Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincsen felháborodás...

Miért nincsen felháborodás amiatt, hogy a kormány lezülleszti a cfeteria rendszert?

Figyelt kérdés

[link]

Kakáljon sünt, aki ezt kitalálta.

Nem hiszem, hogy csak én vagyok kiakadva emiatt.

Nálunk a cafeteria több, mint félmillió évente és vagy 20 dologból lehet választani.

Ezek a marhák meg lenyúlják.

Az a kérdés, mit adnak helyette?

Ha pénzt, akkor oké.

2018. jún. 22. 18:44
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
80%

"Én jobban örülök az általános adókulcs csökkentésének, mint ennek a sok cafeteria marhaságnak."

Örülj neki, csak az a baj, hogy olyan nem lesz, jövőre is ugyanezek az adó, és áfa kulcsok maradnak.

Én sem értem mit nem lehet ezen a "cafetéria marhaságon" érteni, ha valami adóemelés az adóemelés, attól, hogy haragszotok rá, amiért páran ezt kimondjuk, nem mi tehetünk róla, hogy most a kormánynak a cafetária megadóztatása az új bevételi forrása. A gyakorlatban ez amúgy sok helyen jó 5-10%-os fizetés csökkenéstis hozhat, főleg az állami szektorban, ahol eddig nagyon népszerű volt ez a fajta juttatás.

2018. jún. 22. 20:26
 12/35 anonim ***** válasza:
68%
Amúgy én elgondolkodtam azon, hogy akik itt szidják a cafetériát, azok csak tényleg ennyire védik a pártot, vagy tényleg ilyen buták (2-es, 4-es 5-ös válaszolók) mert ha így van, pont őket a legkönnyebb átverni a munkaerőpiacon egy bértárgyalásnál. Ha én azt mondom valamelyiknek, hogy bruttó 500 és havi 100 cafetéria arra az lesz a válasz, hogy ne segélyt adjon, hanem pénzt? Akkor arra már lehet rá fog bólintani, hogy bruttó 530 és 0 cafetéria, és még büszke lesz magára, hogy milyen jó bért tárgyalt ki magának...
2018. jún. 22. 20:39
 13/35 anonim ***** válasza:
13%
cafeteria egy sza*. meghatározzák hogy mire költhetek. nekem senki ne határozza meg hogy a megkeresett pénzem mire költhetem.
2018. jún. 22. 20:51
 14/35 anonim ***** válasza:
85%

Éppen erről van szó, hogy a cafetéria nem pénz, az is a másik neve, hogy béren kívüli juttatás.

Akkor úgy látszik nálad a B verzió játszik, nem is érted mi a különbség a cafetéria meg a fizetésed között.

2018. jún. 22. 20:59
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

14.

Hagyjad, nem érti mi van.

2018. jún. 22. 21:06
 16/35 anonim ***** válasza:
Szerintem még annyira friss a dolog, hogy nem jutott el elég sok emberhez. Én a lakáshitel támogatást használom ki leginkább, az adómentes, és jól jön. Nem, nincs 20 évre felelőtlenül felvett hitelem, nagyon jól kalkuláltam, 30 ezer alatti a törlesztés összesen 8 évre (amiből már csak 2 év van hátra), de nem mindegy, hogy ezt a munkabéremből fizetem, vagy béren kívüli juttatásba is bevonhatom. A cafeteria keretem 2/3-át ez teszi ki nálam, a maradék 1/3 pedig megoszlik SZÉP kártya és nyugdíjpénztár között.
2018. jún. 22. 21:53
 17/35 anonim ***** válasza:
15%

"hogy béren kívüli juttatás."

Értem én. Ha nem keresel eleget, akkor örülsz ilyennek, ami ráadásul meg is határoznak hogy mire költheted. Hát kösz, de nem. Kapok rendes fizetést, amit arra költök, amire akarok, nincs kötelezően megszabva hogy mire lehet.

2018. jún. 22. 22:10
 18/35 anonim ***** válasza:

17.

Van, aki a dupláját keresi a te fizetésednek és kap mellé még béren kívüli juttatást.

2018. jún. 22. 22:15
 19/35 anonim ***** válasza:

" Ha nem keresel eleget, akkor örülsz ilyennek, ami ráadásul meg is határoznak hogy mire költheted. Hát kösz, de nem. Kapok rendes fizetést, amit arra költök, amire akarok, nincs kötelezően megszabva hogy mire lehet."

Te figyelj már, ha ennyire nem kell a cafetária, de kapnál inkább vedd föl, és dobd szét itt a gyakoris válaszolók között, mármint azok közt, akik értik is, hogy mi az, hidd el engem nagyon nem fog zavarni ha megvágsz egy negyven ezres "csak kajára költhető" Bözsivel...

(de most elképzelem ha ezt olvasná a főnököd, és tudná ki vagy IRL, csúnyán rázná a röhögés, hogy mekkora egy lúzer dolgozik neki, aki önként mond le a járandósága egy részéről csak mert nem "elegáns" neki, amit nem készpénzben ad, azért ne bántódj meg de munka világában ez már az élhetetlenség egyik durvább formája)

2018. jún. 22. 22:46
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
"Ha pénzt, akkor oké." Akkor remenykedhetsz, mert sok ceg, alighanem ezt a megoldast választja. Igaz, a magasabb adó miatt, így is bukni fogsz rajta.
2018. jún. 23. 02:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!