam.De pont a farkasok etetése volt,és persze,hogy az ember látni akarja.Akárhogy álltam a füst mindig jött.A vége az lett,hogy asztmás rohamot kaptam(befulladtam)és magyarul panaszkodtam a páromnak,hogy miért kell cigizni egy olyan helyen ahol nem is lehetne?(a park bejáratánál több tábla is jelezte,hogy nem lehet cigizni)A nő a cigaretta szót megértette,és rákérdezett,hogy van-e problémám..Elmondtam,hogy igen van,mert 1. nem lehet bagózni. 2. ha már bagózik akkor figyeljen arra,hogy ne más képébe fújja a füstöt...Ki oktatott,hogy a saját országomban mondjam meg,hogy ki cigizzen,és fogjam fel ,hogy itt idegen vagyok...Azt is hozzá tette,hogy joga van ezt csinálni,és joga van a csikket akár a farkasok közé is dobni..(valaki szóvá tette,hogy az állatok is érzékenyek a füstre..) Mi ott hagytuk őket,mert másokkal is vitáztak..A végén hallottuk,hogy a kis családod biztonsági őrök egyszerűen kikísérték a parkból,és mivel TILOS volt a dohányzás fejenként 500 fonttal büntették őket.2 embernek 1000 font.Iszonyú sok pénz...A legérdekesebb az egészben,hogy eddig sokszor voltunk ebben a parkban,és soha nem láttam rajtuk kívül hogy más is dohányzott volna..(később azt is megtudtam,hogy a közlekedési járműveken ha valaki rágyújt szint 1000 font a bírság akár)
Én megértem a dohányosokat,hogy sokszor tényleg beléjük kötnek(sokan már a saját lakásukban is tiltanák),de nem is a cigizéssel van baj..ha tud úgy dohányozni,hogy másokat nem kényszerít arra,hogy a füstöt szívják akkor felőlem ott bagózik ahol akar..De legyenek egy kisit ők is toleránsak,ahogy a nem dohányosok is lehetnének..
Legyen kompromisszum..ha nem dohányozhatnak az aluljáróban,buszmegállóban(ott is rendszeresen csak fújják a füstöt,és nem érdekli őket,hogy más is áll ott)akkor senki ne szóljon a lakásuk erkélyén vagy a folyóson rágyújtanak...
Bár kétlem,hogy sokáig tartana a nem dohányzó aluljáró vagy megálló...Hiszen a vonatokon már évek óta tilos a dohányzás,mégis cigiznek...
Én sem dohányzom, és nagyon ritka, amikor zavarnak a dohányosok, annál inkább zavar az aluljárókban terjengő húgyszag, a rengeteg szemét, a büdös, szmogos belváros, az agyonvegyszerezett zöldségek és gyümölcsök.
Amúgy szerintem ez is kb. úgy fog működni, mint a köztereken az alkoholfogyasztás tilalma. Néha majd elkapnak 1-2 szerencsétlent.
15:07-tel egyetértek a parfüm/pacsuli felhővel kapcsolatban. Allergiásoknál, asztmásoknál az is kiválthat rohamot, fulladásos köhögést. Tömegközlekedési eszközöm, bármilyen áruházban pl. pénztárnál sorbanállás esetén. És igen, ott nem dohányoznak, de a tömény illat miatt kellett már leszállnom járműről, megvárni a következőt, és kellett más sorból kiállnom. Metrónál még megoldható, hogy az ember átmegy egy másik kocsiba, de ne kelljen óránként járó Volánbuszról leszállnom. A legkellemetlenebb, hogy amikor elkap a fuldoklásos köhögés hiába veszem elő a pipámat, mindenki úgy néz rám, mintha TBC-s lennék. De azért az sem piskóta, ha egy piás ember van a közeledben. Inkább álljon/üljön mellettem egy dohányos, mint egy alkoholszagú.
A legnagyobb probléma mégis az, hogy minden csoda 3 napig tart. A kutyások sem szedik fel a kedvencük végtermékét, tisztelet a kívételnek, pedig azt is büntetnék elvileg. Oszt a kutyapiszokkal mégis tele van a város. Jobban zavar, mint a hamu, vagy egy eldobott csikk. Az aluljárókban való tiltás oké, de a megállókban mi alapján fogják eldönteni, hogy ki van ott, és ki a megállón kívül? És az tényleg szabad terület. Nem védeni akarom a dohányzókat, de ahogy nakünk jogunk van a "jó" levegőhöz, nekik joguk van a dohányzáshoz.
Én helyeslem!!!
Egy leszokott dohányos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!