Úgy általánosságban a Dunántúl mennyivel lehet fejlettebb a többi kelet magyarországi részhez képest?
Nyugat-Dunántúl éppen olyan sz_r, mint a vidék többi része.
Vannak gépipari multik, amikor kicsit felhúzzák a régiót, meg sokan járnak Ausztriába dolgozni, de ennyi.
Nem olyan nagy a kontraszt, nem érte el a budapesti színvonalat.
A diplomásoknak meg nincs annyi lehetőség, mint amennyire igény van.
Hiába hasonlítgatsz két döglött halat, attól hogy másmilyen fajtájúak, még döglött mind a kettő.
Szólottam!
Nincs olyan nagy kontraszt.
Lapozhatunk (főleg a legfejlettebb pest dumád után).
Van néhány fejlett része, de többnyire átlagos, vagy az alatti szintet képvisel.
Persze az átlagot jelentősen emeli Budapest és Pest megye is.
Semmenyire. Borsodban élek, jártam már Dunántúlon, elég szépen bejártam az Őrséget is, stb, de semennyivel se fejletebbek. Egyedül azok a régiók fejlettek, ahonnan áttudnak járni a magyarok az osztrákokhoz dolgozni, az osztrákok meg a magyarokhoz vásárolni. Jártam már ott is olyan faluban, hogy sokkal visszamaradotabb volt, mint mi itt Borsodban.
Győr, Sopron és társai húzzák csak fel a régiót, a többi helyen ugyanolyan sz@r, ugyanúgy vándorolnak el a fiatalok, mert nincs munka, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!