Mit jelent a versenyképes jövedelem jelenleg Magyarországon?
Értékesítési asszisztens pozíciót pályáztam meg, be is hívtak interjúra holnapra. A hírdetésben versenyképes jövedelem szerepelt és elgondolkodtam, hogy vajon ez mit jelenthet, esetleg átlagfizetést, ami jelenleg nettó 190 000 Ft körül van?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nettó átlagfizetés 190ezer forint te hol élsz? Egyébként tapasztalataim szerint a versenyképes azt jelenti, hogy örülj, ha meg van az 1300-1400 ft/óra bruttóban.
Én ugyan a gépiparban dolgozom, mint CNC gépkezelő és programozó és 1 éve ugyan csak, de csak bruttó 1100 az órabérem.
Nem kell hülyének nézni, a KSH legfrissebb adatai szerint több, mint bruttó 300 000 Ft az átlag fizetés, az pedig azt jelenti, hogy netto 190 000 Ft kb
Milyen céghez, multi, kis magyar kkv?
Milyen tapasztalat kell hozzá? Végezettség? Nyelvtudás?? Mi a munkakör??
Nagyon nem mindegy... Egy sima érettségivel, nyelvtudás nélkül minden már versenyképesebb a minimálbérnél, elvégre szakképzetlen emberrel Dunát lehet rekeszteni.
Úr Isten, Te hiszel a KSH-nak?
Ja hát ha a politikusok, meg a közép-felső vezetők fizetése is benne van, akkor úgy lehet... No majd meg tapasztalod Te..
Erre nincs válasz.
A versenyképes jövedelem nem egy konkrét összeg.
A szó azt jelenti, hogy az adott pozícióban megszokott iparági átlagot eléri a fizetés (tehát kapsz náluk annyit, amennyiért a konkurenciánál csinálhatnád ugyanazt).
Pont ezért nagyon más a versenyképes jövedelem egy takarítónő, és egy villamosmérnök esetében.
(akik meg mindenféle 500k-kat irogatnak, azok az álom jövedelemre gondolnak, nem a versenyképesre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!