Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyesek miért gondolják azt,...

Egyesek miért gondolják azt, hogy a magyarságuk olyan dolog, amire büszkének kell lenni?

Figyelt kérdés

Ezt bármely nemzet/nép esetében fel lehet tenni, de most maradjunk a magyarnál, mert jelenleg a kormányunk erőteljesen propagálja, hogy magyarságunk önmagában is egy érdem, egy olyan dolog, amelyre büszkék lehetünk, sőt annak is kell lennünk. Különlegesek és többek vagyunk, mert magyarnak születtünk, és többet engedhetünk meg magunknak, mert magyarok vagyunk...

Szerintem ez a fajta világnézet kifejezetten káros, önmagában az, hogy egy adott hlyre, egy adott nemzetbe születünk nem tesz minket többé, nem ad okot a büszkeségre, mivel nem a mi eredményünk. Büszkének arra lehet lenni, amit magunk érünk el, amiért teszünk valamit, olyan büszkênek lenni a magyarságunkra, mint pl. a hajunk színére, tehát nem sok értekmevan.

Ellenben a magyar emberek által elért eredményekre, sikerekre lehetünk büszkék, vagy inkább azokra akik elérték azokat, pl. egy kimagasló tudományos áttörést elérő tudósra, vagy egy olimpiai bajnokra, egy tehetséges író sikerére... Rájuk lehetünk büszkék, és az eredményeikre.

Az is okot adhat a büszkeségre, ha valamiben élen járunk a világban, olyan dolgokra melyekkel példát tudunk mutatni, pl. kimagaslóan tiszta városok, elképesztően pontos tömegközlekedés...

Saját magunk esetében pedig arra legyünk büszkék, hogy mi magunk mutatunk példát, azokra az eredményekre, melyeket mi magunk érünk el, pl. diploma, gyermekek tisztes felnevelése, mások megsegítése, sikeres vállalkozás, stb.

Önmagában a magyarságunk, nem tesz minket jobbá, többé, nem egy olyan dolog a nemzetiségünk, amelyre büszkék lehetünk.

2018. szept. 15. 11:59
1 2
 11/13 Fizikakedvelő ***** válasza:
Hadd legyek enyhén provokáló. Az LMBTQ közösség tagjai miért büszkék a saját nemi identitásukra,vagy arra,hogy ők is léteznek és vannak? Mert valamiért sokan kettős mércét alkalmaznak: az Erő és Elszántság fesztivált szélsőjobber,szánalmas magamutogatás,de a Pride az a szabad ember győzelme. Nyilván amikor valaki azt mondja,hogy büszke arra,hogy magyar,akkor sokakban felmerülhet a racionalitása ennek a nemzeti büszkeségnek. Nem könnyű a téma,de annyit biztosan állíthatok,hogy a nemzet és a nemzeti identitás komoly hatás és formálóerő amivel egységet lehet teremteni(legalábbis részegységet). Ehhez tartozik valamennyire az is,hogy sokan nem szeretnének már jobb-bal kategorizációt látni inkább a nemzeti/nemzetközi (nacionalista/globalista(internacionalista)Hiszen a nemzet mentén való gondolkodás lehet társadalmilag erőteljesen jobboldali,konzervatív és baloldali vagy centrista gagdaságpolitikailag.
2018. szept. 15. 23:42
 12/13 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy így van, ahogy mondod. Egyre nagyobb a politikához semmit sem konyító, ám de annál erőszakosabb lelkek száma. Már már azt képzelik, ők a közvélemény. Lelket azért mondtam, mert azt remélem néhányan még megértik. Ha polgárt mondtam volna, egyrészt hazudnék, másrészt félreértenék.
2018. szept. 16. 18:51
 13/13 anonim válasza:

Én büszke vagyok a magyarságomra.

Nem azt mondom, hogy ez feltétlenül jó és aki elmegy külföldre az pusztuljon meg. Nem.

De hát, nekem csak ez jutott. Azt, hogy magyar vagyok senki nem veheti tőlem, legfeljebb papíron.

2018. okt. 15. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!