A Dunántúl és Kelet-Magyarország közt is olyan nagy fejlettségbeli különbségek vannak, mint Észak- és Dél-Olaszország közt?
Figyelt kérdés
2013. jún. 10. 21:11
1/12 anonim válasza:
Van különbség,de azért nem akkora mint az általad említett országban.
2/12 anonim válasza:
dél-olaszok fejlett civilizált emberek ők tartják el egész olaszországot
3/12 anonim válasza:
Ez a kelet-nyugat irányultságú fejlettségi különbség a legtöbb országban megtalálható politikai-történelmi okok miatt. Szerintem egyébként találó a hasonlatod.
4/12 anonim válasza:
Nincs akkor különbség , mint ott.
5/12 anonim válasza:
Igen. Járt már valaki mindkét helyen? Ugyan Zalát annyira ne vegyük számításba, az a Dunántúl Miskolca. :)
6/12 anonim válasza:
Nem, de mondjuk Budapest és a legszegényebb megye között már van akkora.
ÉS a Dunántúlon is nagy különbségek vannak (például Győr-Moson-Sopron és Somogy megye).
7/12 anonim válasza:
5-ös, én ezért ezt így nem mondanám ki. Vannak ugyan elmaradott vidékek Zalában, de vannak normális városok is. Egy adat a megyeszékhelyről, Zalaegerszegről: ebben a városban csak a magyar lakosság mindössze 0,6 százaléka él, ennek ellenére ez város adja a teljes magyar GDP 3%-át, tehát arányaiban ötször jobban teljesít a város az átlagnál.
8/12 anonim válasza:
Hévízt (egyik, ha nem a leggazdagabb város) és Keszthelyt Borsodhoz hasonlítani?! Ezek is zalai városok...
9/12 anonim válasza:
Hajdú-Bihari vagyok.
Itt semmi munkalehetőség nincs.
Ami meg a bérszínvonalat illeti, az nevetségesen alacsony.
Pusztul lefelé minden és mindenki.
10/12 anonim válasza:
"dél-olaszok fejlett civilizált emberek ők tartják el egész olaszországot"
Összekevered Észak-Olaszországgal.
Ők pénzelik Délt, amiből már nagyon elegük van és egyesek pedzegetik, hogy jó lenne, ha Olaszország szétválna két külön államra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!