Fideszesek, nektek ez sem gyanús?
Először külön bíróságok: [link]
Aztán egy fidesszel szimpatizáló bírót ( pontosabban rektort ) akarnak kinevezni az élére: [link]
Majd személyre szabott törvényeket írnak: [link]
Tudom, tudom, teljesen véletlen hogy pont a fidesz számára kényes ügyekben ( korrupció, EU-s jelentések, oligarchák ügyei, stb ) akarnak külön bíróságot létrehozni. Mint ahogy az is véletlen, hogy ennek az élére pont olyan kerül akivel a fidesz teljes mértékben elégedett és neki sincs sok ellenvetése a párttal szemben, majd még nagyobb véletlen egybeesés, hogy törvényt hoznak hogy ennek az embernek jó legyen, de hát na...
Igen, azt is tudom hogy az, hogy a fidesz elégedett vele és fontos pozíciót ad neki ( amit kimondottan a saját embereinek szokott adni, fidesszel ellenkező ember nem birtokolhat olyan fontos pozíciót ahová a kormány nevezi ki az embereket ), nem jelenti azt hogy fideszes, de hát láttuk már hogy hány alkalommal ellenkeznek a fidesz által választott emberek a párttal.
Szerintetek ez tisztességes? Mit szóltok hozzá?
1-es vagyok
Hol olvastál te tőlem "szimpátiát"?
Egy független, feddhetetlen személyre kértem javaslatot, de látom ez nem sikerül.
Utolso hozzaszolonak:
Mar meg ne haragudj de amit a kerdezo linkelt a kulonbirosagrol olvasd el.
Leakarjak cserelni es megvaltoztatni a torvenyt hogy az idosebb fedhetetlen tapasztaltabb birokat elpateroljak pont azert mert nem megvesztegethetok... Es maga a birosag nem egy szemelybol all. Itt komplett sajat gárdat akarnak.. nem csak 1 szemelyt ez a szep az egeszbe.
Ma 13:20
Elolvastam már egyszer, de a kérésedre ismét megtettem.
Sehol nem olvasom, hogy az eddigi joggyakorlókat "elpaterolják", hanem egy államügyekkel foglalkozó bíróságot IS létrehoznak, aminek az élére Patyit nevezik ki.
Minden linkelt 444 cikk erre van kihegyezve.
De ha "elpaterolnák" őket - bár erről szó nincs - akkor csak ellenzékiként örülnötök kellene, mert eddig csak a bíróságok és a bírák szidalmazását lehetett tőletek olvasni (megvesztegethetőek, részrehajlóak, irányíthatóak, ...stb) nem pedig, idézlek " az idosebb fedhetetlen tapasztaltabb birokat elpateroljak pont azert mert nem megvesztegethetok."
Akkor most mi van?
Egyszer így, egyszer úgy, a széljárás szerint?
Nem hiszem, hogy olyan hatalmas dolgot kértem, hogy mondjatok EGY(!) független és feddhetetlen embert, akit ti is elfogadnátok ennek a bíróságnak az élére! ... de még mindig semmi, csak megy a szokásos hablaty.
Ugyanúgy, ahogy arra sem sikerül soha válaszolnotok, hogyha hirtelen felszívódna a Fidesz, kire mernétek a készletből, felelősen rábízni az ország vezetését?
Erre sem sikerül válaszolnotok!
Magyarországon nem igazán volt semmiféle felvilágosodás.
14# Romániában korrupció ellenes ügyészség van. 2002-ben alapították, pont azokkal az ügyekkel foglalkozik amivel nálunk külön bíróságot akarnak megbízni és azóta közel 100 politikust, ügyészt, bírót, rendőrt, pénzügyőrt, csendőrt és oligarchát zárattak be, ennél több ember ellen van eljárás.
Tudod mi a különbség a kettő között? Az ügyészség feladata a támadás, bizonyítani kell hogy ki mit tett. A bíróság feladata a döntés. Bármilyen bizonyítékokkal jöhetnek, ha a megfelelő ember dönt nem kell aggódni.
11.
Jó, csak Könyves Kálmán óta tudjuk, boszorkányok márpedig nincsenek.
Migránsok meg vannak...
Felreerted. Eddig is lepacsiztak a dolgokat de azert nem tudtak mindent elintezni mert meg mindig “fuggetlen” a birosag hisz ott van a vejenek az ugye az utcai lampakkal amiket tobb milliardert csinaltak meg es kozben fele annyira se vilagitanak stb... ha lenne nekik egy kulon birosag akkor nyilvan el se jutna odaig az ugy hogy foglalkozzanak vele.. ez itt a lenyeg.
Az egy masik tema hogy ha fidesz nem lenne akkor kire?! Eloszor is ne legyen a fidesz mert teny hogy mindenki lop DE mas az hogy eddig nem lehetetlenitettek el az ellenzek eselyeit szolas szabadsag volt es az “elni es elni hagyni” elv eletben volt. Ezzel szemben most barki rosszat szol roluk az eltorolik bemocskoljak, elvesznek toluk mindent latsd simicska amig cimbi volt addig a kozbeszerzeseket o vitte/ nyerte csak ahogy nincsenek joba maris egyet sem kap akkor is ha az o ajanlata a legjobb ( hisz ez lenne a legfontosabb hogy jo ajanlattal jo minosegu pl utakat csinaljanak ezert van a palyazat)
Okés, de ez hol válasz a kérdésemre???
Ki az a személy, akit az ellenzék is elfogadna?
De látom, képtelenek vagytok ezt a roppant egyszerű kérdést megválaszolni, ezért nem terhelem az agysejtjeiteket tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!