Ha Orbán a válság kezdetén kerül miniszterelnöki pozícióba, ugyanúgy megbukik mint Gyurcsány?
1es, ja épít..stadiont meg kisvasutat..pont erre van szükségünk, mikor a lakosság 50%-ának a létfenntartás is problémát okoz. Veszi fel a hiteleket sorra aztán majd nyöghetjük a nagyzási mániája következményeit.
Nálam megbukott, én képtelen vagyok hinni egy tolvaj, hazug és képmutató embernek.
5: túlzott kicsit, de 1/3 valóban nélkülöz.
A másik, hogy az emberek többségének egy hirtelen kiadás is gondot okozna.
Szerinem már közeleg a következő kamatemelés és majd kiderül. :-)
Amúgy szerintem a válság és az öszödi beszéd volt a két dolog, ami miatt lecsökkent a népszerűsége. Az emberek nagy része nem ért a gazdasághoz, így az alapján választ, hogy jobban él-e mint X éve. Ahhoz meg nincs sok köze a kormánynak, kivéve, ha állami alkalmazott vagy, vagy kormányközeli cégnél dolgozol. (de ez meglepően kis százaléke a szavazóknak.) A földgáz világpiaci ára szintén nem függ különösebben a kormánytól, így a "gázáremelés" sem.
Ami talán jobb 2010 óta: elég magasan vezet a népszerűségben a Fidesz, így nem kellett olyanokat ígérnie a választóknak, ami csak a választók nevére felvett hitelből teljesíthető. Például a 2002-es, 2006- os választáson nagy volt a poltikai verseny a bal és a jobb oldal között, így kb. mindenki egyszerre ígérte, hogy hogy az állam kevesebbet fog beszedni az adófizetőktől, de többet fog költeni. :-) És ekkor kb. az tudott nyerni, akinek az ígérete jobban növelte az államadósságot a másikénál.
Gyurcsány nem a válság kezdetén került kormányra, hanem 2004-ben, és 2006-ig rombolt. Bevallotta Őszödön.
Gyurcsány a hitelt elköltötte soha vissza nem térülő munkanélküli segélyre. Orbán az orosz hitelt a paksi beruházásra fordítja, ami meg fog térülni. Remélem érzitek a különbséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!