Milyen esélye van Magyarországnak az unióban maradni, ha Orbánék még csak be sem hajlandók ismerni a Sargentini jelentés állításait?
#10 vagyok.
Tehát nem "félrebeszélést", hanem konkrétumot!
Ha csak a 70%-a lenne igaz is régen rossz, de a valóság az, hogy ez a jelentés csak nagyon felületesen szedi össze az Orbán kormány bűncselekmény szintű dolgait! Judith Sargentininek fogalma nincs a valódi helyzetről. Igazából ezért sem értem miért nem mutat Orbán valamiféle műmegbánást és ezzel letudná a dolgot, amit ez a jelentés összeszedett az egyenlő a 'megúszás' kategóriával egy ilyen kormány számára.
Sajnos nekem ez úgy tűnik, Orbán kifejezetten előkészül arra, hogy kilépünk, ha nem rúghatnak ki akkor ő fog valamilyen módon 'nagy társadalmi felhatalmazással' persze kiléptetni minket.
Részlet a jelentésből:
„2017-ben az OLAF „súlyos szabálytalanságokat” és „összeférhetetlenségeket” állapított meg 35 olyan közvilágítási tárgyú szerződést illetően, amelyeket egy, akkoriban a magyar miniszterelnök veje álta irányított vállalkozásnak ítéltek oda. Az OLAF a pénzügyi ajánlásaival együtt megküldte végleges jelentését a Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságának azzal, hogy az 43,7 millió EUR-t fizettessen vissza, illetve igazságügyi ajánlásokat tett a legfőbb ügyésznek.”
Na és, az OLAF minden államban talál szabálytalanságot, ettől még épeszű ember nem mondja, hogy ott nincs demokrácia, ahol az OLAF vélt szabálytalanságot talált. Bár abban a konkért ügyben valahogy elég egyoldalúra sikerült a jelentése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!