Csak szerintem jó ha egy kormánynak teljhatalma van?
Igen,olyan országban,ahol csak tehenek laknak.
Sajnos birkák is vannak.
"Akkor értelek, ha kormánytagok, rokona, puszipajtása vagy. Különben, nem értem miért jó neked? Valószínű, valamiért nagyon utálod a demokráciát."
Nem utálom a demokráciát. Csak szerintem nem lenne értelme egy olyan kormánynak ami nem tudja végigvinni az elképzeléseit mert az az ellenzék leszavazza. Így kétharmaddal nyugodtan kormányozhat. Ha zsarnokoknak adnánk teljhatalmat amivel visszaélnek akkor úgy is elzavarnánk őket 4 év múlva.
Először is akkor is támogatnád, ha nem mondjuk az másik oldal lenne ugyanilyen helyzetben? Gyurcsány vagy Vona kormányozhatna így?
Másodszor, ha kétharmad neked tejhatalom, akkor a Kádár-rendszert vajon minek neveznéd?
"Először is akkor is támogatnád, ha nem mondjuk az másik oldal lenne ugyanilyen helyzetben? Gyurcsány vagy Vona kormányozhatna így?"
Ha a nép őket választaná akkor igen. Mondjuk imádkoznék hogy Gyurcsány ne szúrjon el semmit de 4 évig csak kibírnánk.
"Másodszor, ha kétharmad neked tejhatalom, akkor a Kádár-rendszert vajon minek neveznéd?"
Azt diktatúrának nevezném:)
"Azt diktatúrának nevezném:)"
De az akkori vezetésnek is teljhatalma volt.
Amúgy a kétharmad nem minden, mert léteznek 4/5-ös elfogadást igénylő dolgok, például egy új alkotmány előkészítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!