Mi a véleményetek arról, hogy Lázár János betiltaná a dohányzást?
"Még ha igaz is, akkor sem érint, mert nem vagyok dohányos :)"
És 2020. január elseje után születtél?
"Lázár nincs tisztában vele, hogy ez milyen függőség. Irtózatos balhé törne ki."
De aki 2020 után született az még nem is él, tehát nem lehet függő. (Illetve a gyerekek hisztijével nem foglalkozik a politika.)
#26. Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy aki meg támogatja, az kvázi a fekete piacot támogatja.
Persze, hogy nem örülnek a szülők, de ha nagykorúvá válik a csemete, nem liheghetnek 7/24 a nyakában, hogy ugye nem gyújtott rá.
"A becslések szerint idén 700 milliárd forintot költünk dohánytermékre"
Számoljunk csak 600Mrd mert van fekete piac is, kb 40%-a az adó.
kb 250-300Mrd bevétel
"7,5 milliárd szál cigarettát vásárolunk"
100ft egy szál annak 40% adó az kb 280Mrd.
Tehát a két képlet eredménye nagyjából azonos, ezt csak azért hogy mennyire hiteles.
Szóval évente ~300Mrd forintról lemondana a kormány mint biztos jövedelem
ez a teljes bevétel kb 4%-a.
Aha, ezt szerintem Lázár se gondolta komolyan,
-vagy miből pótolná ezt a kiesést?
Most néztem, 1100Mrd a jövedéki adó bevétele az országnak, ebben benne van a kőolajtermék, szeszes-ital, és dohánytermék, és az energia is.
felmérés:
"...akár 800 ezer alkoholbeteg személyt is mérhetnek."
Az ország egyharmada nem iszik, az ország egyharmada dohányzik.
Azért érezni az arányokat, ugye?
Tehát van egy 2/3 aki nem dohányzik de iszik,
/garázdálkodik, kirúgják a munkahelyről mert részegen megy be, családját tönkreteszi, balesetet okoz, stb/
és van 1/3 aki dohányzik de nem iszik.
-Na jó van átfedés, most csak sarkítottam :)
==========
100 ezer emberből 16–20 halálát okozza ilyen megbetegedés, májkárosodás terén pedig holtversenyben vagyunk Litvániával és Romániával (26–46 haláleset).
Szóval iszunk mint a gödény és a dohányosokat köpködjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!