A hajléktalanság helyett miért nem a munkakerülést tiltja be a kormány?
Nevetek mindig mikor a fideszesek kommunistáznak.Tipikus kommunisták vagytok.
Már miért kellene mindenkinek dolgozni?Ha valaki az állam nélkül is megél,miért kellene dolgoznia?
És ki fogja eldönteni ki egészséges?
Ne kamuzz, érettségi óta naponta nézek állásokat, meg adom be a önéletrajzom, válaszra sem méltatnak, gyárba sem vesznek fel, el kellett mennem technikumba, hogy csináljak valamit mert szét unnám a fejem mert nincs tapasztalatom... szóval én meg éennék büntetve mert még takarítónak sem vettek fel? #Somogy megye.
Nee már.
#8: Vannak helyek, ahol munkaerőhiány van. Ott valszeg kiszúrják az ember szemét nettó 150 ezerrel, úgyhogy a fene se megy oda, max. az ukrán vendégmunkás. De így meg nem jut mindenkinek munka, így munkanélküliség is van. Érthető?
(Gondolom az se véletlen, hogy egy cseh cégnél kamionozgatsz, nem egy magyarnál)
Itt délkeleten a nettó 150 ezer forint már nagyon nagyon jó pénznek számítana, de itt az ember szemét kiszúrják nettó 91 ezerrel, vagy szerencsésebb esetben nettó 120-al.
14.
Millió munkahely van. Olyan ország szerintem a világon nincs, hogy minden részén, minden munkakörben, folyamatosan legyen meló.
Ha 150 - et adnak, annyit adnak. Valahol el kell kezdeni. Lehet menni külföldre is, igen. Akkor meg utazgatni kell, nyelvet beszélni stb. Az sem olyan egyszerű.
Olyan sosem lesz, hogy odamegy a munka az ajtód elé, gyere már, itt van fél milla havonta, csak dolgozz már.
Aki nem dolgozik, hogyhogy nem unatkozik?
Általában nem a legkreatívabb emberek szoktak nem dogozni.
Az utcán élő hajléktalan emberek egészségügyi és közbiztonsági kockázatot jelentenek, nem egy esetben zaklatják az embereket, illetve a városok összképének sem tesznek éppen jót.
Én nem dolgozom, soha nem is dolgoztam és nem is fogok (27 éves nő vagyok), de senki életét nem rontom és nem veszélyeztetem. Patika háztartás tartok fenn, folyamatosan szépítem a házam külső részét is, illetve az udvart, soha nem szemetelek és nem szemtelenkedem más állampolgárokkal. Segélyt sosem kértem, a TB-t fizetem (noha ha ban van, a magánegészségügyi ellátást választom), a rezsimmel sosem csúsztam még 1 napot sem, költök rendesen, aminek a tetemes részét próbálom magyar termelőknél, kisvállalkozásoknál megtenni (zöldéség-gyümölcs, hús, kézműves termékek stb). Egy szinten lennék a fent említett régettel? Még véletlenül sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!