Észak-kelet mennyivel szegényebb, mint a Dunántúl?
Én 18 éves vagyok.
3 hónapot Pesten az egyik szülővel a maradék nagyobb időt Szabolcsban éltem mindig is.
Nézzük a kocsikat:
Itt Szabolcsban,ha egy Mercedes,Audi megy az úton azt már sokan megbámulják.
Itt a Tisza sok helyen úgy néz ki,mintha valami vegyi üzem lenne tőle 100 méterre.A Duna azért viszonylag a legtöbb helyen rendbe van rakva.
Szabolcsban akinek az udvara füvesítve van,nem hullik vakolat róla,vagy a cigányteleptől távol van,gazdagnak számít.
Szabolcsban a legtöbb embernek,ha nem lennének háziállatai,amit télre,a fagyasztóba elrakhat,éhen halna,minimum szinte csak kenyéren élne.
Nekem az egyik szülőm,aki Szabolcsban él,30 napból 17-22 napot dolgozik egy hónapban,reggel 5től este 10ig,mégsem éri el a fizetési a 100.000ft-t.A másik szülőm,egy Pesttől 60 km-re levő kis városban,fele ennyi munkával,(lehet sokat mondtam)180.000-t keres,és mivel nem dolgozza magát a túlvilágra,ezért van ereje,emellett lehetősége is,hogy másodállást vállaljon.
Ameddig Pesten az emberek nagy része,a gyermeküket elviszi kb havi 2-3havi szinten moziba,plázába,vagy egyéb ilyen szintű helyre,addig egy szabolcsi gyereknek,ha nem Nyíregyházán lakik,nagyon ritkán van esélye.
Saját történetemet írtam le,kettévetítve.
Ebből levonhatod a következtetést.Innen is azért látszik a hatalmas különbség már.
"havi 2-3havi szinten moziba,plázába,vagy egyéb ilyen szintű helyre,"
nem hinném, hogy a pláza az igényesség és a lehetőségek fokmérője, maximum az infrastruktúráé.
Minimálbérnél többet nem adnak mert egy állásra tízen jelentkeznek.
Még Dél-Szlovákia is jobban néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!