Léteznek kifejezetten KDNP-s szavazók? Én még soha egy darabbal se találkoztam.
Ha nincs is szavazójuk, akkor hogy ücsöröghetnek a parlamentben?
Ha ti ismertek egy darabot aki civil KDNP szavazó, akkor bizonyítsátok már be nekem.
Szintén KDNP támogató vagyok. De mivel a Fidesszel együtt szerepel a szavazócédulán a párt, ezért nem lehet elkülöníteni a kifejezetten KDNP-s szavazókat. Amúgy a parlamentbejutási küszöb a közös pártlista miatt 10 %.
Szó mi szó, azért lehetne markánsabb is a KDNP a Fidesz mellett!
Reaálisan nézve a KDNP egy 2-3% körüli párt lehetne önállóan, ennyit értek el 1998-ban és 2002-ben. Viszont, ha most különválnának a Fidesztől (békésen avagy haragosan), akkor a médiában, közbeszédben és parlamentben való felülreprezentációjuk miatt ennél többet, akár 5-8% is kaphatnának szerintem. Ehhez hozzájárulhatna, hogy az 50% jelenlegi Fidesz-KDNP támógatók közül, a ,,nem szeretem a Fideszt, de nincs jobb" típudú szavazók közül az első választáson sokat meg tudnának szólítani.
Hosszú távon viszont nehezen tudom elképzelni, hogy önálló pártként állandó parlamenti résztvevők lehetnének, ehhez nem elég erős és egységes a magyar hívők rétege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!