Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nyavajog mindenki, hogy...

Miért nyavajog mindenki, hogy nincsen pénzük?

Figyelt kérdés
Rohadtul nem értem. Ő cseszte el, hogy nem tanult/volt esze, hogy keressen valami módszert. Ez nem az az ország ahol ne lehetne megélni lim lom munkákból..
2010. jún. 24. 00:37
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
16%

23:01-es számolás hibás.

BKV-bérlet vásárlása nem kötelező. Még a budapestieknek sem az. A rezsire nem megy el 30-40 eFt, egy átlagos garzon ennél olcsóbban jön ki. Télen van, hogy 30 fölött van, de nem kell szaunázni, és akkor egész tűrhető.

Nincs olyan szabály, hogy kajára költeni kell 20000 Ft-ot.

Az az aállításod igaz, hogy netto 160 alatt az emberek nehezen élnek meg. A kérdés azonban az volt, hogy miért nyavalyognak. A nehézségekre meg a szerinted tűrhetetlen állapotra nem a nyavalygás a megfelelő válasz.

2010. jún. 25. 01:30
 22/38 anonim ***** válasza:
93%

Ti miről beszéltek? A Holdon éltek? Próbáljatok meg minimálbérből megélni. Fogalmatok sincs róla, mi mennyibe kerül.

Senkit se ismerek, aki a nagyszülőktől örökölt volna lakást vagy házat, de ha így lenne, mi öten unokatestvérek lettünk volna rá. Tehát lakhatásra kell költeni, vagy albérlet vagy hitel, vagy a szülőkkel együtt lakni. Mivel tavalyig garzonban laktam, elárulom, a rezsit még nyáron se úszod meg 30e Ft alatt, télen pedig jóval több. Aki dolgozni jár, be is kell jutni valahogy, ezért vesz bérletet, amit a munkaadó nem fizet ki.

Havi 20e Ft kajára, az napi 666 Ft, írd meg légyszíves, ez hogyan megoldható, mert erre nagyon kíváncsi vagyok. Heti 10-15e elmegy bevásárlásra, ez a minimum összeg, mert ugye kellenek tisztálkodó és takarítószerek is, szóval nem csak élelmiszer van a kosárban. A ruházkodást még nem is számoltam, ugye időnként arra is költeni kell.

Ezen kívül minden hónapban van valami nem kalkulált kiadás. Elromlik a wc-tartály, beteg a kutya, gyógyszertárba menni, mindig akad plusz kiadás.

Úgyhogy gyerekek menjetek, és kérdezzétek meg anyut meg aput, hogy mennyit költ kajára és mennyi a rezsi, aztán gondolkozzatok el.

2010. jún. 25. 09:29
 23/38 anonim ***** válasza:
49%
A kérdező,és a 00.32-nek!Aki ilyet mond,és nem tudja mi a szegénység az vagy cigány,nekik ugye mindent lehet,2év alatt milliomos mert a hatóságok engedik nekik,vagy apuka vagy ő kommunista fajzat és a lopott pénzből tudott privatizálni,vagy ha nő akkor "szexuális vállalkozó".De remélem az ilyen beképzelt f.szkalapok is meg tudják milyen szegénynek lenni.Magasról lehet nagyot esni!00.32es írhatják meg neked is hogy mennyi a rezsi meg mennyi marad a 70ezerből.Nektek KOVI legyen a produceretek mikor a jó anyátokat szopatjátok!!!
2010. jún. 26. 20:53
 24/38 A kérdező kommentje:

De akinek minimál bére van az mi a p!!csáért jár kocsival, vesz fel hitelt minden sz4rra, miért akar 6 gyereket..?

Olthattok engem de attól igazam van. Ausztriába átmentek nem sokkal jobb a helyzet.. De ha ennyire felhoztok más országokat.. miért nem költöztök el?

2010. jún. 27. 00:12
 25/38 anonim ***** válasza:
94%
Mert aki nem olyan rohadtul szerencsés mint te, az is szeretne úgy élni, mint minden más normális ember. Ugyanúgy szeretne családot, ugyanúgy szeretne közlekedni. Amúgy meg mért is költöznénk el? Ez a hazánk bazz. Tisztára úgy beszélsz mint Gyurcsány. Vagy az is vagy?
2010. jún. 27. 00:21
 26/38 A kérdező kommentje:
és még annyit hogy sztem azért olyan elterjedt magyarországon ez a "mennyünk külföldre dolgozni" mert kapnak igyen szállást és csak dolgozni kell menni ottani ? bérért.
2010. jún. 27. 00:22
 27/38 A kérdező kommentje:
de könyörgöm. ha az anyagi gondok ellenére is szeretné ezeket akk ne csodálkozzatok hogy mindenki itt tart. amerikában rengeteg szingli ember van aki csak 35 évesen házasodik meg mikor karrierje csúcsán tart. van biztos bevétel stb. itt magyarországon meg 23 éveseknek már gyerekük van és "nincs pénz!!" nem kell csodálkozni itt. csak gondolkodni kell
2010. jún. 27. 02:30
 28/38 anonim ***** válasza:
46%

Ez a dolog sem feket-fehér.

Egyrészt Magyarországon az alsó rétegnek nagyon nehéz megélnie, a középrétegnek meg szinte lehetetlen meggazdagodnia. Ezért az itthoni berendezkedés, korlátozások, bürokrácia és adóterhek felelősek.

Másrészt Magyarországon szokássá vált a saját gyengeségünk külső tényezőkre hárítása. Sokan egész egyszerűen azért nem tudnak rendesen megélni, mert lusták voltak tanulni, karriert építeni, egzisztenciát teremteni. Akinek nem inge, ne vegye magára! Tudom, hogy rengetegen saját hibájukon kívül jutottak rossz sorsra, de sokan mások éppen őmögéjük bújnak, mintha nem tehtnének semmiről.

A helyzet szerintem az, hogy a nyavajgás az emberek egyik felénél jogos, a másik felénél jogtalan. Felcsesz az, hogy a szorgalmas, becsületes embereknek sincs lehetősége a normális életre, és felcsesz az is, hogy ezzel a helyzettel visszaélve egy rakás lusta tahó úgy tesz, mintha nem tehetne semmiről. Az előbbieken segíteni kell, az utóbbiakat meg még sajnálni sem szabad!

2010. jún. 30. 18:36
 29/38 dag válasza:

Mert valamiből élni kell!!! Meg eltartani a családott!!!

És tudod a pénz ebben nagy szerepet válal!

2010. jún. 30. 19:19
 30/38 anonim ***** válasza:
Persze akit gazdag férjecske v apuci anyuci eltart annak könnyű.
2010. jún. 30. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!