Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértetek, hogy a kormány...

Egyetértetek, hogy a kormány családtámogató programjában bőven vannak hiányosságok, problémák?

Figyelt kérdés

Én úgy gondolom,hogy a családi pótlékot hagyni kellene a fenébe.

Helyette, inkább az adókedvezmények vonalát kellene erősíteni.Meg is indoklom miért, azért, mert ezzel nem lenne putriba szülés, ugyanis adókedvezmény csak a dolgozó embereknek járna.

A családos anyuka, apuka egyaránt kapnának adókedvezményt, máris jobban járnának, mintha családit kapnának.

De, az egyedülálló anyukák, apukákra is gondolni kellene, ők meg kapjanak nagyobb adókedvezményt, mint az egész családban levő felek.

Továbbá a kismamák, anyukák helyzetét kellene javítani.

Például, ha az anyuka már nem tud dolgozni, akkor a férj kapjon magasabb adókedvezményt, ugyanis akkor egy keresetből kell fenntartaniuk magukat.

Képzeljétek el, ha mindegyikük kereskedelemben dolgozik egyszerű bolti alkalmazottként, akkor ez mennyire nehéz.

Továbbá a GYES összegét kellene növelni.Ugyanis, itt is érvényes, hogy GYES alatt csak a férfi dolgozik, csak már plusz egy főről is gondoskodni kell.

A következő probléma, hogy jelenleg a felsőoktatásban nappali tagozaton tanuló diákok szülei sem családit, sem adókedvezményt nem kapnak, ezen is változtatni kellene.

Ha mindez megvalósulna, akkor az egyszerűbb foglalkozású emberek, mondjuk az előbb említett boltosok a jelenlegi gyermektelenség helyett, talán betudnánk vállalni egy vagy két gyereket.

Akik meg jobban fizető pozícióban vannak,mondjuk mérnökök, közgazdászok vagy hasonlók 3-4 gyereket is betudnának.

2018. jún. 12. 20:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
54%

A Fidesz itt is tömi tovább a felsőbb réteg zsebét, az alsóbb réteg kárára, ahelyett, hogy próbálná az alsó réteget felzárkóztatni.

Arról nem is beszélve, hogy támogathatod a családokat, ha a fiataloknak nem adsz sem lehetőséget, sem jövőképet b.aszhatod, ugyanúgy fogyni fog a magyar ember, vagy... nem Magyarországon születni.

2018. jún. 13. 09:44
 12/15 anonim ***** válasza:
41%
Döntsétek már el, hogy a Fidesz azért g..ci, mert a családtámogatással a "putrisokat" veszi meg, vagy azért, mert a "felsőbb réteget" támogatja vele az alsóbb kárára.:DD
2018. jún. 13. 09:56
 13/15 anonim ***** válasza:

Én aztán nem mondtam, hogy "a családtámogatással veszi meg a putrisokat" . Dokumentált tény, hogy a legfelső réteg szűk metszetének vagyona miképp változott a nyolc év alatt, a társadalmi különbségek csak nőttek. A gazdagabb lényegesen gazdagabb lett, a szegényebb meg... stagnál (mondhatnám azt, hogy szegényebb lett, de mivel erre bizonyítékom nincs, és még a saját véleményem szerint se feltétlen így van átlagosan...).

A "putrisokat" (bár én nem hivatkozom így embercsoportokra) a propagandával, a közmunkához való függéssel, meg a választások előtti osztogatással vették meg, teljesen egyszerű a képlet.

2018. jún. 13. 10:20
 14/15 anonim ***** válasza:

#8: jelenleg havi bruttó 300.000 Ft jövedelem kell ahhoz, hogy valaki teljes mértékben igénybe tudja venni a családi adókedvezményt. Két szülőre ez bruttó 150.000 fejenként. Azért ez nem a gazdag kategória szerintem.

A családi pótlék pedig kell, mert sok gyerek szülője nem dolgozik. Viszont én természetbeli juttatásként adnám és ellenőrizném, hogy valóban a gyerek kapja meg.

2018. jún. 13. 12:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Nagyon jó így hogy a dolgozó embereket támogatják gyereknevelésben. Ha a családit emelnék mindenki tudja ki járna jól. Még se lehet elvenni. Van aki egyedül neveli agyereket dolgozni se tud
2018. jún. 13. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!