Szerintetek milyen lenne az ország, ha kizárólag a KDNP vezetné kétharmaddal?
Semmi, ugyanaz lenne mint most, csak a mostani fideszesek KDNP néven futnának.
"eltörölték volna az állam és az egyház szétválasztását."
A latin kereszténység területén kezdettől fogva szétválasztva működik az állam és az egyház. Bizáncban nem volt szétválasztva. Ez egy óriási fogalmi tévedés, amit már a felvilágosodás korában rosszul használtak. Amit sokan egyház és állam szétválasztásán értenek, az nem más, mint a szekularizáció.
Az állam és egyház szétválasztása helyes.
A KDNP kétharmada egy olyan utópia, amin szerintem gondolkodni is kár. Gyakorlatilag egy önállóan nem is létező pártról beszélünk, a KDNP egy parazita amit a FIDESZ hurcol a hátán.
A kérdésre válaszolva, én szeretem Magyarországot, sokakkal ellentétben kitartok itthon a végsőkig. Azon a napon viszont biztos kivándorlok én is a többiek után, amikor az a kis búbánatos aszottmajom és szentéletű sleppje átveszi itt a hatalmat.
Pont olyan szégyenletes, hibbant, keresztényietlen és ostoba, mint jelenleg.
Az állam és egyház szétválasztása a vallásszabadság és a polgári demokrácia alkotmányos feltétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!