Nem lehet, hogy nekünk magyaroknak egész egyszerűen ennyi jár?
De pont ennyi jár.
Zsák krumpli.
" Tudom mi mindig és minden körülmények között a vezetőinket hibàztatjuk, csak ne kelljen semmiért se felelősséget vállalni. Ha megromlik két ember között a kapcsolat, természetesen mindig a másik a hibás, "
Igen, ebben sok igazság van (látszik a GYK-n feltett kérdéseken is) , de talán kezd javulni a helyzet.
Még szerencse, hogy a világ nem így működik! Gondolj csak Hitlerre és a lemészárolt zsidóságra, az alapelv ugyanez volt és a történelem bebizonyította, hogy ez még kicsiben is szörnyűséges hatásokkal jár.
Tőlünk Nyugatabbra azért fejlettebbek az országok, mert ők nem voltak szovjet elnyomás alatt és nem álltak a vesztes oldalon mindkét világháborúban. Amikor meghúzták az új határainkat, akkor mi elvesztettünk gyakorlatilag minden olyan földet, amire ipart lehetett volna felhúzni, akik megkapták, azok lényegében ebből gazdagodtak meg javarészt. Ha az EU nem lenne, akkor talán még most a 80-as, 90-es évek színvonalán lenne az országunk, mert minden pénz elmegy az államadósságra. Szerinted ez hogyan lenne igazságos az elved szerint? Lemészároltak minket, elvették a földjeinket, gyakorlatilag mi voltunk a világháborúk legnagyobb vesztesei. Akkor az elved szerint nem pont nekünk kellene most a legfejlettebbnek lennünk?
nézd, nálunk soha nem lesz nyugati fizetés meg nyugati életszínvonal.
ha megnézzük minden fejlődő országnak vannak nyersanyagkészletei, kiemelkedő iparágai pl autógyárak, különböző számítástechnikai technológiák stb.
nekik nem nehéz egy olyan fejlődő társadalmat fenntartani ahol "korlátlan" utánpótlás van ennek a finanszírozására.
nálunk mi van?
pálinka, gulyásleves, meg árvalányhaj a Hortobágyon. jó meg némi édesvízkészlet a föld alatt.
felesleges abban a hitben tengődni, hogy majd jön egy megváltó politikus, és itt pár év alatt habzsidőzsi lesz.
"Vajon miért jobb az élet tőlünk nyugatabbra? Nem lehet, hogy az angolok, németek, franciák vagy osztrákok összességében jobb emberek? Remélem nem bàntottam meg senkit, nem az volt a célom, csupán próbálok magyarázatot találni arra, hogy mi lehet a dolgok mögött. Nektek mi a véleményetek? Szerintetek is lehetne vàltozàst elérni azzal, ha mindenki egyénileg törekedne arra, hogy jobb ember legyen?"
Szerintem jó helyen kapizsgálsz. Egy országot a lakói tesznek olyanná, amilyen.
Összességében szerintem nem jobb emberek mások sem, inkább úgy mondanám, több közöttük valamennyivel a felelősen döntő ember, és látszik ez a közegészségügyi mutatókon is. A magyar nagy része saját magát illetően sem gondolkozik felelősen, nemhogy a hazájáért.
Egyéni szinteken kell nagy változásnak bekövetkeznie ahhoz, hogy itt jobb legyen. Nem kívülről, pláne nem felülről kell várni a meglátást. A mindenki politika igazodik ahhoz, ami az átlagemberek irányvonala. Ha nem, akkor meg úgyis kiszavazzák a hatalomból.
"Szerintem jó helyen kapizsgálsz. Egy országot a lakói tesznek olyanná, amilyen."
Nem. Lásd Angliát: Az egész ország tele van bevándorlókkal (nem csak a migránsokat értem alatta, hanem a más országból kivándoroltakat is), akiknek csak egy kis részük lakik ott, a többi szezonális munkát végez. Mégis fejlődik az ország.
"Egyéni szinteken kell nagy változásnak bekövetkeznie ahhoz, hogy itt jobb legyen. Nem kívülről, pláne nem felülről kell várni a meglátást."
Az ország tele van diplomásokkal és OKJ-s elvileg szakemberekkel, mégsem változik semmi, ha leszámítjuk az EU-s támogatásokból megvalósult fejlesztéseket. Szóval igenis felülről kell várni a megoldást, mert ha nem működik jól a gazdaság alattam, akkor én hiába változtatok magamon, az ország attól még nem fog fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!