Miért nincsen felháborodás amiatt, hogy a kormány lezülleszti a cfeteria rendszert?
Kakáljon sünt, aki ezt kitalálta.
Nem hiszem, hogy csak én vagyok kiakadva emiatt.
Nálunk a cafeteria több, mint félmillió évente és vagy 20 dologból lehet választani.
Ezek a marhák meg lenyúlják.
Az a kérdés, mit adnak helyette?
Ha pénzt, akkor oké.
"Én jobban örülök az általános adókulcs csökkentésének, mint ennek a sok cafeteria marhaságnak."
Örülj neki, csak az a baj, hogy olyan nem lesz, jövőre is ugyanezek az adó, és áfa kulcsok maradnak.
Én sem értem mit nem lehet ezen a "cafetéria marhaságon" érteni, ha valami adóemelés az adóemelés, attól, hogy haragszotok rá, amiért páran ezt kimondjuk, nem mi tehetünk róla, hogy most a kormánynak a cafetária megadóztatása az új bevételi forrása. A gyakorlatban ez amúgy sok helyen jó 5-10%-os fizetés csökkenéstis hozhat, főleg az állami szektorban, ahol eddig nagyon népszerű volt ez a fajta juttatás.
Éppen erről van szó, hogy a cafetéria nem pénz, az is a másik neve, hogy béren kívüli juttatás.
Akkor úgy látszik nálad a B verzió játszik, nem is érted mi a különbség a cafetéria meg a fizetésed között.
"hogy béren kívüli juttatás."
Értem én. Ha nem keresel eleget, akkor örülsz ilyennek, ami ráadásul meg is határoznak hogy mire költheted. Hát kösz, de nem. Kapok rendes fizetést, amit arra költök, amire akarok, nincs kötelezően megszabva hogy mire lehet.
17.
Van, aki a dupláját keresi a te fizetésednek és kap mellé még béren kívüli juttatást.
" Ha nem keresel eleget, akkor örülsz ilyennek, ami ráadásul meg is határoznak hogy mire költheted. Hát kösz, de nem. Kapok rendes fizetést, amit arra költök, amire akarok, nincs kötelezően megszabva hogy mire lehet."
Te figyelj már, ha ennyire nem kell a cafetária, de kapnál inkább vedd föl, és dobd szét itt a gyakoris válaszolók között, mármint azok közt, akik értik is, hogy mi az, hidd el engem nagyon nem fog zavarni ha megvágsz egy negyven ezres "csak kajára költhető" Bözsivel...
(de most elképzelem ha ezt olvasná a főnököd, és tudná ki vagy IRL, csúnyán rázná a röhögés, hogy mekkora egy lúzer dolgozik neki, aki önként mond le a járandósága egy részéről csak mert nem "elegáns" neki, amit nem készpénzben ad, azért ne bántódj meg de munka világában ez már az élhetetlenség egyik durvább formája)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!