Mi a véleményetek arról, hogy Lázár János betiltaná a dohányzást?
Nem hiszem, hogy Lázár János betiltja a dohányzást. Rosszil olvastad, szerintem.
Lázár János lesz betiltva, meg a 2020. január elseje.
Az hogy akkor Lázár lenne a hülye!
A dohánybiznisz az egyik legnagyobb bevételi forrás!
Kinyírná az aranytojást tojó tyúkot?
Nem hülye!
A 18 éven aluliak meg nem ihatnak, nem nézhetnek erotikus oldalakat már most sem, nem vehetnek cigit akkor biztos nem dohányoznak, nagyon hatásos szabályok. Talán a vezetés közbeni dohányzás tilalmának van valami értelme.
Amúgy nem követtem, miért bukott meg Lázár?
"Támogatom. Aki pénzt ad azért, hogy füstöt szivjon a fejébe, az hülye."
Aki meg pénz ad azért hogy hülye legyen, azt meg fejbe is lőném, értsd ez alatt az alkoholt.
Nincs semmi bajom a dohányosokkal, ok rendben, ne dohányozzanak buszmegállóban, étteremben, óvoda-iskola környékén, stb.
De akkor ezt terjesszük ki a részegekre is.
Tényleg betiltaná, az Alaptörvénybe is beleírná
6.
Az alkoholos ital táplálék. Inni kell. Füstöt szívni nem kell. Plusz, az alkoholt nem fújod bele más személyes terébe.
Dohányipari konferencián mondta, ez a dohányiparnak pont tetszik. Értsd: a következő 20 évben garantáljuk, hogy a fiatalok törvényesen kezdhetnek bagózni 18 évesen.
Addig meg lesz idejük termékváltásra átállni, pl. Heineken USA-ban marihuánás sört kezdett el árulni.
(10 mg THC van egy doboz sörben, egy tipikus 1/3 gramm marihuánás cigarettában meg 33 mg THC)
Az, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szesztilalom. No, nem mintha akkor nem ittak volna. A tiltással egy időben pikk-pakk kialakult a fekete kereskedelem, és ugyanúgy vedeltek tovább az emberek, csak már illegálba, meg halomra lövöldözték egymást a gengszterek a "piacért".
Magyarországon is volt, nem tiltás, de korlátozás egy időben, voltak is visszaélések. Gondolom most is ez történne. ;) Ha ezt akarjuk, akkor hajrá.
Véleményem: kezdem érteni, Lázár miért esett ki a kosárból. Hasonlóképpen ötletelhetett miniszter korában is, azért kerülhetett lapátra. Szerintem egyszerűen nem érzi a realitást. A 2020. január elseje után születettek dohányzásának a betiltása egy megvalósíthatatlan ötlet.
Engem állítottak már le tinik trafik közelében, hogy nem vennék-e nekik bagót. Gondolja Lázár, hogy ha nem lesz totális tiltás, akkor nem fognak a fiatalok dohányhoz jutni? De a totális tiltást se tudom elképzelni, mert akkor beindul a csempészet, a bűnözés. Az egészségtudatos nevelésnél nem tud jobbat kitalálni, de az valahogy elkerüli a figyelmét. Nem lehet mindent erővel intézni. Ezt például nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!