Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A foci helyett nem inkább a...

A foci helyett nem inkább a sakkot kéne támogatnia a kormánynak?

Figyelt kérdés

-Nem kellenek hozzá drága stadionok

-Egy mozgássérült is játszhatja

-Rengeteg jó magyar sakkozó van, nem úgy, mint focista

-Fejleszti a logikát, valamint a matematikai és pszichológiai érzéket

-Sosem hallottam még "sakkhuliganizmusról"

-Kisebb az esélye, hogy egy meccs közben szívrohamot kap a játékos

2018. ápr. 30. 18:28
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

"Most egy sakkozóval mit kezdesz? Leülnél nézni egy sakk meccset? Ha ahhoz is buta vagy, hogy értelmeset kérdezz, akkor hol fogsz leülni sakkot nézni? :D

Jaj tudom te focit se nézel, de hát ki nem sz*r le téged :D"

Miért ne lehetne a sakk nemzeti sport Magyarországon? Mert nem elég mozgalmas és erőszakos? Sok Amerikai Focizó pl. agyproblémákkal küzd, mert annyi ütés érte a fejét Amerikai Foci közben, sok európai focizó magyar pedig szívrohamot kapott meccs közben. Ennél azért intellektuálisan többet nézek ki a magyarokból, nem tudom miért ne lehetne a sakk a nemzeti sportunk. Szerintem többet ér a szellemi, mint a fizikai teljesítmény.

2018. ápr. 30. 22:29
 12/22 A kérdező kommentje:
Ha végignézel pl. a 20. századon, a magyarok fő érdeme az volt, hogy okosak voltak. Két világháborút elvesztettünk, a hadseregünk nem épp a legkiválóbb volt, de a szellemi teljesítményünk mindig is a toppon volt. A sakk ezen tudásunkat kamatoztathatná.
2018. ápr. 30. 22:31
 13/22 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem kifejezetten unalmas lenne, egy percig se kötne le, pedig a focit se szeretem.

Már előttem írták, hogy az államnak ez nem érné meg.

Úszás, vízilabda, ezekben jók vagyunk, pluszn egészséges sport az úszás, jó hatása van a szervezetre.

2018. ápr. 30. 23:00
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én el tudnák képzelni sakk stadionokat, ahol 8 méteres bábokkal lépnének.
2018. ápr. 30. 23:07
 15/22 A kérdező kommentje:

" Én el tudnák képzelni sakk stadionokat, ahol 8 méteres bábokkal lépnének."

Még mindig olcsóbb lenne, mint a mostani focistadionok. Olyan lehetne, mint a Harry Potter-ben a varázslósakk. A mai számítógépes rendszerekkel, és a sakkfigurák alá helyezett mágnesekkel könnyen megoldható is lenne.

2018. ápr. 30. 23:09
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
#7 és #8: Választható tantárgy pár iskolában a sakk, ami szerintem így korrekt. A sakk egyébként hasonló képességeket fejleszt, mint a matematika, csak kevesebbet kell hozzá magolni.
2018. máj. 1. 00:02
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
#13: A sakk segíthet megelőzni az időskori elbutulást, Alzheimer-kórt. Persze ki kell egészíteni más sporttal az egészséges élethez.
2018. máj. 1. 00:04
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

A felsoroltak közül egy sem előnyös a kormánynak (vezetőjének). Márpedig a támogatást ő adja (azt most nem vizsgáltam, miből). Ezért természetes, hogy nem a sakkot támogatják.

Számos ok van viszont, ami szerint a társadalomnak előnyös lenne a sakk, és hátrányos a foci. Az nem természetes, hogy mégis a stadionépítést támogatja.

2018. máj. 1. 14:19
 19/22 anonim ***** válasza:
76%

De kérdező!

A sakk Indiai/Perzsa eredetű! Értsd, migráns!!!!

Azonban a nemzeti árjamagyar kormány, nem tudja, hogy a labdarugás ősi verzióit is Kínában találták fel!

:D megnézném a képüket mikor rájönnek hogy "Miva'? a foci nem is magyar?? He'? Ez is csak a soros hazugsága!!!!!!"

2018. máj. 1. 14:34
 20/22 anonim ***** válasza:
58%

Tévúton jártok.

A kormány azt támogatja, amit az emberek támogatnak.

A legnagyobb tábora a focinak van. A többi minden elenyészik.

Ott a másik az F1. Van kismillió drifft,fally,gokárt,pocsom... Az F1 et támogatják a többit meg nem.

2018. máj. 1. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!