Miért nyavajog mindenki, hogy nincsen pénzük?
23:01-es számolás hibás.
BKV-bérlet vásárlása nem kötelező. Még a budapestieknek sem az. A rezsire nem megy el 30-40 eFt, egy átlagos garzon ennél olcsóbban jön ki. Télen van, hogy 30 fölött van, de nem kell szaunázni, és akkor egész tűrhető.
Nincs olyan szabály, hogy kajára költeni kell 20000 Ft-ot.
Az az aállításod igaz, hogy netto 160 alatt az emberek nehezen élnek meg. A kérdés azonban az volt, hogy miért nyavalyognak. A nehézségekre meg a szerinted tűrhetetlen állapotra nem a nyavalygás a megfelelő válasz.
Ti miről beszéltek? A Holdon éltek? Próbáljatok meg minimálbérből megélni. Fogalmatok sincs róla, mi mennyibe kerül.
Senkit se ismerek, aki a nagyszülőktől örökölt volna lakást vagy házat, de ha így lenne, mi öten unokatestvérek lettünk volna rá. Tehát lakhatásra kell költeni, vagy albérlet vagy hitel, vagy a szülőkkel együtt lakni. Mivel tavalyig garzonban laktam, elárulom, a rezsit még nyáron se úszod meg 30e Ft alatt, télen pedig jóval több. Aki dolgozni jár, be is kell jutni valahogy, ezért vesz bérletet, amit a munkaadó nem fizet ki.
Havi 20e Ft kajára, az napi 666 Ft, írd meg légyszíves, ez hogyan megoldható, mert erre nagyon kíváncsi vagyok. Heti 10-15e elmegy bevásárlásra, ez a minimum összeg, mert ugye kellenek tisztálkodó és takarítószerek is, szóval nem csak élelmiszer van a kosárban. A ruházkodást még nem is számoltam, ugye időnként arra is költeni kell.
Ezen kívül minden hónapban van valami nem kalkulált kiadás. Elromlik a wc-tartály, beteg a kutya, gyógyszertárba menni, mindig akad plusz kiadás.
Úgyhogy gyerekek menjetek, és kérdezzétek meg anyut meg aput, hogy mennyit költ kajára és mennyi a rezsi, aztán gondolkozzatok el.
De akinek minimál bére van az mi a p!!csáért jár kocsival, vesz fel hitelt minden sz4rra, miért akar 6 gyereket..?
Olthattok engem de attól igazam van. Ausztriába átmentek nem sokkal jobb a helyzet.. De ha ennyire felhoztok más országokat.. miért nem költöztök el?
Ez a dolog sem feket-fehér.
Egyrészt Magyarországon az alsó rétegnek nagyon nehéz megélnie, a középrétegnek meg szinte lehetetlen meggazdagodnia. Ezért az itthoni berendezkedés, korlátozások, bürokrácia és adóterhek felelősek.
Másrészt Magyarországon szokássá vált a saját gyengeségünk külső tényezőkre hárítása. Sokan egész egyszerűen azért nem tudnak rendesen megélni, mert lusták voltak tanulni, karriert építeni, egzisztenciát teremteni. Akinek nem inge, ne vegye magára! Tudom, hogy rengetegen saját hibájukon kívül jutottak rossz sorsra, de sokan mások éppen őmögéjük bújnak, mintha nem tehtnének semmiről.
A helyzet szerintem az, hogy a nyavajgás az emberek egyik felénél jogos, a másik felénél jogtalan. Felcsesz az, hogy a szorgalmas, becsületes embereknek sincs lehetősége a normális életre, és felcsesz az is, hogy ezzel a helyzettel visszaélve egy rakás lusta tahó úgy tesz, mintha nem tehetne semmiről. Az előbbieken segíteni kell, az utóbbiakat meg még sajnálni sem szabad!
Mert valamiből élni kell!!! Meg eltartani a családott!!!
És tudod a pénz ebben nagy szerepet válal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!