Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatalként gáz fideszesnek lenni?

Fiatalként gáz fideszesnek lenni?

Figyelt kérdés
Már a választások ideje alatt feltűnt, hogy a real life és a facebookos ismeretségi körömben sincs egyszerűen olyan 25 alatti ismerősöm, akiről tudom, hogy a Fideszre szavazott volna vagy bármiféle szimpátiára utaló dolgot posztolt volna. A választási eredményeket elnézve viszont kizártnak tartom, hogy az egészet arra lehet fogni, hogy egyszerűen más miliőben élek. (Ugye Budapesten egyébként se túl népszerű a Fidesz). Tehát arra jutottam, hogy biztos léteznek, csak ők ezt nem vállalják, mert a fiatalok nagy része megvetné őket emiatt. Nektek vannak fiatal fideszes ismerőseitek? Ha igen, hol éltek?
2018. júl. 5. 13:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
#21: Láttam már hasonló videókat, mint ezek és függetlenül attól, hogy "ki kivel" van, ez eleg ketségbeejtő. Mármint az, hogy a politika hatására, ennyire kepesek "kivetkőzni magukból" az emberek.
2018. júl. 5. 20:00
 22/27 anonim ***** válasza:
7%
A fidesz káros az országnak. Ezt az okosabbak belátják. 10-en voltunk az osztályban. Magyarországra csak ketten szavaztak, a fideszre a két legsötétebb, az MSZP-re hárman, többi 3 a DK-ra, LMP-re, Kutyákra. Természetesen kevesebb szavazója van a fidesznek, mint ahányat bemesélni szeretnének.
2018. júl. 5. 20:04
 23/27 anonim ***** válasza:
75%
Én nem a Fideszre szavaztam, ennek ellenére, nem tartom gáznak. Illetve akkor igen, ha valaki csak Soros meg a migránsok miatt az.
2018. júl. 5. 20:05
 24/27 anonim ***** válasza:
88%
Fideszes vagyok és 25 éves. A saját baráti körömben szinte mindenki fideszes, ez érthető, hiszen azonos értékeket vallunk. Munkahelyen rajtam kívül nem sokan, és amilyen undorítóan szidta minden "értelmiségi" jobbikos és momentumos a saját embertársát, inkább jobbnak láttam nem híresztelni és kimaradni az anyázásból. Más körökben, ahol felvállaltam megkaptam, hogy agymosott vagyok, buta és dögöljön meg a családom. Szóval, nem csoda, hogy nem vállalja fel az, aki értelmes, korrekt vitához van szokva :D 25/N
2018. júl. 5. 20:16
 25/27 anonim ***** válasza:

47%-os, neked kezeltetned kéne magad. Sehol sem írtam, hogy minden fideszes csendes, látom a szövegértés nem megy.

Az ilyen hisztis barmok, mint te, a legrosszabbak.

2018. júl. 5. 21:11
 26/27 anonim ***** válasza:
4%

Igen, ciki.

22 éves vidéki egyetemista vagyok, nincs fideszes ismerősöm, szerintem aki az, az is inkább letagadja.

4 ok miatt szavaz egy fiatal a Fideszre:

- Családja rábeszéli, mert közel vannak a tűzhöz.

- Beveszi a propagandát. (ez a legritkább)

- Azt hiszi, hogy a fizetése és a Fidesz jószándéka miatt nőtt az utóbbi években.

- A Jobbik már nem elég szélsőséges szittya nagymagyar, a Fidesz pedig nagy "hazavédő" lett.

2018. júl. 5. 23:36
 27/27 anonim ***** válasza:

Még nem töltöttem be a 26-ot, budapesti vagyok és fideszes.

Közeli ismerősi és baráti körömben is van még fideszes. (Max 25 éves, na jó, egy 27 éves nem tudom, ér-e meg egy kb 35 évesnek kint is van az adatlapján.)

Ketten a sorosmigránsozás miatt, ezzel mondjuk nem értek egyet. Egyikük nagyon rá van pörögve a migránsoktól való félelemre és állítólag győzködött is embereket.

Egy harmadik Facebook-on megosztásokat is tett, mondjuk én meg lájkolgattam. :D

Egy negyedik április 9-én rám írt, hogy mi a véleményem a választásokról, válaszoltam, hogy hosszú; aztán délután ki is veséztük.

Soha többé nem akarjuk az MSZP-t/DK-t/Gyurcsányt (marha rosszul éltük meg a 2010 előtti időket (2008 előttit is)). Szerintünk most közel se jó minden, de nem is olyan vészes, mint sokan érzik, a magyaroknak sajnos van egy "semmi se jó" mentalitása. Amennyit nyugatról/nyugatabbra láttunk például az érdeklődési köreinken keresztül, az nem annyival jobb, gördülékenyebb, csili-vilibb, mint sokan reklámozzák; ott is vannak gondok. Nem hiszünk a korrupciótól, mutyitól, strómanoktól mentes világban.

Az meg, hogy haver cége csinálja meg egy elmutyizott közbeszerzési eljárásban, nem zavar minket, amíg az jó. (én például utálom a közbeszerzési eljárást, emiatt van pl "ezerféle" gyártótól ezerféle busz, villamos...) De ez az utolsó bekezdés már a mi világnézetünk, félig tartozik ide.

2018. júl. 7. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!