Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha valaki "proli", azaz...

Ha valaki "proli", azaz rabszolga létben van, neki sehogy nincs kiút ebből a helyzetből?

Figyelt kérdés
Hogyha a munkanapok a túlélésért mennek, nem beszélve a kis fizetésről, ebből semmilyen kilábalás nem létezik? Semelyik másik munkahelyre nem vesznek fel, a helyzet teljesen kilátástalan, ha meg ebből a melóból kilépek, kockáztatom a hajléktalanságot. Ha valaki ilyen helyzetbe ragad bele, már soha nem fog kijönni belőle?

2018. szept. 18. 21:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%

Ez a proli-dolog nálam kicsit a kényelmességről is szól. Ne értsetek félre, nem bántásból mondom.

Van mondjuk az illető, alacsony végzettséggel vagy anélkül, dolgozik segédmunkásként, konyhai kisegítőként, rakodómunkásként, fűtő, karbantartó, mittudomén miként...

Régen nem volt könnyű kiút ebből. Most, ha van egy kis eszed, de leginkább életösztönöd (!), akkor felcsapod az internetet és számos olyan dolgot találsz amivel tudsz előrébb menni. Ha valamit megtanulsz készíteni, a neten el tudod adni (vatera, eBay) és ha jól csinálod, tudod növelni az egészet. Én eBayen kereskedem pl (ez egy viszontkereskedelem amúgy és nem ebből élek) és látom, hogy ha csak ezzel foglalkoznék, egy éven belül fel tudnék építeni belőle mondjuk havi 200 ezret (illetve onanntól akár jóval többet is), ami máris több mint a legalja fizu. És ezért annyit kellene tennem hogy módszeresen forgatom vissza - miközben máshol dolgozom még - a bevételem a portéka nagybani megvásárlására. 1-2 naponta postázás, csomagolgatás. És ezt lehet csinálni Mucsaröcsögéről is.

Ez csak egy lehetőség a sok közül.

Ha van eszed és "életből" nem vagy kettes alá, akkor nem kell prolinak lenned akkor sem ha nincs végzettséged. Ennyi. Olyan könnyű azt mondani hogy "én csak ennyit tudok csinálni" Jaj de nagyon kényelmes dolog a siránkozás.

2018. szept. 21. 02:43
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
11: Már ne is haragudj, de bruttó 200 az messze nem olyan nagy összeg, hogy megérje feladni a biztos állást érte.
2018. szept. 21. 09:22
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondtam, hogy feladni miatta az állást. Mellette fel lehet építeni ilyesmit és idővel ha már sikerül magasabb szintre emelni, abba lehet hagyni az ideg- és egészségrabló állást éhbérért. Szerintem soha nem volt ennyi alternatív és helyhez nem kötött munkalehetőség mint manapság, erre akartam rámutatni.
2018. szept. 21. 09:29
 14/20 anonim ***** válasza:
13: Azt mondtad, ha csak ezzel foglalkoznál. Úgy meg elég ergya az a havi 200, pláne hogy tök bizonytalan és elveszted a munkavállalói jogaid.
2018. szept. 21. 09:35
 15/20 anonim ***** válasza:
73%

ui: amúgy pont ez az a hozzáállás, amit mondtam. A kényelmesség. "nem éri meg feladni"... "biztonságos állás"... De egy ponton megéri. Miért, ha jól tudom sokan panaszkodnak a 80-100-120 ezer Ft-os bérük miatt. Annál sztem mondjuk havi kb. 200 ezer jobb, ráadásul otthonról. Biztonságos állás? Olyan nincs már rég és nem is lesz. Ez egy múltrendszeri kifejezés.

Szóval a kényelem = hát lehet, biztos, de én nem tudom... hogy kezdenék neki... meghát ugye mivan hogyha... Meg ilyenek. Persze ebben még szükség van a generációváltásra is. De sajnos jelenleg is munkásosztályt épít a kormány, nem tanult embereket szeretne látni, hanem kihasználható, formálható és elesettségükből fakadóan érzelmileg zsarolható társadalmat. (bocs az off-ért)

Nekem azt mondta a drága nagyapám: "ne legyél soha, senkinek a kapcarongya". Megfogadtam, áldom érte.

Ha teszel a sorsodért akkor haladsz és fejlődsz, ha nem, akkor meg élhetsz úgy mint az alga az akváriumban. Te döntesz.

2018. szept. 21. 09:39
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy igen, az elején rosszul fogalmaztam. Az ilyesmit "mellékesként" kell elkezdeni, bejelentett állás mellett, szépen, okosan.
2018. szept. 21. 09:42
 17/20 anonim ***** válasza:
15: Nem érted. A bruttó 200 nettója az olyan 130. Persze csinálhatod azt, hogy nem adózol semmit belőle, de akkor miből lesz majd nyugdíjad öregen? Hogy lát el az orvos? Bónuszban nincs táppénz, fizetett szabadság, semmi. Nyilván van az a pénz, amikor megéri belevágni, de ez ennyiért ostobaság.
2018. szept. 21. 10:10
 18/20 anonim ***** válasza:

Amíg nem keresel annyit hogy feladd a bejelentett állásod, addig ez sima ügy. Utána pedig annyi megoldás van.... Keresel a környezetedben valakit, barátot, rokont, köthettek munkaszerződést, bejelenteni téged napi 2 órára, azután fizetsz járulékot. A TB (ami már nem az) 7000 Ft havonta. Ha sikerül bőven 200e fölé menned, mondjuk havi 3-400 ezer körül, már érdemes elgondolkozni a KATA adózási formán, ezzel az összes járulékos terhed havi 50e Ft lesz.

Nyugdíjra mondjuk a mostani 50-eseknek még valóban kell gondolniuk. Én harmincasként már nem gondolok rá feszülten, nem lesz elég hidegvízre sem, se így, se úgy. A régi nyugdíjrendszer csak művi módon (mint most) tartható fent, évtizedekig ez nem fog menni. Inkább befektetni kell, ingatlant, földet venni, stb.

Mindegy én soha nem kerestem ezeket a nyugdíj-tb-biztonságos állás kifogásokat (amik tudom hogy nem azok, de valahol mégis), soha nem voltam alkalmazott. Mostanra havi 600e és 1M között meg tudok keresni, saját nevem alatt adózva, becsületes munkával, nem lopok meg senkit, nem verek át senkit, nem piramisjátékozom, nem ügynökösködöm, nem árulok Amway-t sem :) . Heti 2-3 napot dolgozom ha összeadom. Nem kérkedésből mondom, csak mint adat.

Szerintem lehetséges kiszabadulni a mókuskerékből, ennyit akartam sugallni.

2018. szept. 21. 10:50
 19/20 anonim ***** válasza:
18: Onnan indultunk, hogy egy év alatt, csak ezzel foglalkozva meg lehet akár a havi 200 is. Erre reagáltam. 1 milliónál nyilván más a képlet, de ne csináljunk már úgy, mintha ez mindenki számára, pláne könnyen, elérhető volna.
2018. szept. 21. 11:06
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Temészetesen, igazad van ebben. Szerintem egy év alatt egy talpraesett ember eljuthat a 200-ig. Aztán szépen felfelé. Ha saját magad építesz fel valamit, az nem olyan egyszerű mint hogy holnaptól van munkád, fizud oszt jóvan. Ez nyilván nehezebb út, a felfutási időszakban vannak a legnagyobb buktatók (persze később is akad) amelyek téged büntetnek elsősorban, nem pedig a főnököd (aki nincs). Előnye viszont hogy a magad ura lehetsz és a lehetőségeidnek csak te szabsz határt. Nem indenkinek való ez, belátom. De engem idegesít pl. A saját környezetemben amikor látok okos, értelmes fiatalokat, haverokat akik hosszú éveket güriznek semmiért és még utálják is. Teljesen hülyeség.
2018. szept. 21. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!