Csak én érzem aggályosnak az idei választások végkimenetelét? Egyáltalán nem olyan volt az ország hangulata, hogy kétharmaddal nyerjen a fidesz. Ez a történelem vizsgálni fogja?
"Nem fogja vizsgálni semmiféle történelem, az eredmény összhangban volt az előzetes közvéleménykutatásokkal, amiket csak a nagyon buták nem hittek el."
A közvélemény-kutatások mindegyike azt mutatta, hogy a Fidesz elveszti a kétharmadát. Szerinted miért lepődött meg annyira az ellenzék? Évtizedes pofára esés volt.
"Medián a legfrissebb (a HVG e heti számában megjelenő) mérésében masszív kétharmadot mért a Fidesz-KDNP-nek."
Nem csak te, én is aggályosnak érzem. Én viszont láttam, hogy ez lesz, sőt, 70% felettinek tippeltem őket, ezzel szemben éppen meglett nekik a 2/3.
Gondoltam, hogy ez lesz, mert minden közvéleménykutató 50% körülire tette őket és a baloldali ellenzék sokkal széttagoltabb volt, mint 4 évvel ezelőtt és az előrejelzések szerint a Jobbiknak is megcsappantak a szavazói a néppártosodás miatt.
Szóval nem ért meglepetésként a Fidesz elsöprő fölénye, de elkeserít, hogy ilyen szellemi és morális szinten van az ország. :(
Valóban költői túlzás volt, hogy mindegyik közvélemény kutatásra hivatkoztam. A medián volt a legközelebb a valós eredményhez, ezt az Index is megírta annak idején.
De könyörgöm, legalább a saját linketeket olvassátok el:
"A közvélemény-kutatók között nincs vita arról, hogy a Fidesz nyeri a vasárnapi választást, a győzelem arányáról azonban nincs egyetértés. Míg ugyanis a többség valószínűtlennek tartja ezt, a Medián a legfrissebb (a HVG e heti számában megjelenő) mérésében masszív kétharmadot mért a Fidesz-KDNP-nek."
A többség másra számított. Itt is: [link]
Arról nem is beszélve, hogy a mediánt is meglepte a saját kutatási eredménye, ami viszont csak a választás előtti hétben (vagy hetekben? már nem emlékszem) jelent meg.
A fidesz győzelme sosem volt kétséges, de a kétharmadával kapcsolatban nagyon sok bizonytalanság volt. Illetve az ellenzék oldaláról pedig remény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!