Miért gyűlöljük mi magyarok magunkat? Jogos? Szerinted? Szerinted hogy változott az emberek hangulata az utóbbi időkben? Van ebből kiút? Mi lehet az?
Mert nem voltunk képesek a nyugati fejlett országokban megszokott korrupciómentes élhető demokráciát létrehozni. Mert nem összetartunk hanem egymás ellen vagyunk. A másik embert nem egyenrangú üzleti partnernek tekintjük hanem átverendő, lenyomandó, legyőzendő ellenfélnek. És ezért egy feudalizmus jött létre az internet korában.
Mi változott az utóbbi időben?
A szocializmus óta sok. Akkor még csak apróságokat loptak ki a gyárból ami nem volt lebetonozva. A végén meg már magát a gyárat is privatizáció néven, pedig jól le volt betonozva.
Vagy a szocializmusban még csak megélhetés céljából történt a "bőség kosarából" történő osztogatás. Ma már nemzeti sport lett a közpénzből történő gazdagodás.
Nemrég törölték valakinek egy jó kérdését. Abban felmerült hogy a romák mennyire összetartanak egymással. Például egyik faluban, ahol a magyarok meg egymást jelentgetik összetartás helyett. Ki lehet találni melyik fél az életképesebb.
Nem hinném, hogy lényegesen jobban utálnánk magunkat, mint bármelyik másik szomszédos nép, én a különbséget inkább abban látom, hogy mi jobban szeretünk a hiányosságokra koncentrálni mintsem a jó dolgokra.
Elméletileg a csapból is az folyik, hogy mennyire rossz minden de én azt látom, hogy azért van egy normálisabb réteg aki nem a neten/tvben tudja meg, hogy milyen az élete és az ilyen emberek közt sokkal többen vannak azok akik normálisak, kiegyensúlyozottak, boldogok.
Kiút talán az, hogy mindenki találjon valamit ami hasznos és ami előrébb viszi őt is személyesen és a közösséget is amiben él. Ha az ember elégedett a saját életével, munkájával akkor kisebb eséllyel fog másokkal szemétkedni csak azért, hogy sikerélménye lehessen.
Érdekes kérdés.
Először arra gondoltam, hogy azért talán nem gyűlöljük, csak lenézzük. De bizony sokan még kárt is okoznak úgy általában a magyarságnak a saját magunk lenézésével. Szóval tényleg, lehet gyűlöletnek is nevezni.
Hogy miért? Butaságból, tájékozatlanságból, az ellenpropaganda elhitele miatt. EGYÁLTALÁN NEM JOGOS. Nem értékeljük magunkat, sem a tárgyi, sem az emberi értékeinket, érthetetlen módon.
Nem tudom, mi lehet a kiút. Azt kéne kitalálni, hogy mikor, hogyan kezdődött, és okosabbak lennénk. Gondolkodom rajta.
Pont az a baj, hogy nem utáljuk és gyűlöljük magunkat.
Mindig más a hibás sohasem mi.
Ideje lenne felfogni, hogy mi vagyunk a felelősek a sorsunkért, és a mi hibánk, hogy egy korrupt szemétdomb ez az ország 0 jövőképpel.
A magyarok gyűlölik magukat?
Én inkább azt veszem észre, hogy irreálisan önimádóak és valami földre szállt, szuper-erkölcsös félisteneknek tekintik magukat, akik soha nem hibáznak semmiben.
Na ja, a 7-es jól leírta.
Kb. ezt gondolom én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!