Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményed a Sargentini-j...

Mi a véleményed a Sargentini-jelentésről?

Figyelt kérdés
Sokat nem tudok róla, csak a neve rémlik régóta. Holnap szavaznak róla. Mi az igazság a jelentésről?
2018. szept. 10. 17:03
1 2 3 4 5
 31/50 tgt ***** válasza:
86%
"Az OLAF 2016-ban zárta le egy 1,7 milliárd EUR értékű magyarországi közlekedési projekt vizsgálatát, amelyben több, ilyen építkezésekre szakosodott nemzetközi cég volt a fő érintett. A vizsgálat a projektek végrehajtása terén igen súlyos szabálytalanságokra, valamint lehetséges csalásokra és korrupcióra mutatott rá.”
2018. szept. 10. 19:49
 32/50 anonim ***** válasza:
66%
Persze hogy benne van. Sőt ha objektívek akarunk lenni még egy két dícséret is előfordul benne a Fidesz kormány javára. Csak a 4-es metró mint legsúlyosabb bűnünk értelmezés alapjára lettem volna kíváncsi...:D
2018. szept. 10. 19:59
 33/50 anonim ***** válasza:
40%

Csak 1 példát említek. Itt él MO-n Európa legnagyobb zsidó közössége de Libbant Judit szerint a Kormány 2 lábbal tiporja a jogaikat.

Na ennyire lehet komolyan venni Gyuri bácsi bábját.

Azt bezzeg nem is érdekli h a migránsok a saját országában a Holland rendőrökkel miket csinálnak.

Szánalmas buta liba.

2018. szept. 10. 20:16
 34/50 anonim ***** válasza:

Látom nagyon bele vagy ragadva ebbe a 4-es Metró ügyben.

A hivatkozott OLAF jelentés 100 oldalas és a projekt 1,7 milliárd eurós, tehát joggal lehet a legnagyobb volumenű korrupciós ügynek titulálni. Kár, hogy ez esetben nem a Fidesz volt a korrupt, de ez nem érdekes!

A másik két kiemeléssel, a Fekete Gárdára és a szegény üldözött zsidókra miért nem reagáltál?

Ezek is jelentésben vannak, kéred, hogy kikeressem neked?:)

2018. szept. 10. 20:25
 35/50 anonim ***** válasza:
73%

"a projekt 1,7 milliárd eurós, tehát joggal lehet a legnagyobb volumenű korrupciós ügynek titulálni"

Miért lehetne?? Mekkora értékűek is összesen a többi beruházások amiket a jelentések kifogásolnak? Hoppá :).

"A másik két kiemeléssel, a Fekete Gárdára és a szegény üldözött zsidókra miért nem reagáltál?"

Ezt nem értem, mit kellett volna reagálni? Hogy nem csak a Fidesz felelős a benne foglalt mocsokságokért? Hogy van benne vagy 10% tartalom, amiért nem a Fidesz felel? Evidens, mint mondtam én olvastam a jelentést, sőt!!! Ha vissza olvasol még azt is én írtam, hogy néhol dícséretet is kap a Fidesz bizonyos dolgokért :))).

Ez mind nem változtat sajnos azon, hogy döntő többségében egy fideszszennyes gyűjtemény az egész és amikor azt mondod, hogy jajjde a legnagyobb bűnünk benne a 4-es metró akkor az nem kicsit komikus :).

2018. szept. 10. 20:52
 36/50 anonim ***** válasza:
28%

azért elkeserítő, néhányan hogy örvendeznek ha éppen valaki Magyarországot ócsárolja. az ilyen kérdések mindig "összehozzák" ezeket az embereket.

szó szerint örömüket lelik benne, de miért? mire ez a nagy magyar ellenesség? egyáltalán aki ennyire nemzet ellenes az minek kommentel egy magyar oldalon?

2018. szept. 10. 21:06
 37/50 tgt ***** válasza:
33%
Sajnos van egy magyarellenes kormányunk. Olyan kormány, amelyik kirabolja a saját népét. Remélem, elfogadják a jelentést, és az kicsit észhez téríti.
2018. szept. 10. 23:24
 38/50 anonim ***** válasza:
22%

Beleolvasgattam. Sajnos csupa helytálló dolog van benne, nehéz volna vitatni mindazt, amit leír.

A közhiedelemmel ellentétben vannak benne pozitívumok is, de az összkép, mint azt naponta a bőrünkön érezhetjük, nem szívderítő.

Tizenkét pontban elemzi a mai magyar helyzetet, a lezajlott és éppen zajló folyamatokat. Ezek a nagy témák a következők:

1) Alkotmányos és választási rendszer működése

2) Igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, a bírák jogállása

3) Korrupció és összeférhetetlenség

4) Magánélet védelme és adatvédelem

5) Szólásszabadság

6) Tudományos élet szabadsága

7) Vallásszabadság

8) Egyesülési szabadság

9) Egyenlő bánásmód

10) A kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem

11) A migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai

12) Gazdasági és szociális jogok.

Egyáltalán nem a migráció kérdésére van kihegyezve (ez is gyakori tévhit), sokkal többet és sokkal alaposabban foglalkozik az általános alapjogokkal.

Az is gyakori tévhit, amivel Sargentinit mocskolják, hogy ezt önként csinálta volna. Nem. Az Európai Unió illetékes szervei bízták meg a kutatás, elemzés elvégzésével.

Ezzel együtt én csöppet sem örülök a dolognak. Leginkább annak nem örülök, amit leír (és annak, hogy amit leír, az igaz). A mai magyar valóságnak nem örülök elsősorban.

Az persze jó dolog, hogy valaki végre kimondja, leírja feketén-fehéren, amit a magyar emberek többsége is érez és tud: rossz irányba halad az ország, a demokrácia és a jogállamiság átgondolt, módszeres lebontásának lehettünk szemtanúi és elszenvedői az elmúlt nyolc évben.

Ebben semmi örömteli nincsen, legfennebb az okozhat némi megkönnyebbülést, hogy végre nyíltan kimondatott, olyan fórumon, amit talán a mi kormányunk sem vehet éppen úgy semmibe, mint a hazai ellenzéket, értelmiséget, tudományos közösséget és állampolgárokat egyaránt.

Annak szintén nem örülnék, ha a pártállami rezsim bűneiben ártatlan magyar átlagembereket emiatt hátrányok érnék. De ez nem fog bekövetkezni, mert legalábbis Lengyelország biztos megvétózná a végső felfüggesztésünket.

Egy 7-es cikkely szerinti eljárás viszont jót tenne az országnak, mert a kormány ebben az eljárásban olyan AJÁNLÁSOKAT kapna az EU-tól, amelyek a demokratikus jogállamiság visszaállítását céloznák, és amelyekre legalább reagálni kénytelen volna a magyar közvélemény előtt.

Ezért én annak drukkolok, hogy átmenjen a jelentés.

2018. szept. 11. 09:10
 39/50 anonim ***** válasza:
55%

Aki kíváncsi, itt elolvashatja egy elég korrekt összefoglalóját: [link]

Itt a teljes jelentés angolul: [link]

Itt pedig magyar fordításban: [link]

2018. szept. 11. 09:14
 40/50 anonim ***** válasza:
15%
Nagyon jó ez a jelentés, a magyar polgárokat védelmezi! Bárcsak 1920ban Trianonban és 1956ban is így a szívükön viselték volna a magyar nép ügyét!
2018. szept. 11. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!