Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka, hogy az államnál...

Mi az oka, hogy az államnál (közszférában és állami cégeknél) nem cél a hatékonyság?

Figyelt kérdés

Személy szerint úgy gondolom, hogy az államnak (közszféra+állami cégek) sokkal hatékonyabban kellene működniük.Vagyis, csökkenteni radikálisan a létszámot, de közben korrigálni a béreket.

Például, szerintem nevetséges, hogy egy mentősnek még a bruttó 300 ezret sem éri el a bére, ami manapság nem számít nagy pénznek.

Én évek óta a versenyszférában dolgozom, részt vettem egyszer ilyen hatékonyságelemző és növelő projektben.Bizony ott még vezetőket is elmozdítottak a helyükről, kirúgták őket, mert változott a cég struktúrája és nem kellett annyi menedzser.

Különösen a nagy pénznyelőket, mint a MÁV kellene leépíteni és hatékonyabbá tenni.A központokban túl sok ember dolgozik, túl sok pénz megy el rájuk közben a cég más szektoraiban nagy a fluktáció, kevés a jegyvizsgáló, kevés a forgalomirányító.Ott pedig bérfejlesztésekre lenne szükség.

Továbbá, amit lehetséges (takarítás, villanyszerelés..stb) kiadni külsős cégeknek.Mivel, hosszútávon kevesebbe kerül, mint saját alkalmazottként foglalkoztatni egy villanyszerelőt.

Konkrátan a MÁV-nál, a nem "vasúti" pozíciók számát 40 százalékkal kellene csökkenteni.

Úgy gondolom, az államnak, ami az adófizetők pénzéből él, evidens,hogy legalább olyan hatékonyan kellene működnie, mint egy versenyszférában jelenlevő cég, de inkább hatékonyabban.

2018. júl. 14. 23:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Hagyjátok már ezt a hatékonyságot. Csak az ostoba ember akar hatékony lenni.
2018. júl. 15. 09:03
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

hát most az iktatást hatan csináljuk, a Gizi, a Mari, a Teri, egy gyakornok, én, meg a főnök.

2 ember is elég lenne erre, de akkor ki tartaná el a Gizi, a Mari meg a Teri családját??? a gyakornokot nem küldhetjük el, olyan helyes fiú. A főnök meg ismeri az államtitkár húgát, szóval ő biztos marad.

2018. júl. 15. 10:20
 13/14 A kérdező kommentje:

Kedves 10.

Szerintem, te is sarkosan nézed a dolgokat.

Nem éppen erre gondoltam és nem egysíkúan látom a világot.

Nálunk a leépítés azért volt, mert konkrétan voltak, akik semmit nem csináltam, 2 óra alatt elvégezték a rájuk bízott feladatot,utána meg interneteztek.

Vezető pozíciókban is előfordult ilyen.

A Máv-nál, mint írtam leépítés kellene,de egybevéve béremelésekkel.

Tehát a pénzt csak átcsoportosítani, jobb egy cégnek, ha motivált, jól fizetett munkavállalói vannak, mivel akkor ritkább a "sz_rok bele" mentalitás.

2018. júl. 15. 10:37
 14/14 anonim ***** válasza:
könyveket írtak tele ezzel, hogy ez mennyire nincs így
2018. júl. 15. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!