Orbán Viktor mikor fogja eltörölni a tandíjakat?
Valami zavar van az erőben. Mikor és hol kampányolt ilyennel Orbán?
Egyszer volt róla szó, mármint a tandíj eltörléséről fideszes szorgalmazásban, amikor MINDEN felsőoktatásban tanulóra kivetették a tandíjfizetési kötelezettséget aki akkor éppen egyetemre, főiskolára járt, akárhány évfolyamos is volt már és az utána felvételizőkre. Kivétel nélkül mindenki tandíjas lett, majd tervezgették, hogy így vagy úgy lesznek ösztöndíjasok közülük. Egyszer.
Sokadik évfolyamos egyetemistaként én fizettem azt a tandíjat, nem volt diákhitel csak az államtúl a tanulmányi eredménytől függően kapott ösztöndíjam és a szociális helyzet alapján kapott pénz. Na ezt postafordultával fizettem is be tandíjként amint megkaptam.
Szerencsére nagyon rövid idő alatt megszűnt ez a rendelkezés. Ezen kívül nem tudok tandíjfizetés elleni kampánnyal. Ha van infód, szívesen látnám.
Milyen tandíjról beszélsz?
Képzési hozzájárulást fizetnek akiket nem vettek fel államira. Az nem egyenlő a tandíjjal.
Szerintem nincs olyan képzés, ahova ne lehelte bejutni a kellő mennyiségű tanulással államilag finanszírozott képzésre.
Annak meg semmi értelme, hogy olyan piaci területekre képezzünk futottak még embereket, ahova alapvetően csak kiváló eredménnyel van belépő. Merthogy a jog meg a közgáz az tipikusan ilyen.
A szocik meg mindenkire rávarrtak volna félévi 50 ezret, merthogy "úgyis a gazdagok mennek egyetemre".
Azért van különbség, nem pocakocska?
Nem hinném,az állam abból él,hogy pénzt szed be emberektől.
A tandíj egyik jó bevétele,mert sokan fizetnek,mert az élet mozgatórugója a tanulás.
Tehát mindenki valamilyen módon fizet érte,mert tanulatlanul nem lehet menni semmire.
Takács!
Megkeresem neked a forrást, de előtte még szeretném megérteni a másik hozzászóló gondolkodását, ha nem gond.
"Képzési hozzájárulást fizetnek akiket nem vettek fel államira. Az nem egyenlő a tandíjjal."
Ahhoz, hogy egy fiatal egyetemre járhasson (nem állami ösztöndíjasként), ahhoz fizetnie kell. Méghozzá a 100%-át fizeti meg a költségeknek. Ez az én szememben tandíj.
Vagy ha nem, kifejtenéd nekem, hogy mi a különbség a kettő között? (Idehaza és európai összehasonlításban)
Én várom azt a forrást.
Tényleg kíváncsi vagyok mikor is kampányolt ilyesmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!