Hogyan lehet megtudni, hogy egy munkahelyen mennyit érdemes kb kérni, ha a fizetés mellé csak az van feltüntetve, hogy "versenyképes jövedelem"?
3 hónapos próbaidőre szerintem kérjél viszonylag keveset, mert akkor könnyen felvesznek, és ha már 3 hónapig betanítottak, nekik sem érdekük új embert keresni, pláne ilyen munkaerő hiány mellett!
Nekem bevált.
A "viszonylag kevés"-ről pedig fórumokon tudsz érdeklődni, de ehhez azt is add meg melyik megyében laksz, mit dolgoznál stb, mert ezek nagyon fontos tényezők.
Szerencsére nincs Magyarországon lehetőség arra, hogy megtudd, milyen bért kaphatsz egy munkahelyen, így tudják alacsonyan tartani a fizetéseket. A "versenyképes" = minnél kevesebbet fizetünk, csak hadd használjuk ki a tudásod. Legalábbis az én multi cégemnél.
A neten talált hamisított statisztikák lóf*t nem érnek. 1: senki nem keres annyit 2: nem mindig adnak annyit.
Szokás zsidózni és nem konkrétumot mondani, hanem egy 20%os sávot, aztán döntsenek, hogy mennyire becsülnek meg az alapján. Ha nagyon jól sikerül az interjú, akkor sokat kapsz, ha éppen nem volt jó kedve, vagy rossz volt a kaja a menzán, vagy reggel valaki fellökte a villamoson az interjúztatót, akkor meg kevesebbet kapsz, hiszen ez a "verseny" és nagyon kevesen fognak valódi fizetést adni neked.
// egy 5 éve kiégett senior programozó :(
Akkor lehet jól járni, ha ismersz valakit az adott cégnél és ő ajánl be. Akkor 3-8százezret kaptok bruttóban a beajánlásért fél évre.
Továbbá az adott ismerős meg tudja érdeklődni, hogy milyen bérsávban dolgozik ő és megkérdezheti a főnökét, hogy az adott pozi bérsávjában hány %on áll. így be lehet lőni a hozzávetőleges sávot. Nálunk pl 550 bruttó az 5 év tapasztal rendelkező programozók max bére. A senior programozóknak jó 150el magasabb. Mindenki azt hiszi, hogy sokkal többet keresünk, de közelről sem. C, ASM, Pyhton témakör és telco - a többit nem mondom el, mert mindenki félti nálunk az állását, hogy kirúgják, ha véletlenül rossz szót, vagy igazat mer mondani a cégről. Welcom to Multináci IT társaságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!