Mi lehet a kiút? Van-e egyáltalán kiút egy leszakadó kistelepülés számára?
Nem tudom, hogy pont erre gondolsz-e, de egy érdekes esetet olvastam nemrég.
Az egész országnak befellegzett nem csak a kistelepüléseknek.
A 22 éve tartó lepusztulás a társadalmi hanyatlás még akkor is szinte megállíthatatlan lenne, ha megfelelő gazdaságpolitikája lenne az országnak. Ami testhezálló és a magas hozzáadott értéken alapulna. Ami felé viszont megyünk 22 éve most nem hogy megtorpanni látszana, hanem valósággal új lendületet kap.
"leggyorsabban úgy lehet lejutni a fáról ha kivágod magad alól"
Persze a legnagyobb esélyed is ekkor van hogy belehalj!
Nem elég hogy szétloccsan az agyad a talajfogásnál, még a fa is rád dől. Kb ezt csináljuk ma. Nem elég hogy lenyomorított roncs társadalmat hoztunk össze 22 év alatt, még most azzal is megfejeljük hogy egyre nagyobb teret nyitunk a bérrabszolgaságnak.
Jahh és a válasz!
Lenne.
Megfelelő a lehetőségeinkre és az adottságainkra szabott irányok, a mezőgazdaságtól az iparig. Nincs ebben semmi nagydolog. Nem lehet pld a monokultúrára hagyatkozni a mezőgazdaságban, mert kitermel néhány milliomost, milliárdost meg munkanélküliek 100e it. Kell olyan termelési forma ami nem csak a direkt bevételekkel számol, hanem a közvetettekre is alapoz, az az a munkajövedelmekből élő vidékiekre. Ahogy nem lehet a nyugati multikra sem számolni, hanem kellenek olyan irányok és ezek támogatásai amik a magyar szegmensben gerjesztenek tőkejövedelmeket és magas hozzáadott értéket.
Kn ennyi.
Minden szegmensben vannak erre lehetőségek, persze nem olyan látvány beruházások ami miatt verheti 4 éveb belül a kormány a mellét.
firefly1, erről a településről én is hallottam :)
Jöhetnek még a válaszok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!