Fidesz hívőt hogyan lehet kiábrándítani?
"Nem értem egyszerűen, amúgy értelmes ember, szakmunkás végzettsége van, világ életében okos, kreatív, mindenhez értő ember volt, felépített egy családi házat, mindent megjavít, ügyes, kesdves ember"
Ebből az tűnik ki, hogy egy kiegyensúlyozott, jól szituált, boldog családi életet élő emberről van szó. Akkor miért is kellene elégedetlenkednie?
"Szinte önként szavazott a diktatúrára, szerinte teljesen rendben van minden."
Ha az a meggyőződése, hogy ez így jó, akkor miért akarnál mást ráerőszakolni? Nem vagy a gondolat- és szólásszabadság híve? Nyugodtan lehet vitatkozni, érvelni, ha így meg tudod győzni, az rendben van, de mit akarsz ennél többet? Diktatúra ellen diktatórikus módszereket? Nem érzed, hogy itt nem stimmel valami?
Azt megértem, hogy rossz érzés a tehetetlenség, de azért nem egy emberen kellene pörögni és hisztizni. Ha ennyire zavar a jelenlegi rendszer, tegyél érte, hogy legyen más alternatíva. A Fidesz annak idején a polgári körökkel építette ki a tömegbázisát. Szabad a pálya, most is lehet valami hasonlót kezdeményezni. Nyugodj meg, nem fognak lecsukni érte, akkora diktatúra még nincs...
#24:
Valóban világvallás, ha 2 millió 820 ezer fő ezt jelenti. :-)
(Április 8-án 2.820.191 érvényes szavazat volt a Fideszre, 2.800.302 ellenében.)
Ha ez menne szavakkal rég nem a mostani kormány lenne hatalmon.
Én két olyan exfideszhívőt ismerek, aki magától fordult el a párttól (nem az én érveim hatására), de mindkettő közszférában dolgozik, és a saját bőrén tapasztalja azt, amit sok fideszes nem, egyikük tanár lett, másik mentőápoló, egy-két évvel azután, hogy elkezdték a mostan munkájukat eltűnt belőlük a Fidesz rajongás, mikor látták, hogy a "ballib rágalmak" mind igazak legalábbis az ő területükön, és mikor már ők fakadnak ki, hogy "nem igaz, hogy ezt fönt a minisztériumban nem tudják?" és az a válasz, hogy "de tudják, csak tesznek rá."
Akkor roppantak meg mind a ketten.
Sok baromságot összehordtál kérdező, nem is érdemes vele nagyon foglalkozni, egy szimplán megátalkodott, intoleráns, a véleményszabadságot elviselni képtelen, arrogáns ember vagy, aki odáig nem képes eljutni hogy a saját szövegében meglássa az alapvető ellentmondásokat.
Ha ő jól él, ha szerinte jól mennek a dolgok, ha neki tetszik ami itt most történik - akkor nem akar másra szavazni, mert aki most van az szerinte és neki jól csinálja. Egyszerűen nem olyan hülye, mint te, hogy vissza akarná szavazni megint azokat, akik 2010 előtt majdnem csődbe vitték az országot. Felismerte, hogy az összes ellenzéki pontosan azokkal dolgozna együtt, akiket 2010-ben páros lábbal rúgott ki a választópolgárok nagy tömege a kormányzásból.
"Szinte önként szavazott a diktatúrára, szerinte teljesen rendben van minden. "
A diktatúrára nem lehet szavazni, az van! Sem önként, sem szinte önként nem lehet rá szavazni - ha szavazhatsz RÁ, akkor szavazhatsz ellene is és akkor máris nincsen diktatúra. Diktatúrában nem vagy döntési helyzetben. Ez éppen olyan marhaság, mint a diétás zsír vagy a vízzáró szúnyogháló.
Alapban nem értem ezeket az erőszakos térítőket, egyik oldalról sem. Az ilyen emberek nem tisztelik a másikat.
A mi szűk családunk 4 tagú, mind a négyen másfelé szavaztunk
és érdekes, ennek ellenére összetartó, szerető család vagyunk. Igaz, nálunk nem téma a politika.
Kérdező te sem vagy jobb semmivel.
Ne foglalkozzatok a polittikával. 1000 más dolog van még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!