Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Örültök neki, hogy júli...

Örültök neki, hogy júli 18-tól tilos a dohányzás a legtöbb fővárosi aluljáróban?

Figyelt kérdés

Én nagyon, már nagyon vártam, csak tartassák is be az emberekkel. Örsön mindig van 1-2 rendőr, max összeszednek párszáz ezer Ft bírságot, hisz 30.000 -ig lehet büntetni aki dohányzik odalent. Örülök, hogy kiállt a városvezetés végre mellettünk nem dohányzók mellett is kicsit.

alig bárom, hogy a buszmegben is tiltsák.

[link]

[link]

2010. jún. 24. 14:35
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:

szerintem sokkal kevesebb az agyonparfümözött ember mint a bunkó dohányos fajta.

mindenesetre van pár ember akit a parfüm zavar. és van k.szott sok akit a dohányzás zavar.

amúgy a parfümtől nem kapsz tüdőrákot.

2010. jún. 24. 15:20
 22/52 anonim ***** válasza:
7%
Eddig is ott cigiztem ahol akartam,és ezek után is így fogom tenni.Kis mitugrászok nem fogják nekem megmondani hogy mit csináljak.
2010. jún. 24. 15:35
 23/52 anonim ***** válasza:
96%

Csak egy kis történet.Múlt hétvégén egy szafari parkban sétáltunk a párommal.Csodálatos idő,csodás állatokkal..Az ember élvezi a "csendet" a jó levegőt. Séta közben az előttem lévő pár akik kis gyerekkel voltak cigiztek,és csak fújták a füstöt mások orra alá.A legtöbb füst az én arcomba ment.Bár személy szerint nem csinálok ebből ügyet,ahogy most sem akartam.De pont a farkasok etetése volt,és persze,hogy az ember látni akarja.Akárhogy álltam a füst mindig jött.A vége az lett,hogy asztmás rohamot kaptam(befulladtam)és magyarul panaszkodtam a páromnak,hogy miért kell cigizni egy olyan helyen ahol nem is lehetne?(a park bejáratánál több tábla is jelezte,hogy nem lehet cigizni)A nő a cigaretta szót megértette,és rákérdezett,hogy van-e problémám..Elmondtam,hogy igen van,mert 1. nem lehet bagózni. 2. ha már bagózik akkor figyeljen arra,hogy ne más képébe fújja a füstöt...Ki oktatott,hogy a saját országomban mondjam meg,hogy ki cigizzen,és fogjam fel ,hogy itt idegen vagyok...Azt is hozzá tette,hogy joga van ezt csinálni,és joga van a csikket akár a farkasok közé is dobni..(valaki szóvá tette,hogy az állatok is érzékenyek a füstre..) Mi ott hagytuk őket,mert másokkal is vitáztak..A végén hallottuk,hogy a kis családod biztonsági őrök egyszerűen kikísérték a parkból,és mivel TILOS volt a dohányzás fejenként 500 fonttal büntették őket.2 embernek 1000 font.Iszonyú sok pénz...A legérdekesebb az egészben,hogy eddig sokszor voltunk ebben a parkban,és soha nem láttam rajtuk kívül hogy más is dohányzott volna..(később azt is megtudtam,hogy a közlekedési járműveken ha valaki rágyújt szint 1000 font a bírság akár)

Én megértem a dohányosokat,hogy sokszor tényleg beléjük kötnek(sokan már a saját lakásukban is tiltanák),de nem is a cigizéssel van baj..ha tud úgy dohányozni,hogy másokat nem kényszerít arra,hogy a füstöt szívják akkor felőlem ott bagózik ahol akar..De legyenek egy kisit ők is toleránsak,ahogy a nem dohányosok is lehetnének..

Legyen kompromisszum..ha nem dohányozhatnak az aluljáróban,buszmegállóban(ott is rendszeresen csak fújják a füstöt,és nem érdekli őket,hogy más is áll ott)akkor senki ne szóljon a lakásuk erkélyén vagy a folyóson rágyújtanak...

Bár kétlem,hogy sokáig tartana a nem dohányzó aluljáró vagy megálló...Hiszen a vonatokon már évek óta tilos a dohányzás,mégis cigiznek...

2010. jún. 24. 15:36
 24/52 anonim ***** válasza:
45%
Akkora bocsánat kérdező, nem te írtad, de alényeg benne volt. Hidd el, oda fogok figyelni hogy ne az arcodba fujam a füstöt, de ezen felül én is elvrok egy kis toleranciát. Állj te a buszmegállo egyik végébe, én a másikba és kész. Egyszerűen azért mert amíg lehet cigarettát kapni magyarországon, addig nekem is jogom van dohányozni. Semmi bajom nem lenne ezekkel a betiltásokkal, mert én is ugy gondolom h ne zavarjuk a másik embert, ha nem játszaná el egy-két ember a hattyu halálát ha két km-s körzetben meglát egy embert cigizni. És itt nem arra gondolok, hogy valaki pofátlanul tiltott helyen másokra ügyet sem vetve szívja, hanem aki megy az utcán, normálisan, cigizik és mindnki ugy néz rá mintha legalábbis disznoinfluenzát terjesztene.
2010. jún. 24. 15:41
 25/52 anonim ***** válasza:
73%

Én sem dohányzom, és nagyon ritka, amikor zavarnak a dohányosok, annál inkább zavar az aluljárókban terjengő húgyszag, a rengeteg szemét, a büdös, szmogos belváros, az agyonvegyszerezett zöldségek és gyümölcsök.

Amúgy szerintem ez is kb. úgy fog működni, mint a köztereken az alkoholfogyasztás tilalma. Néha majd elkapnak 1-2 szerencsétlent.

2010. jún. 24. 15:47
 26/52 anonim ***** válasza:
65%
Nagyon helyes,remélem,hogy több helyen (pl. szórakozóhelyek) is betiltják. Nem túl kellemes,mikor vki megéget a cigijével, szóval nekem nem hiányozna a cigaretta.
2010. jún. 24. 15:48
 27/52 anonim ***** válasza:
69%
Ja, van 6 millió káros dolog, de eggyel kevessebb!
2010. jún. 24. 15:48
 28/52 anonim ***** válasza:
Ha már ott vannak a rendőrök az aluljáróban, a csöveseket is kidobhatnák, mert az valahogy jobban zavar, mint a cigifüst. Amúgy örülök neki.
2010. jún. 24. 15:56
 29/52 anonim ***** válasza:
57%

15:07-tel egyetértek a parfüm/pacsuli felhővel kapcsolatban. Allergiásoknál, asztmásoknál az is kiválthat rohamot, fulladásos köhögést. Tömegközlekedési eszközöm, bármilyen áruházban pl. pénztárnál sorbanállás esetén. És igen, ott nem dohányoznak, de a tömény illat miatt kellett már leszállnom járműről, megvárni a következőt, és kellett más sorból kiállnom. Metrónál még megoldható, hogy az ember átmegy egy másik kocsiba, de ne kelljen óránként járó Volánbuszról leszállnom. A legkellemetlenebb, hogy amikor elkap a fuldoklásos köhögés hiába veszem elő a pipámat, mindenki úgy néz rám, mintha TBC-s lennék. De azért az sem piskóta, ha egy piás ember van a közeledben. Inkább álljon/üljön mellettem egy dohányos, mint egy alkoholszagú.

A legnagyobb probléma mégis az, hogy minden csoda 3 napig tart. A kutyások sem szedik fel a kedvencük végtermékét, tisztelet a kívételnek, pedig azt is büntetnék elvileg. Oszt a kutyapiszokkal mégis tele van a város. Jobban zavar, mint a hamu, vagy egy eldobott csikk. Az aluljárókban való tiltás oké, de a megállókban mi alapján fogják eldönteni, hogy ki van ott, és ki a megállón kívül? És az tényleg szabad terület. Nem védeni akarom a dohányzókat, de ahogy nakünk jogunk van a "jó" levegőhöz, nekik joguk van a dohányzáshoz.

2010. jún. 24. 15:59
 30/52 anonim ***** válasza:
81%

Én helyeslem!!!

Egy leszokott dohányos

2010. jún. 24. 16:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!