Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Újabb válság? 8 év után? Nem...

Újabb válság? 8 év után? Nem vagyok összeesküvés elméletek híve, de nekem ne mondja senki, hogy ez nem kreált dolog.

Figyelt kérdés
2018. jún. 11. 12:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%
Ha középiskolában normálisan tanítanának pénzügyeket, közgazdaságtant, akkor most nem kérdeznél ilyet.
2018. jún. 11. 14:54
 12/22 anonim ***** válasza:
36%
Ha ők látnak valamit, akkor lehet ha van benne valami, de ez a '10 évenkénti válság kissé túlzás, 1873, 1929, 1980, 2008-ban voltak nagyobb zsugorodások. Szóval valamelyest a sűrűsége növekedik a válságoknak előrehaladva, de én Soros és Orbán szavából, illetve valamiféle 4 évszámon alapuló statisztikából még nem vonnám le ezt a következtetést.
2018. jún. 11. 14:59
 13/22 anonim ***** válasza:
3%

"Nem vagyok összeesküvés elméletek híve"

Te aztán nem.

2018. jún. 11. 15:13
 14/22 anonim ***** válasza:
39%

Valaki írta hogy a kapitalista rendszerbe van kódolva. Igen de pontosabban:

Ezek a válságok a jelenlegi bank és tőzsdei rendszerbe vannak kódolva. Az ilyen válságok valójában nagyobb korrekciók amikor minden aminek értéke van visszaesik a reális érétékére.

Korrekciók hónapról hónapra is megtörténnek csak olyan kis mértékben hogy nincs észrevhető hatásuk.

Elkezdenek nőni a buborékok és kipukkannak majd utána ismét elkezdenek nőni és újra kipukkannak és ez ismétlődik a végtelenségig amíg nem szabályozzák világszinten a banki és pénzügyi rendszert. Ami valószínűleg soha napján lesz mert a pénzügyi elitnek érdeke hogy ezek a ciklusok így működjenek. A pénzügyi elit természetesen tudja hogy mikorra várhatja a következő nagy korrekciót azaz válságot és még aktívan igyekeznek is előidézni ha az magától nem történik meg akkor amikorra várják.

Mi lenne erre a megoldás? A kriptopénzek ! Ha-ha-ha. Dehogyis: a kriptopénzek is ugyanúgy felfújődnak és nagy korrekció után visszazuhannak a reálisabb értékükre mint bármilyen más tőzsdei eszközök. Ugyanúgy ezek is a pénzügyi elit kezében vannak már mint minden más. Nincs menekvés.

2018. jún. 11. 15:16
 15/22 anonim ***** válasza:
49%

"Ha ők látnak valamit, akkor lehet ha van benne valami, de ez a '10 évenkénti válság kissé túlzás, 1873, 1929, 1980, 2008-ban voltak nagyobb zsugorodások."

Egyáltalán nem túlzás. Az általad felsoroltak a nagyobb válságok, én pedig azt írtam, hogy kb. 10 évenként vannak kisebb-nagyobb válságok. A kisebbeket annyira nem tartja számon a történelem.

2018. jún. 11. 15:17
 16/22 A kérdező kommentje:
"Te a aztán nem" Tudsz is értelmesen reagálni,érvelni,vagy csak azért jöttél ide,hogy a nyomorúlt életed végett ugass? Mert ha azért akkor kuss a neved. :)
2018. jún. 11. 15:40
 17/22 anonim ***** válasza:
#12: A 10 év valóban túlzás, de 15-20 évente van visszaesés. A '90-es évek elején-közepén is volt kisebb visszaesés. Az már a helyzettől és a döntéshozók döntéseitől függ, hogy lesz-e belőle akkora válság mint a 2008-as, vagy tudják kezelni és csak kisebb visszaesés lesz.
2018. jún. 11. 17:23
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

#16 Kérdező

Megcsillantottad kifejlett intellektusodat és a csiszolt modorodat?

Hát, az ilyen "csillogást" én inkább égésnek nevezném. Nagy-nagy leégésnek.

2018. jún. 11. 17:44
 19/22 A kérdező kommentje:
Kedves Takika! Olvasd vissza kinek reagáltam úgy ahogy neki. Szerintem senkinek. Ő itt éli ki magát mert az életben nem sikerü neki érvényesülni. Ez az égés inkább. :) Pl neked sem reagáltam úgy mert a válaszod alapján értepmesebb embernek gondoltalak. Mert nem csak vagdalózást firkantottál ide,hanem kifejtetted szerinted mit miért. Ellenben ő nem igazán tudod mivel érvelni,csak amarhaságot írni,hogy 10 évente normálisnha válság van. Igen? 10 évente válság,akkor kb 2 év mire helyre áll a dolog,majd 4-5 robog a gazdaság normális kerékvágásban, kb 2 évig instabil aztán megint válság? :) Valami nagyon nem oké akkor a világ gazdasági polotikájában hiába ezer meg egy millió dologtól függ. Azért vannak ott az illetékesek,hogy ők oldják meg. Na de mindegy. A látszat néha csal. Kezet foghatsz a haveroddal. :) Mert ide nem azért kell jönni,hogy vergődj a nyomorod miatt,hanem,hogy birmálisan válaszolj. :)
2018. jún. 11. 18:16
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

Aha.

És mindezzel azt akartad bizonyítani, hogy a modorodat illetően nem volt igazam?

Hát, nem sikerült.

2018. jún. 11. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!